• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 27 آذر 1400
کد مطلب : 148394
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/o25rB
+
-

رقابت جهانی برای ورود به متاورس

شرکت‌های بزرگ جهان خیز بلندی برای استفاده از امکانات دنیای جدید مجازی برداشته‌اند و حتی بوئینگ اعلام کرده می‌خواهد هواپیمای جدیدش را در متاورس بسازد

فناوری
رقابت جهانی برای ورود به متاورس

اصطلاح متاورس از مدت‌ها پیش‌ وجود داشته است، اما تعداد کمی از مردم تا زمانی که فیسبوک نامش را به متا تغییر داد، معنی آن را می‌دانستند. اکنون اما همه شرکت‌های مشهور جهان خیز بلندی برای این دنیای جدید مجازی برداشته‌اند. رویترز گزارش داده که شرکت بوئینگ قرار است هواپیمای بعدی خود را با مدل‌های سه بعدی و همکاری مهندسانی از سراسر جهان در متاورس بسازد. برندهایی مانند فراری، آدیداس و نایکی هم برنامه‌های خود برای ورود به دنیای متاورس و NFT را اعلام کرده‌اند تا از این عرصه عقب نمانند. به‌گزارش وب‌سایت تک‌نکست، به‌طور کلی، اصطلاح متاورس «metaverse» برای توصیف یک محیط مجازی استفاده می‌شود که فراتر از جهان واقعی، بالای آن یا علاوه بر آن وجود دارد. غول‌های فناوری برنامه‌های بزرگی برای این دنیای جدید در سال۲۰۲۲ دارند.

شرکت فناوری فیسبوک، در‌ماه اکتبر با تغییر نام خود به متا، رسماً اعلام کرد که قصد دارد وارد دنیای مجازی متاورس شود. به‌گفته این شرکت، کلمه فیسبوک منعکس‌کننده کاری نیست که این شرکت انجام می‌دهد و قصد انجام آن را دارد. هدف این تغییر تمرکز روی کار این شرکت یعنی «متاورس» بود؛ مجموعه‌ای از عناصر واقعیت افزوده و مجازی که وعده داده می‌شود آینده شبکه‌های اجتماعی باشد.

بیش از یک‌سال‌ونیم پس از آنکه همه‌گیری جهانی کووید-19 باعث شد مردم در سراسر جهان از محل کار خود فرار کنند و برقراری ارتباط آنلاین را بیاموزند، مایکروسافت قصد خود را برای حرکت به‌سمت متاورژن اعلام کرد. درحالی‌که توانایی کار از هر جایی و برقراری ارتباط با همکاران از طریق اینترنت فوق‌العاده است، جلسات از راه دور ممکن است غیرشخصی به‌نظر برسند و کارمندان می‌توانند لحظات کوچکی را که به ایجاد ارتباطات و مشاغل کمک می‌کند از دست بدهند. برای کمک به کارمندان برای مقابله با این قطعی‌ها، مایکروسافت حرکتی به سمت متاورس را اعلام کرد و Mesh خود را برای تیم‌های مایکروسافت معرفی کرد که در سال2022 در دسترس خواهد بود.

فرصت بزرگی که متاورس برای انویدیا در اختیار دارد، هوش مصنوعی است که به تراشه‌های خود برای انجام وظایف فزاینده ازجمله کمک به کاربران در ارائه دنیاها متکی است. متاورس هم‌اکنون حوزه‌ای است که انویدیا به‌دلیل تأثیرش بر تولید بازی‌های ویدئویی با آن آشناست.

اسکوئر (Square) جک دورسی در یکی از نخستین گام‌های خود برای حرکت به دنیای جایگزین در متاورس، جای پای متا را دنبال کرد و نام رسمی خود را به Block تغییر داد. این شرکت به‌دلیل موفقیت‌های خدمات مختلف خود در حوزه‌های فناوری مالی، نامی برای خود دست‌وپا کرده و قصد دارد این راه را در متاورس ادامه دهد. انتقال به متاورس برای این شرکت که به‌تدریج در بخش ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری می‌کند، بسیار مهم است.

علی بابا، غول تجارت الکترونیک چینی هم حرکت خود را به‌سمت متاورس اعلام کرده است و یک شرکت جدید مستقر در پکن به‌نام «یوانجینگ شنگ‌شنگ» را برای ارزیابی پتانسیل بازی‌های متاورس راه‌اندازی کرده است. شرکت جدید که با سرمایه 1.6میلیون دلاری تاسیس شده است، در درجه اول بر توسعه نرم‌افزار متمرکز خواهد بود.

این خبر را به اشتراک بگذارید