• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 18 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 15227
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Q7o0
+
-

پرطرفدارترین صنایع بورس به لحاظ ارزش معاملات

سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار (سمات)، پرطرفدارترین صنایع بورس و فرابورس را از نظر ارزش معاملات معرفی کرد.

به گزارش همشهری، گروه اوراق مالی با 40هزار و 720میلیارد ریال درپایان فروردین 97در صدر جدول بزرگ‌ترین صنایع بورس از نظر ارزش معاملات ایستاد. گروه فلزات اساسی هم با 4هزار و 272میلیارد ریال در رتبه دوم جای گرفت. همچنین صنایع خودرو، سرمایه‌گذاری‌ها، استخراج کانی‌های فلزی، واسطه گری‌های مالی و پولی، محصولات شیمیایی، استخراج نفت در مکان‌های سوم تا دهم بزرگ‌ترین صنایع بورس و فرابورس از نظر ارزش معاملات جای گرفتند. براساس این گزارش، صنایع پرداخت چرم و ساخت انواع پاپوش، محصولات چوبی، انبارداری و حمایت از فعالیت‌های حمل‌ونقل در رتبه‌های انتهایی این جدول ایستادند.



مهاجرت 14درصد نقدینگی کل کشور به بازار بدهی

مدیرعامل سابق فرابورس اعلام کرد: 14درصد نقدینگی کل کشور در بازار بدهی جذب شده است. مصطفی امید قائمی تأکید کرد: با توجه به عمر 8ساله فعالیت بازار بدهی، این رقم موفقیت چشمگیر آن را نشان می‌دهد. امید قائمی گفت: هم‌اکنون 200هزار میلیارد تومان انواع اوراق در بازار بدهی دادوستد می‌شود. او درباره عملکرد بازار بدهی و نقش آن در تأمین مالی صنایع گفت: سیستم تأمین مالی بازار سرمایه بسیار جوان است و تا پیش از بازبینی قانون در سال84، چند تلاش ناموفق را تجربه کرد. این کارشناس بازار سرمایه افزود: به این رقم باید ارزش150هزار میلیارد تومانی صندوق‌های سرمایه‌گذاری را اضافه کنیم که این مبلغ هم 10تا 15درصد نقدینگی کشور را در اختیار گرفته است.

امید قائمی با اشاره به اینکه بازار بدهی جوان اما خوب حرکت کرده است، تأکید کرد: در هر صورت سال‌ها تأمین مالی در کشور ما از طریق بازار پول انجام شده و تغییر کامل این مسیر نیازمند زمان بیشتری است تا بازار بدهی جایگاه خود را در حافظه تاریخی افراد ثبت کند.  او با اشاره به اینکه درک تفاوت‌های بازار بدهی با سپرده بانکی برای جامعه زمانبر است، افزود: بازار بدهی از ظرفیت لازم برای رقابت با سپرده بانکی برخوردار است.

این کارشناس بازار سرمایه به محدودیت‌های پیش روی بازار بدهی اشاره کرد و افزود: بازار بدهی در یک اقتصاد متلاطم، با وجود تحریم‌های بین المللی، نوسان بالای نرخ ارز، نرخ بالای تورم و نرخ بالای سود سپرده‌های بانکی در حال رشد و توسعه است و این شرایط مسیر توسعه آن را دشوار کرده است.

او با اشاره به تنواع ابزارهای بازار بدهی افزود: تنوع ابزارهای این بازار قابل دفاع است اما می‌تواند بیشتر شود. طراحی اوراق مشارکت قابل تبدیل به سهام یا کالا و صندوق‌هایی با درآمد ارزی می‌تواند به جذب بیشتر مخاطب در این بازار کمک کند.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری اهداف تأکید کرد: بازار بدهی در مسیر توسعه باید ابزارهای خود را متنوع‌تر کند تا سرمایه‌گذاران با ذائقه‌های بیشتری جذب شوند.

این خبر را به اشتراک بگذارید