• چهار شنبه 7 آذر 1403
  • الأرْبِعَاء 25 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 27
دو شنبه 4 بهمن 1400
کد مطلب : 151756
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/xkXyq
+
-

2شرط مهم برای حذف ارز دولتی دارو

محمدمهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در نشستی خبری گفت: عمده بیمه‌شدگان ما بیمه رایگان در 2بخش روستایی و همگانی هستند. در سایر صندوق‌ها هم در کل کشور تا دورترین نقاط را پوشش داده‌ایم. در سطح پوشش خدمات می‌خواهیم ان‌شاءالله مردم کم‌برخوردار در حاشیه شهرها که نه داخل شهر هستند و نه روستا، بیمه شوند. با همکاری سایر نهادها کار را آغاز کردیم که این قسمت جامعه را بیمه رایگان کنیم. در منطقه هرندی تهران نزدیک ۱۰هزار نفر بیمه شدند و در ۲۴۳نقطه تهران هم برنامه داریم که به سرعت کار را اجرایی کنیم و سعی کردیم تا پایان سال بتوانیم حاشیه شهر تهران را پوشش کامل بیمه دهیم. در سایر استان‌ها هم کار آغاز شده است و ۲۰۲۰ منطقه کم‌برخوردار داریم و برخی استان‌ها مثل کرمان پیشگام بودند. سایر استان‌ها هم آغاز به‌کار کردند تا این قشر از مردم با توجه ویژه، بیمه شوند. در مجموع هر ایرانی که بیمه ندارد با آغوش باز بیمه می‌شود.
او درباره پوشش بیمه ناباروری توضیح داد: اعتباری از زمان ابلاغ این برنامه تاکنون داریم و به‌شدت پیگیر هستیم و در سطح کشور ابلاغیه دادیم و با مؤسسات وارد مذاکره و قرارداد شدیم و آمادگی پرداخت طبق قانون در این حوزه را داریم. تقاضا داریم اطلاع‌رسانی کافی صورت گیرد که زوجین نابارور با مراجعه به پزشکان نشان‌دار شوند و از این خدمات بهره ببرند. در بخش توانبخشی معلولان و بیماران اوتیسم از ابتدای سال تلاش کردیم و به تمام مؤسسات اطلاعیه دادیم و اعلام آمادگی کردیم که فعال باشیم. در این بخش تلاش کردیم اعتباری که با توافق بهزیستی جذب شده است، هزینه شود، ولی یک‌سری موانع سبب شد منابع به‌صورت کافی جذب نشود. طبق قانون باید تعرفه دولتی درنظر بگیریم. پیشنهادی به شورای‌عالی بیمه مطرح کردیم تا بتوانیم تعرفه غیردولتی هم پرداخت کنیم و تقریبا یک‌سوم معلولان با این امکانات به مراکز طرف قرارداد ما مراجعه کردند؛ هرچند به‌نظر ما کم بوده و ظرفیت بیشتر است.
محمدمهدی ناصحی در ادامه صحبت‌هایش درخصوص نسخه‌نویسی الکترونیک توضیح داد: ما مجری اولیه اجرای طرح نبودیم و باید شورای‌عالی بیمه و معاونت‌های مرتبط در وزارت بهداشت این کار را انجام می‌دادند، اما بعد از اینکه اجرایی نشد به ما واگذار شد و این‌بار قانونگذار تکلیف این کار را بر عهده بیمه‌ها گذاشت. این کار بزرگ ملی با تمام چالش‌ها و نبود همکاری‌ها صورت گرفت. نسخه‌نویسی الکترونیک یک نهال نوپا و آسیب‌پذیر است و باید فواید آن را دید.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در پاسخ به سؤالی درباره حذف ارز دولتی دارو و تجهیزات پزشکی نیز گفت: احتمالا ارز دارو حذف نشود؛ زیرا مهم است که به سازوکارهای مدیریتی توجه و بازار دارویی به خوبی مدیریت شود. اصل قضیه‌ حدف ارز دولتی کار ارزشمندی برای کشور است و آرزوی ما این است که مدیریت صحیح منابع رخ دهد، اما اینکه در چه زمانی و با چه اطمینانی حذف ارز دولتی انجام شود، بسیار مهم است. ما در بیمه سلامت آمادگی داریم ارز دولتی داروها حذف شود، اما این مسئله 2شرط مهم دارد که منابع کامل و به‌موقع پرداخت شود؛ زیرا در غیر این صورت بیمه در پرداخت‌ها دچار مشکل خواهد شد.
او درخصوص بودجه موردنیاز برای حذف ارز دولتی داروها، توضیح داد: مبالغ و بودجه موردنیاز پیش‌بینی شده صرفا برای حذف ارز دارو ۳۷هزار میلیارد تومان در بیمه سلامت و ۸۰هزار میلیارد تومان در کل بیمه‌هاست و به ۱۵۰هزار میلیارد تومان بودجه برای حذف ارز دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی نیاز است.
ناصحی ادامه داد: در بحث مدیریت منابع نظام سلامت تلاش ما این است که منابع سلامت باید تجمیع شود و سازوکارهای الکترونیک آن را شفاف کند. اکنون نمی‌دانیم منابعی که به یک موضوع تخصیص داده می‌شود، صرف چه اموری می‌شود؛ به‌طور مثال اگر منابعی برای نازایی تخصیص داده می‌شود، نمی‌دانیم به زوجین نابارور تخصیص پیدا می‌کند یا صرف ساخت ساختمان می‌شود. باید توزیع منابع شفاف باشد و کارهای بزرگی در این دوره در حال انجام است. یکی از کارهای مهم پیگیری و ساماندهی پزشکی خانواده و نظام ارجاع است و ما هم در صندوق پوشش همگانی 2خدمت فشارخون و دیابت را زیر پوشش نظام ارجاع بردیم تا نیاز القایی کنترل شود. براساس اعلام وزیر بهداشت، نزدیک به ۷۰۰میلیون یورو فقط تعهدات سخت‌افزاری تجهیزات برای وزارت بهداشت گذاشته شده که شاید دوسوم آن غیرضروری باشد. اینکه یک بیمارستان ۲۰تخته مجهز به دستگاه سی‌تی‌اسکن شود در هیچ نظام سلامت مترقی وجود ندارد و سبب القای نیاز می‌شود؛ بنابراین منابع سلامت باید تجمیع و نشان‌دار شود. در ساختار بیمه‌ای منابع نشان‌دار است و غیر از آن را نمی‌توان پرداخت کرد و اگر اعتباری می‌آید باید برای یک موضوع خاص باشد تا به هدف بنشیند. جای مهمی که می‌تواند این موضوع را اداره کند، بیمه‌ها هستند.
ناصحی همچنین درخصوص برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت این سازمان گفت: در بحث ساماندهی خدمات الکترونیک در نظام سلامت مشارکت خواهیم کرد. در نظام ارجاع و پزشکی خانواده در صندوق بیمه همگانی و تطابق آن با برنامه وزارت بهداشت همکاری لازم را خواهیم داشت. در زمینه بیمه رایگان به‌خصوص در مناطق کم‌برخوردار و حاشیه‌‌نشین به‌طور جدی وارد شدیم تا هر ایرانی که بیمه ندارد، حتما تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرد. این فرصت و حقی که برای مردم وجود دارد را حتما باید اجرا کنیم تا نگرانی برای پوشش بیمه‌ای وجود نداشته باشد. توجه ویژه ما در زمینه بیماران صعب‌العلاج و سرطانی است. برای سال ۱۴۰۱ مبلغ ۳۰۰میلیارد تومان در فاز اول قانون بودجه گنجانده شده تا به این دسته از بیماران خدمات ویژه بدهیم و هزینه‌های پرداختی از جیب این بیماران کاهش یابد. نگاه ما این است که رسانه‌ها نیز کمک کنند تا بنیادها و ستادها که منابع و درآمد خوبی دارند، به حوزه سلامت توجه کنند و به ما کمک کنند تا بتوانیم تلفیق بیمه پایه و تکمیلی را داشته باشیم و به‌طور مثال یک روستایی بتواند در کنار بیمه پایه، یک بیمه مکمل هم داشته باشد و بتوانیم بیمه خوبی با حداقل هزینه برای مردم فراهم کنیم؛ به‌طور مثال اگر کسی دچار سرطان شد و بیمه پایه داشت و از نظام ارجاع مراجعه کند، هزینه‌هایش به‌طور کامل پرداخت شود. باید منابع به سمتی سوق داده شود که مردم از آن نفع ببرند.؟

این خبر را به اشتراک بگذارید