• سه شنبه 9 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 1 ذی القعده 1446
  • 2025 Apr 29
سه شنبه 9 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 253918
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Elr0Y
+
-

آیا نان تُست‌شده ارزش غذایی پایینی دارد؟

پروانه بندپی؛  روزنامه‌نگار

نان، یکی از منابع اصلی کربوهیدرات‌ها در رژیم غذایی است و بخش عمده انرژی روزانه افراد را تأمین می‌کند. همچنین به‌دلیل داشتن فیبر بالا، ویتامین‌های گروهB، مواد معدنی نظیر آهن، منیزیم و روی از نظر تغذیه‌ای ارزش بالاتری نسبت به نان‌های سفید و تصفیه‌شده دارد. اما آیا میزان این ویتامین‌ها ، آهن و... با گرم کردن دوباره نان در توستر و... کم نمی‌شود؟
ریحانه ملاحسینی، کارشناس تغذیه در این رابطه به همشهری می‌گوید: زمانی که نان در توستر یا مایکروویو گرم یا برشته می‌شود، تغییری اساسی در ترکیب کلی مواد مغذی آن ایجاد نمی‌شود. یعنی مقدار کربوهیدرات، پروتئین یا چربی آن کم نمی‌شود و در نتیجه میزان کالری نان هم تغییر چندانی نمی‌کند.
ملاحسینی می‌گوید: اتفاقا نان تست‌شده یا برشته در مقایسه با نان غیربرشته مزیتی تغذیه‌ای دارد و آن این است که در نان برشته میزان «نشاسته مقاوم» افزایش پیدا می‌کند و دیرتر در بدن هضم می‌شود. همین موضوع سبب می‌شود تا با خوردن این نوع نان قندخون با شیب آرام‌تری(نسبت به مصرف همان مقدار نان غیربرشته) افزایش یابد.
این کارشناس تغذیه ادامه می‌دهد: در نان و برخی دیگر از مواد غذایی، حرارت دیدن به‌خصوص در دمای بالا سبب ایجاد یک‌سری واکنش‌ها و تولید ماده‌ای شیمیایی به نام آکریل‌آمید می‌شود که با افزایش ریسک برخی سرطان‌ها در ارتباط است. پس بهتر است زمانی که نان تست‌شده و حتی ته‌دیگ برشته یا قهوه بوداده مصرف می‌کنیم، حواس‌مان به رنگ آن و میزان تست شدن آن باشد تا از خطر آکریل‌آمید به دور باشیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید