اقتصاددان، فعال حقوق بشر، مدیر اجرایی و یکی از تأثیرگذارترین فعالان بازار سرمایه، اینها عناوینی است که بعد از اسم وارن بافت گفته میشود. او با داشتن ثروتی حدود 100میلیارد دلار، سالها در فهرست 5فرد ثروتمند جهان جا داشته است. وارن بافت در سالهای اخیر، نزدیک به 38میلیارد دلار از ثروت خود را خرج امور بشردوستانه و به بنیادهای خیریه اهدا کرده است. به همین دلیل بهعنوان یکی از خوشنامترین ثروتمندان جهان شناخته میشود. اما این تنها ویژگیهای وارن بافت نیست، زندگی و خصوصیات رفتاری او با ماجراهای جالبی همراه است که دانستن درباره آن میتواند برای بقیه جذاب باشد.
هوش مالی از نوجوانی
وارن بافت در سال 1930در اوماهای ایالت نبراسکا به دنیا آمد. او دومین فرزند خانواده بود و 2خواهر داشت. پدر وارن، هاوارد بافت، سیاستمدار حزب جمهوریخواه و تاجر آمریکایی و نماینده نبراسکا در 4دوره از مجلس نمایندگان کنگره ایالات متحده بود. در 12سالگی وارن، پدرش نخستین بار بهعنوان نماینده کنگره برگزیده شد به همین دلیل خانواده بافت به واشنگتن نقل مکان کردند. بافت، هوش مالی و تجاری خوبی داشت و در همان دوران کودکی با فروش نوشابه کوکاکولا، آدامس و مجلات هفتگی، کار خود را آغاز کرد. بافت نخستین بار در 11سالگی، یعنی زمانی که تحصیل در دبستان را تمام کرده و هنوز به واشنگتن نرفته، وارد بازار سهام شد. در آنزمان هنوز پای ایالات متحده به جنگ جهانی دوم باز نشده بود. علاوه بر این، وارن درکنار تحصیل در فروشگاه پدربزرگش به فروشندگی میپرداخت و تمبر و توپ گلف نیز میفروخت. نخستین فعالیت جدی او در کسبوکار، خرید یک دستگاه بازی پینبال به همراه دوستش در سال 1945بود. این دو، دستگاه خود را در یک آرایشگاه محلی نصب کردند و پس از مدتی، 3 آرایشگاه دیگر نیز به مشتریان این دانشآموزان دبیرستانی اضافه شدند. در نهایت، یک سال بعد این کسبوکار به قیمت 1200دلار به یک بازنشسته جنگ فروخته شد.
ورود به حرفه و کسبوکار
با اینکه «بافت» هوش مالی قابل توجهی از خود نشان داده بود، عجیب است که انگار علاقه چندانی به این موضوع نداشت و در سال 1947برخلاف میل باطنی و بهخاطر فشارهای پدرش، وارد مدرسه بازرگانی وارتون در دانشگاه پنسیلوانیا شد. پس از 2 سال تحصیل، او به دانشگاه نبراسکا رفت و سرانجام در 19سالگی مدرک کارشناسی در رشته مدیریت کسبوکار را از این دانشگاه دریافت کرد. بافت در سال 1951میخواست وارد دانشکده علوم اداری و بازرگانی شود، ولی دانشگاه بهدلیل سن کم وارن او را نپذیرفت و او مجبور شد برای دوره فوقلیسانس رشته اقتصاد، به دانشگاه کلمبیا برود. بعد در والاستریت بهعنوان دلال سهام مشغول بهکار شد. او با استفاده از درآمد کم این دوران، پمپ بنزین سینکلایر را خرید، اما چنان که انتظار میرفت، پمپ بنزین بازدهی نداشت. بافت به خانهاش در اوماها برگشت و در بنگاه پدرش مشغول بهکار شد و در شرکت بافت فالک بهعنوان فروشنده سرمایهگذار شروع بهکار کرد. چند سالی بهعنوان تحلیلگر اوراق بهادار در شرکت گراهام نیومن بهکار پرداخت.
روزمرههای آقای تاجر
وارن بافت 90ساله عاشق مکدونالد است و هر روز ساعت 6:45دقیقه صبح از خواب بیدار میشود. صبحانه وارن بافت به بورس بستگی دارد. قبل از مراجعه به بیزینس اینسایدر مک دونالد، همسرش آسترید، برای تهیه صبحانه او اقدام میکند. به این صورت که دو شیرینی کالباس، یک سوسیس مک مافین با تخم مرغ و پنیر و بیسکوئیت بیکن برای او خریداری میکند. بافت 80 درصد از روز خود را با مطالعه میگذراند. او توصیه میکند که افراد سعی کنند حداقل 500صفحه در روز مطالعه کنند. بافت روز خود را با بازی قارچ ویلک به پایان میرساند. او به PBS گفت: من هیچ تمایلی برای رسیدن به محل کار در ساعت 4صبح ندارم. او صبح خود را با خواندن روزنامه والاستریت ژورنال آغاز میکند. بافت بعد از کار روی بازی بریج متمرکز میشود، زیرا او از رها شدن لذت میبرد.
فرار از زندگی تجملاتی
بافت در میان ثروتمندان دنیا، به پرهیز از زندگی تجملاتی مشهور است. هرچند که به هر حال جلوههایی از ثروت بیاندازه او در سبک زندگیاش دیده میشود. یکی از اتفاقات جالب زندگی وارن بافت، طرد نوه ناتنیاش است. نیکول، دختری بود که توسط پسر وارن یعنی پیتر به فرزندی پذیرفته شده بود. او در سال 2006در مستندی بر مبنای ناعدالتی اقتصادی در آمریکا بازی کرد. فعالان رسانهای معتقدند وارن به همین دلیل او را طرد کرده و گفته است که هیچکس در خانواده، نیکول را عضوی از خاندان بافت نمیداند. وارن بافت هنوز در خانهای زندگی میکند که در دهه 1960میلادی در اوماها خریداری کرد. این سرمایهگذار به صرفهجویی مشهور است؛ اما در سال 1989میلادی یک جت شخصی را به مبلغ 6.7میلیون دلار خریداری کرد. این اقدام او، خلاف عقاید انتقادیاش مبنی بر خرجهای بیهوده بود.
پنج شنبه 2 دی 1400
کد مطلب :
148889
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/jR3Ez
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved