• یکشنبه 10 تیر 1403
  • الأحَد 23 ذی الحجه 1445
  • 2024 Jun 30
دو شنبه 3 آبان 1400
کد مطلب : 143682
+
-

تخریب ادامه دار جنگل‌های شمال و منفی شدن بیلان آب ۶۰۰ دشت کشور

رئیس انجمن آبخیزداری ایران با بیان اینکه امانتدار خوبی در حوزه حفاظت آب و خاک نبودیم، از ویلاسازی و تخریب ذره ذره اراضی ملی و جنگل‌های شمال انتقاد کرد.
علی طالبی به مهر گفت: در بسیاری از موارد در دنیا رتبه‌های اول تخریب را دارا هستیم. فرسایش خاک در ایران نگران‌کننده است، اهمیت آن بیش از منابع آبی است. منابع خاک حاصلخیزی کشور و نیاز غذایی کشور به شمار می‌رود، اما اکنون شاهدیم هر ساله منابع خاک با بارندگی شسته می‌شود و از بین می‌رود.
وی افزود: در زمینه برداشت منابع آب، بیلان آب ۶۰۰ دشت معروف کشور منفی بوده و سطح آب آن پایین می‌رود و در برخی از دشت‌ها آنقدر آب را برداشت کرده ایم که منجر به فرونشست زمین شده است. رئیس انجمن آبخیزداری ایران تصریح کرد: در شهری نظیر اصفهان اکثر بناهای تاریخی و مناطق مسکونی تحت‌تأثیر خشک شدن زاینده رود دچار فرونشست شده و در حال تخریب است. هم‌اکنون آبخیزداری بخش کوچکی از وزارتخانه جهاد کشاورزی بوده و سازمان جنگل‌ها و مراتع در بدنه وزارت جهاد کشاورزی گم شده است. طالبی گفت: وزارت جهاد کشاورزی درگیر مواد غذایی و دنبال تولید گندم، کنترل قیمت مرغ و تخم مرغ است و به آبخیزداری نمی‌رسد. از این‌رو در نخستین گام اصلاح ساختار آبخیزداری کشور ضروری به‌نظر می‌رسد؛ هرچند گوش شنوایی در این زمینه وجود ندارد.
رئیس انجمن آبخیزداری ایران با انتقاد از نظارت ضعیف بر فرایند ساخت‌وسازها ادامه داد: اکنون در منطقه شمال، بهترین اراضی کشاورزی بدون نظارت تبدیل به ساختمان می‌شود و اراضی ملی و انفال ذره ذره در حال تراشیده  و تبدیل شدن به  ویلا هستند. طالبی با بیان اینکه جنگل به‌صورت لکه لکه در حال تخریب است، اظهار داشت: عجیب است که کسی نمی‌گوید بر چه اساسی و به چه مجوزی منابع ملت را تخریب می‌کنند و عده‌ای که ثروت بیشتری دارند در حال تخریب منابع طبیعی هستند و باید خسارت قشر سرمایه‌دار بی‌مسئولیت را مردم عادی بپردازند. او اصلاح ساختار و نظارت شدید و کنترل بر منابع آب و خاک و گیاه در حوضه‌های آبخیز را 2 گام اساسی دانست که هر چه زودتر باید شروع شود؛ در غیراین صورت آینده وحشتناک در انتظار کشور است.

این خبر را به اشتراک بگذارید