• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 22 آذر 1400
کد مطلب : 147991
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lY3VV
+
-

مصائب نیمکت‌نشینی ازدواج‌کرده‌ها در مدرسه

آموزش و پرورش با حضور دانش‌آموزان متأهل در مدارس روزانه مشکلی ندارد

آموزش
مصائب نیمکت‌نشینی ازدواج‌کرده‌ها در مدرسه

ازدواج در سن پایین، فارغ از‌ اینکه مورد تأیید روانشناسان یا جامعه‌شناسان باشد یا نه، نباید فرد را از حقوق طبیعی مسلم‌اش محروم کند. تحصیل یکی از این حقوق است. در قلب پایتخت، کم نیستند دخترانی که در سن 16 یا 17سالگی ازدواج می‌کنند و به‌واسطه این اقدام، جوی علیه آنها در مدارس به راه می‌افتد و خیلی وقت‌ها حتی در نهایت این بحث‌ها، اخراج می‌شوند یا روند طبیعی تحصیل برای آنها دچار چالش می‌شود. تجربه‌های بسیاری در این‌باره تاکنون بارها و بارها مطرح شده؛ حتی کمپینی با عنوان «اخراج دانش‌آموزان متاهل را متوقف کنید» به راه افتاد که به‌نظر می‌رسد محصول این تحرکات رسانه‌ای، واکنش نشان‌دادن آموزش و پرورش است.
مدیرکل متوسطه نظری آموزش و پرورش در واکنش به ادامه تحصیل دانش‌آموزان دختر متاهل گفته است: طبق آیین‌نامه ابلاغ‌شده از سوی شورای‌عالی آموزش و پرورش، دانش‌آموزان دختری که حین تحصیل متاهل شده‌اند، می‌توانند در مدارس روزانه ادامه تحصیل دهند و شرایطِ درس‌خواندن دانش‌آموزان دخترِ متاهل هموار است.

منعی برای درس‌خواندن متأهل‌ها وجود ندارد
«دانش‌آموزان دختری که حین تحصیل ازدواج می‌کنند، می‌توانند در مدارس روزانه به تحصیل خود ادامه دهند. همچنین اگر تمایل داشته باشند می‌توانند به شکل غیرحضوری تحصیل خود را ادامه دهند و فقط در امتحان شرکت کنند.» عباس سلطانیان، مدیرکل متوسطه نظری آموزش و پرورش درباره تحصیل دانش‌آموزان دختر مقطع متوسطه که متاهل می‌شوند، به ایلنا گفته است: «هم در آیین‌نامه قبلی دوره دوم متوسطه و هم در آیین‌نامه اجرایی جدید مصوبه کمیسیون معین شورای‌عالی آموزش و پرورش، به صراحت اشاره شده دانش‌آموزان دختری که حین تحصیل ازدواج می‌کنند، می‌توانند در مدارس روزانه به تحصیل خود ادامه دهند. همچنین پیش‌تر این دانش‌آموزان می‌توانستند در مدارس بزرگسالان ثبت‌نام کنند، الان نیز طبق آیین‌نامه اجرایی جدید که توضیح دادم این تسهیلات مجددا تکرار شده و منعی برای تحصیل دانش‌آموزان دختر متأهل در مدرسه وجود ندارد. قبلا هم دانش‌آموزان می‌توانستند در صورتی که متأهل شده بودند در مدارس روزانه درس بخوانند، اما در بعضی از موارد که شرایط خاص‌تر بود و مربوط به مسائل انضباطی می‌شد، مدیر مدرسه تصمیم می‌گرفت که شخص در مدرسه بزرگسالان درس بخواند. اگر دانش‌آموز ضوابط و شرایط مدرسه را رعایت کند، هیچ منعی برای ثبت‌نام در مدرسه وجود ندارد.»
او در پاسخ به این سؤال که چقدر از دانش‌آموزان دختر به‌علت ازدواج ترک تحصیل می‌کنند؟ گفت: «این آمار را باید از واحد فناوری دریافت کنید، ما در متوسطه آماری در این خصوص نداریم. احصای این آمار به واحد فناوری آموزش و پرورش مربوط می‌شود، زیرا آنها از طریق سامانه سیدا آمار را استخراج می‌کنند. به‌عنوان مثال آنها می‌توانند بررسی کنند که در سال تحصیلی مورد نظر چه تعداد از دانش‌آموزان ازدواج کرده‌اند.»

برش
امتحانات بسته به شرایط، حضوری برگزار می‌شود
سلطانیان درباره نحوه برگزاری امتحانات حضوری و سویه اومیکرون که گفته می‌شود بیشتر کودکان و نوجوانان را درگیر می‌کند، توضیح داد: در دستورالعمل امتحانات که مرکز سنجش طی بخشنامه‌ای ابلاغ کرده، به صراحت توضیح داده شده که طبق مصوبه۹۷۷ شورای‌عالی آموزش و پرورش اگر شرایط آموزش‌ در مدارس به‌گونه‌ای باشد که منعی برای ورود دانش‌آموزان نباشد، یعنی مدارس باز بوده و دانش‌آموزان در مدرسه حاضر باشند، امتحانات به شیوه حضوری برگزار خواهد شد. هم‌اکنون نیز همین شرایط حاکم است و همه دبیرستان‌های ما در سطح کشور باز هستند و به دانش‌آموزان خدمات آموزشی ارائه می‌دهند. درست است که به‌خاطر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، دانش‌آموزان را گروه‌بندی کرده‌ایم، اما امکان حضور دانش‌آموزان در مدرسه وجود دارد. او درباره شرایط دانش‌آموزان دارای بیماری خاص هم توضیح داد: در آیین‌نامه به این موضوع اشاره شده است، یعنی اگر دانش‌آموز با عذر موجه و ارائه مدارک و مستندات لازم، غیبت موجه داشته باشد، راه‌های مختلفی برای او وجود دارد. به‌عنوان مثال دبیر می‌تواند با یک فاصله زمانی از او امتحان بگیرد یا اینکه طبق ضوابط، اگر شورای مدرسه تأیید کند، می‌تواند نمرات نیمسال اول را جایگزین نمرات نیمسال دوم کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید