• جمعه 21 دی 1403
  • الْجُمْعَة 10 رجب 1446
  • 2025 Jan 10
دو شنبه 15 آذر 1400
کد مطلب : 147392
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/mZ3qr
+
-

مهدی چمران از تصمیم مهم دولت برای تدوین برنامه مبارزه با آلودگی هوای تهران خبر داد

شهردار، مسئول اجرایی کاهش آلودگی هوا شد

شورا
شهردار، مسئول اجرایی کاهش آلودگی هوا شد

زینب زینال‌زاده- خبر‌نگار

آلودگی هوا، معضل سالیان طولانی تهران، نتیجه بی‌توجهی دستگاه‌های اجرایی و نظارتی به وظایف و تکالیف تعیین شده در قانون هوای پاک است؛ این موضوعی است که مدیران شهری و کارشناسان محیط‌زیست بارها به آن اشاره کرده‌اند. در همین راستا جلسه بررسی راهکارهای کاهش آلودگی هوا به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد و محمد مخبر گفت: «تأمین اعتبار، سرمایه‌گذاری، برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و اجرای برنامه‌های مختلف برای کاهش آلودگی هوا نیازمند سازماندهی، مدیریت و پیگیری مستمر است که باید توسط متولی مشخص و با همکاری سایر دستگاه‌ها و نهاد‌ها دنبال شود.»
 نتیجه این نشست، تشکیل کمیته‌ای برای تدوین برنامه مبارزه با آلودگی هوای تهران به ریاست وزیر کشور و مسئولیت اجرایی شهرداری تهران بود. وزرای امور اقتصادی و دارایی، نفت، صمت، راه و شهرسازی، سازمان حفاظت محیط‌زیست، سازمان ملی استاندارد، استانداری و پلیس راهور نیز دیگر اعضای این کمیته هستند که مقرر شد در مدت یک‌هفته نقشه راه و برنامه مبارزه با آلودگی هوای کلانشهرها را تدوین و ارائه دهند. رئیس پارلمان شهری دیروز در جمع خبرنگاران با ابراز خرسندی از تشکیل این کمیته و واگذاری مسئولیت اجرایی آن به شهرداری تهران، گفت: «راهکارهایی که تاکنون ارائه شده  بخش اندکی از معضل آلودگی هوا را حل کرده است و اگر بخواهیم این معضل ریشه‌ای حل شود باید موضوع حمل‌ونقل موردتوجه ویژه قرار گیرد؛ چراکه با افزایش حداقل 2هزار دستگاه اتوبوس و هزار دستگاه واگن به ناوگان حمل‌ونقل عمومی، حداقل 30درصد آلودگی هوا کاهش می‌یابد.»  به هر ترتیب می‌توان امیدوار بود که پس از سال‌ها انتظار، در قالب مدیریت واحد شهری، راهکارهای کاهش آلودگی با اختیارات بیشتر شهردار به نتیجه مطلوب برسد.

طنین صدای معلولان در خیابان بهشت
دیروز 3نماینده از جامعه معلولان با حضور در صحن شورا خواسته‌ توان‌یابان و توان‌خواهان را مطرح و از اعضای پارلمان شهری تقاضا کردند تا پیگیر مطالبات معلولان باشند.
به گزارش همشهری، رئیس شورای شهر تهران بر این اساس، به مناسبت هفته معلولان در صحبت‌های ابتدایی خود ضمن گرامیداشت این ایام گفت: «سال‌هاست به این مناسبت پرداخته می‌شود و امیدواریم همه دستگاه‌ها و کسانی که در این زمینه می‌توانند کاری انجام دهند یا وظایفی در این حوزه دارند، برنامه‌های تأثیرگذاری اجرا کنند.» مهدی چمران به تلاش مدیریت شهری درراستای خدمت‌رسانی به معلولین هم اشاره و عنوان کرد: «هرچند این اقدامات کامل نبوده و نتایج مطلوبی نداشته، اما امیدواریم با هماهنگی و همکاری شورا و شهرداری و البته با تلاش فعالان جامعه معلولین، اقدامات کامل شود تا معلولان برای انجام فعالیت‌های روزمره خود مشکلی نداشته باشند.» او در ادامه ضمن تقدیر از بازدید سرزده سیدابراهیم رئیسی از محله شهیدهرندی گفت: «امیدواریم با این اقدام بی‌سابقه، برنامه‌هایی که برای اصلاح این منطقه و محله تدوین می‌شود، هرچه سریع‌تر اجرایی شوند.» ناصر امانی هم ضمن تشکر از حضور رئیس‌جمهور در محله هرندی 2 پیشنهاد به سیدابراهیم رئیسی داد و گفت: «اول اینکه اعتبار ویژه‌ای برای محله هرندی در اعتبارات سال آینده پیش‌بینی شود و دوم اینکه موضوع هرندی و آسیب‌های اجتماعی تهران در دستور کار شورای‌عالی اجتماعی قرار گیرد و از ظرفیت، اطلاعات و جمع‌بندی که شهرداری و شورا در این زمینه دارند، استفاده شود تا مردم این موضوع را لمس کنند که حضور رئیس‌جمهور یک نتیجه ملموس و عملی داشته است.»

مناسب‌سازی؛ خواسته معلولان
به گفته امین شاهرخی، مدیرکل بهزیستی استان تهران تعداد معلولین استان تهران برحسب نوع معلولیت، ۱۹۹هزارو۴۱۹مورد گزارش شده است. اینها شهروند هستند و باید حقوق شهروندی آنها رعایت شود؛ حقوقی که در پایتخت کمتر مورد توجه قرار گرفته و همین امر موجب شده تا نمایندگان آنها به مناسبت هفته معلولان در صحن شورا حاضر شوند و مطالبات را مطرح کنند. به همین خاطر، بهروز مروتی به نمایندگی از جامعه معلولان به موضوع توانمندی توان‌یابان و توان‌خواهان پرداخت و گفت که معلولان باید با اعضای شورای شهر تهران رفت‌وآمد داشته باشند تا مدیران شهری به مسائل آنها واقف شوند، اما گیت ورودی مشکل دارد و تدابیری هم برای برقراری ارتباط افراد ناشنوا با اعضای پارلمان شهری اتخاذ نشده است. او ادامه داد: «ما در مسئله حمل‌ونقل عمومی دچار مشکلات مضاعف هستیم و می‌خواهیم شأن شورا نظارتی باشد و در رفع مشکلات معلولان نقش قانون‌گذاری و نظارتی ایفا کند.» فائزه دهقان، نماینده جامعه کودکان کم‌توان ذهنی هم به موضوع دسترس‌پذیری اشاره کرد و گفت: «یکی از دغدغه خانواده‌ها عدم حضور فرزندان کم‌توان ذهنی در جامعه است که این امر از دسترس‌پذیر نبودن امکانات رفاهی، خدماتی، اجتماعی و ... نشأت می‌گیرد؛ بنابراین با برنامه‌ریزی مدون می‌توان شهر را به لحاظ فیزیکی و معماری دسترس‌پذیر کرد و شرایطی به وجود آورد تا این افراد بتوانند در بوستان‌ها و ... حاضر شوند.» سهیل معینی، نماینده معلولان در ستاد مناسب‌سازی فضای شهری هم با بیان اینکه پروژه‌های شهری باید پیوست و شاخص فرصت‌های برابر برای گروه‌های مختلف داشته باشند، گفت: «جایگاه ستاد مناسب‌سازی باید تقویت شود و اجازه ندهیم پروژه‌ها بدون رعایت پیوست، اجرایی شوند. به‌عنوان نمونه شاهد بوده‌ایم که آسانسورهای ایستگاه‌های مترو با یک بازه زمانی 6ماهه پس از بهره‌برداری ایستگاه راه‌اندازی شده‌اند که ضروری‌است به این مسائل پایان داده شود.»

حمایت از معلولان، دغدغه اعضای پارلمان شهری
پس از آنکه نمایندگان جامعه معلولان مطالبات‌شان را بیان کردند، برخی از اعضای پارلمان شهری هم در راستای حمایت از حقوق شهروندی آنها نکاتی را متذکر شدند. جعفر بندی‌شربیانی از نیاز معلولان به آسانسور در ایستگاه‌های مترو و استفاده از علائم صوتی در معابر شهری گفت و تاکید کرد: «استفاده از چراغ راهنمایی تجربه موفقی است که در دنیا انجام شده و حتی به‌صورت آزمایشی در برخی از تقاطع‌های شهر تهران نیز مورداستفاده قرار گرفته و نیاز است تمامی تقاطع‌ها به این سیستم تجهیز شوند.» نرجس سلیمانی هم به‌ضرورت خدمات‌رسانی و توجه به معلولان و جانبازان اشاره کرد و گفت: «علی‌رغم تلاش‌های جسته‌وگریخته در ادوار مختلف، تهران هنوز از نظر رعایت حقوق شهروندی معلولین به شرایط مناسبی نرسیده است. مناسب‌سازی شبکه پیاده‌رو برای کم‌بینایان و نابینایان و تجهیز تقاطع‌ها، میادین و معابر برای ناشنوایان، مطالباتی است که مدیریت شهری باید پیگیری کند.» ضرورت ارزیابی اجتماعی و فرهنگی پروژه‌های عمرانی در پایتخت هم موضوعی بود که مهدی پیرهادی به آن پرداخت و گفت: «در بحث مناسب‌سازی فضاهای شهری موضوع اتاف (ارزیابی تأثیر اجتماعی و فرهنگی پروژه‌ها) باید قبل، حین و بعد از اجرای پروژه‌ها موردتوجه قرار گیرد.»

روزهای درخشان گردشگری شهری
7روز پیش بود که شهردار تهران نامه‌ای به زوراب پولولیکاشویلی، دبیرکل سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد نوشت و از آمادگی تهران برای میزبانی اجلاس جهانی گردشگری شهری خبر داد. رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران در جلسه دیروز این اقدام علیرضا زاکانی را مثبت ارزیابی کرد و گفت که این مقدمه‌ای است برای رونق گردشگری شهری در تهران. سیداحمد علوی با بیان اینکه شیوع کرونا به صنعت گردشگری ضربه سنگینی زده است، تاکید کرد: «با واکسیناسیون عمومی شاهد کمتر شدن محدودیت‌ها هستیم و بار دیگر چرخ صنعت گردشگری به حرکت درآمده است و با میزبانی از این رویداد مهم شاهد روزهای درخشان گردشگری شهری در تهران خواهیم بود.»

ثبت‌نام تاکسیرانان برای بیمه تکمیلی
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جلسات پیشین به فرایند بیمه تکمیلی تاکسیرانان اعتراض داشت، اما دیروز از شهردار تهران بابت برقراری مجدد پوشش بیمه تکمیلی رانندگان تاکسی تشکر کرد. میثم مظفر گفت: «مدیریت شهری فراخوان ثبت‌نام بیمه تکمیلی تاکسیرانانی را که پروانه دارند، داده است؛ هر چند به نظر می‌رسد این اقدام اگر به صورت هوشمند انجام می‌شد، بهتر بود، اما از همه تاکسیرانان شهر تهران تقاضا دارم هرچه سریع‌تر در مهلت تعیین شده نسبت به ثبت‌نام خود و خانواده‌شان از طریق سامانه باشگاه رفاهی سازمان تاکسیرانی اقدام کرده و سایر همکاران خود را از این موضوع مطلع کنند.»

دستاوردهای جلسه بیست‌ونهم
دیروز یک فوریت طرح اصلاح مصوبه تعارض منافع هم با موافقت 18عضو پارلمان شهری تصویب شد. ناصر امانی در جریان بررسی این طرح گفت: «باتوجه‌به ضرورت شفاف‌سازی و علی‌رغم تصویب مصوبه تعارض منافع در شورای پنجم به دلایل طولانی شدن مراحل تصویب آن و عدم اجرای کامل و نواقص موجود ضرورت دارد این مصوبه تکمیل و به‌روز‌رسانی و عبارت اعضای شورای شهر تهران در مدت عضویت اضافه شود.» حبیب کاشانی هم از تصویب این طرح در دوره پنجم خبر داد و تاکید کرد: «اعضای شورای شهر ششم تصمیم گرفته‌اند خودشان هم شامل این مصوبه شوند که کار بسیار بزرگی است.» در ادامه حبیب کاشانی و میثم مظفر به عنوان نمایندگان شورای شهر تهران در کمیته بسته محرک شرایط سخت اقتصادی شهرداری انتخاب شدند و اعضای پارلمان شهری به 9پلاک ثبتی، رأی باغ دادند.

مراسم یادبود با حضور همسر شهید اکبر نجفی
دیروز مصادف بود با سالروز شهادت امیر سرتیپ دوم اکبر نجفی. ازاین‌رو مراسم یادبودی با حضور همسر شهید در صحن شورا برگزار شد و مهدی چمران گفت که امیدوارم در روزی که کسی، کسی را نمی‌شناسد شهدا دستگیر ما باشند و ما رهروان آنها باشیم. اکبر نجفی، معاون حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی استان کرمانشاه بود که 25سال پیش در حین مأموریت به شهادت رسید. در بخشی از وصیت‌نامه شهید آمده است: «رسالت سنگین اسلام را همیشه نگه داریم و از حرف و شعار بگذریم و به شعور و عمل برسیم.»

لایحه بودجه۱۴۰۱ دی‌ماه به شورا ارائه می‌شود
معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری تهران، در حاشیه جلسه پارلمان شهری از زمان ارائه لایحه بودجه سال1401 شهرداری تهران خبر داد و گفت که این لایحه در زمان مقرر یعنی پایان دی‌ماه به شورا تقدیم می‌شود. لطف‌الله فروزنده درباره رقم و میزان بودجه سال آینده شهرداری به خبرنگاران گفت: «هنوز رقم بودجه مشخص نیست؛ چراکه ابتدا باید اصلاحیه بودجه را تصویب کنیم و در مرحله بعد نهایتاً بودجه سال۱۴۰۱ بر مبنای اصلاحیه بودجه۱۴۰۰ بسته شود.» او درباره حذف ردیف‌های بودجه شهرداری‌ها از بودجه سال آینده کشور هم گفت که شهردار تهران به‌صورت جدی پیگیر اصلاح ردیف‌هاست.

این خبر را به اشتراک بگذارید