• دو شنبه 24 دی 1403
  • الإثْنَيْن 13 رجب 1446
  • 2025 Jan 13
شنبه 24 مهر 1400
کد مطلب : 143031
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/XDOyW
+
-

مرحله دوم واکسیناسیون «تهران دوباره جان می‌گیرد» آغاز شد

تهران واکسینه و هوشمند می‌شود

شهردار تهران: باید تلاش کنیم که همراه واکسیناسیون با اقداماتی مانند فاصله‌گذاری و هوشمندسازی، هم شهر زنده بماند و هم آسیب‌ها به حداقل برسد

گزارش
تهران واکسینه و هوشمند می‌شود

اگرچه میزان فوتی‌های کرونا در تهران کاهش یافته و امید به مهار این بیماری بیشتر شده است، اما برای رسیدن به میزان مؤثر ایمنی در جامعه باید همچنان واکسیناسیون را ادامه داد. برای این منظور، شهرداری تهران هم بیش از پیش پای کار آمده و با اختصاص ایستگاه‌های منتخب مترو، اتوبوس‌های سیار در میادین شهر و استفاده از فضای مساجد به واکسیناسیون در تهران کمک می‌کند؛ اقدامی که بخشی از آن را می‌توان در قالب اتوبوس‌های تزریق واکسن در میادین یا معابر پررفت‌وآمد شهر دید. این در حالی است که طی ماه‌های گذشته نیز شهرداری تهران امکاناتی مانند سوله‌های بحران یا فضای بوستان‌های بزرگ را برای واکسیناسیون شهروندان اختصاص داده بود. اما از پنجشنبه فاز دوم پویش «تهران دوباره جان می‌گیرد» طی مراسمی آغاز شد تا واکسیناسیون سرعت بالاتری بگیرد.
به‌گزارش همشهری، شهردار تهران در مراسم آغاز مرحله دوم پویش «تهران دوباره جان می‌گیرد» که در ساختمان مرکزی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری برگزار شد، گفت: «باید تلاش کنیم که با اقداماتی مانند فاصله‌گذاری، هم شهر زنده بماند و هم آسیب‌ها به حداقل برسد.»
علیرضا زاکانی افزود: «گام اول برای ارائه خدمات مرتبط با واکسیناسیون در ۲۸مرکز برداشته شد و در گام دوم راه‌اندازی ۲۲ایستگاه واکسیناسیون در ایستگاه‌های مترو، به‌کارگیری ۲۲اتوبوس (اتوبوس‌های زندگی) و استفاده از ظرفیت ۲۲۰مسجد و علاوه بر این، واکسیناسیون سیار از طریق ۱۳۷ درنظر گرفته شد. در مرحله اول عمدتا به افراد آسیب‌پذیر خدمت‌رسانی کردیم و در این راه موفقیت ویژه‌ای کسب شد. اگر مراکز واکسیناسیون خلوت شدند ما باز هم باید آمادگی لازم را در این‌باره حفظ کنیم.»
او گفت: «ویژگی فرماندهان دفاع‌مقدس این بود که هنگام عملیات به نیرو‌های خود می‌گفتند بیایید، نه اینکه بروید و این نشان می‌داد که خودشان از نیرو‌ها جلوتر حرکت کرده‌اند. ویژگی این طرح هم این است که به مردم می‌گویید ما پیش شما می‌آییم. در واقع سطح نوینی از خدمتگزاری ارائه می‌شود.»
شهردار با تأکید بر رعایت 3موضوع مهم گفت: «علاوه بر مسئله بهداشت و درمان که بخشی از آن مربوط به تزریق واکسن است و دولت نیز توسعه جدی در این بخش انجام داد، موضوع فاصله‌گذاری برای فعالیت در شهر هم به‌عنوان موضوع دوم اهمیت پیدا می‌کند؛ چراکه کار شهر، تعطیلی ندارد. سطح سوم هم ارائه خدمات اجتماعی است. البته در مرحله بعد علاوه بر اضافه‌شدن این ظرفیت‌ها، دنبال این هستیم که با هوشمندسازی توسعه خدمت را انجام دهیم و شهر را به‌صورت فعال و پویا ببینیم. امیدواریم در آینده‌ای نزدیک شاهد رهاشدن از این ویروس باشیم و سربلند از این مراحل عبور کنیم.» زاکانی گفت: «شهرداری باید آمادگی لازم را برای کاهش عوارض کرونا و ارائه خدمت پس از کرونا داشته باشد و مسیر خدمتگزاری مردم را تسهیل کند تا شاهد رضایت مردم باشیم.»

واکسیناسیون افراد کم‌برخوردار
سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در این مراسم گفت: «در مرحله قبل و در حضور شهردار تهران با کمکی که از سوی تمام ارکان شهرداری انجام شد، ۲۶مرکز واکسیناسیون در سطح شهر تهران افتتاح شد. پس از آن شاهد افتتاحیه 2مرکز دیگر هم بودیم و تعداد این مراکز به ۲۸مرکز افزایش پیدا کرد.» علی نصیری افزود: «از این ۲۸مرکز ۱۰مرکز خودروهای ون سیار بودند، 4مرکز خودرویی بوده که سازمان حمل‌ونقل و ترافیک آنها را واگذار کرد و ۱۴مرکز دیگر هم جزو مراکز ثابت بودند. با توجه به اینکه همزمان دستگاه‌ها و ادارات، کار جهادی کردند و بیشتر از نیاز مردم خدمات‌رسانی انجام می‌شد، برای اینکه از هدررفت منابع جلوگیری شود، 6مرکز از این ۲۸مرکز تعطیل شدند و اکنون ۲۲مرکز از آن تعداد اولیه فعال هستند.»
نصیری درباره آمار دوزهای تزریق‌شده گفت: «تا ۲۲مهرماه بیش از 74هزار دوز واکسن در این مراکز تزریق شده که از عددی که هدف‌گذاری ما بود، کمتر است. نکته حائز اهمیت مراکز سیار و ون‌هاست که وظیفه خدمت‌رسانی به اقشار کم‌برخوردار را دارند. با کمک ویژه‌ای که معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و سازمان رفاه و خدمات و مشارکت‌های اجتماعی داشتند، ما ۱۲هزار نفر را جامعه هدف خود قرار دادیم و اکنون وارد فاز دوم و تزریق دوز دوم واکسن به آنها شده‌ایم.»
او ادامه داد: «حاشیه‌نشینان، ساکنان مراکز پرتو، ساکنان مجموعه بهاران، مددجویان گرمخانه‌ها و سامان‌سراها و کمپ‌های اقامتی به تفکیک برنامه‌ریزی شده‌ و با بهره‌گیری از ظرفیت داوطلبی، گروه‌های دوام، گروه‌های بسیج و دیگر گروه‌های داوطلب واکسینه شده‌اند.»
در این مراسم ارتباط ویدئویی با مسجدالنبی واقع در خیابان ابوذر منطقه15 نیز برقرار و جزئیات واکسیناسیون شهروندان در این مرکز اعلام شد.

بارگذاری اطلاعات مرکز واکسیناسیون روی نقشه شهر تهران
محمد فرجود، مدیرعامل فاوای شهرداری تهران
همکاری مناسبی میان سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران (فاوا) با ستاد مدیریت بحران کرونای شهرداری در راستای توسعه واکسیناسیون کووید-۱۹ شکل گرفته و سامانه «تهران من» نیز در این رابطه آماده‌ شده است. یکی از اقدامات انجام شده، ایجاد امکان ارزیابی و نظرسنجی درباره مراکز واکسیناسیون تحت پوشش ستاد کرونای شهرداری تهران است که در قالب فرم‌های الکترونیک و بر بستر تلفن‌ همراه از سوی ارزیابان و عموم مردم انجام می‌شود. برقراری زیرساخت ارتباطی و تجهیز مراکز واکسیناسیون یکی دیگر از سرفصل‌های اقدامات انجام شده است. ارتقا و به‌روزرسانی تجهیزات رادیویی مراکز واکسیناسیون، بهینه‌سازی شبکه ارتباطی و فراهم‌سازی ارتباط اینترنت و اینترانت از طریق شبکه فیبرنوری و همچنین تامین و راه‌اندازی تجهیزات سخت‌افزاری برای مراکز واکسیناسیون ثابت و سیار ازجمله اقداماتی بود که در کمترین زمان ممکن انجام شد تا مراکز واکسیناسیون به سرعت وارد مدار شوند و ارائه خدماتشان به شهروندان آغاز شود. هم‌اکنون راه‌اندازی امکان درخواست واکسیناسیون کرونا در منزل برای اقشار خاص، مشاوره و اطلاع‌رسانی کرونا در مرکز تماس سامانه۱۳۷ با قابلیت پشتیبانی ۲۴ساعته نیز از برنامه‌های در دست اقدام است. همچنین اطلاعات مرکز واکسیناسیون روی نقشه شهر تهران بارگذاری شده است. از سوی دیگر در راستای استفاده از ظرفیت داوطلبان در ارائه خدمات به شهروندان و شهر، سازمان فاوای شهرداری تهران در حال ‌راه‌اندازی سامانه‌ای جامع با هدف مدیریت فعالیت‌های داوطلبانه و ارتباط با داوطلبان در حوزه‌های مختلف است که با اولویت تعامل با داوطلبان در حوزه خدمات‌دهی کرونا، به‌زودی راه‌اندازی می‌شود.


مکث
حمل‌ونقل عمومی هم جان می‌گیرد
با اجرای پویش «تهران دوباره جان می‌گیرد» و سرعت گرفتن روند واکسیناسیون، ناوگان حمل‌ونقل عمومی پایتخت هم جانی دوباره گرفته است؛ به‌گونه‌ای که پس از 20ماه، تعداد مسافران مترو به حدود یک‌میلیون نفر در روز رسیده و چنانچه همین روند ادامه پیدا کند می‌توان بازگشت تعداد جابه‌جایی‌های روزانه شبکه حمل‌ونقل زیرزمینی را تا 2میلیون نفر در روز هم متصور بود.
به گزارش همشهری، با شیوع کرونا در کشور، میزان مسافران مترو به یک‌سوم کاهش یافت؛ اگرچه در ساعت پیک تردد، ایستگاه‌ها و واگن‌ها همچنان مملو از جمعیت بود و به همین‌خاطر شهروندان بابت سرایت کرونا دل‌نگران بودند؛ حالا اما تعداد مسافران روزانه متروی تهران رو به افزایش است و برای این منظور چند نکته باید مورد توجه قرار گیرد. نخست آنکه با تعامل حداکثری شکل‌گرفته میان دولت و مجلس با مدیریت شهری، منابع مالی از سوی دولت برای تامین واگن‌های لازم تأمین شود، دوم آنکه بهره‌مندی شهرداری از محل صرفه‌جویی سوخت با افزایش تعداد مسافر (بهره‌مندی 9.8سِنتی شهرداری به ازای هر سفر با مترو که از مزایای ماده۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و توافق با وزارت نفت نشأت می‌گیرد) مورد اهمیت قرار گیرد و سوم آنکه شهروندان نیز با مدیریت سفرهای درون‌شهری خود، به‌گونه‌ای عمل کنند که تا حد امکان از میزان ازدحام شهروندان در ساعات پیک مسافر مترو کاسته شود. به هر ترتیب آنطور که علی عبدالله‌پور، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران اعلام کرده مسافران شبکه مترو با اجرای پویش «تهران دوباره جان می‌گیرد» افزایش چشمگیری داشته؛ به‌طوری که تعداد مسافران به مرز یک‌میلیون نفر رسیده است. او با بیان اینکه امروز شبکه مترو می‌تواند نقش مؤثری در رفع شیوع بیماری در سطح تهران داشته باشد، گفت: «مسافران مترو می‌توانند علاوه‌بر استفاده از خدمات‌رسانی شبکه مترو از واکسیناسیون در ۲۲ایستگاه سلامت بهره‌مند شوند.» با همه اینها شهروندان هم بهتر است با برنامه در شهر تردد داشته باشند و از وسایل حمل‌ونقل همگانی بهره‌مند شوند. به‌طور نمونه مسافران مترو می‌توانند Metro.tehran.ir با وارد‌ کردن مبدأ، مقصد و زمان تقریبی حرکت، بهترین مسیر و زمان سفر را پیدا کنند. اپلیکیشن رایا نیز دیگر راهی است که کمک می‌کند تا شهروندان سفری بابرنامه‌تر را از طریق اتوبوس یا مترو داشته باشند و کمتر با ازدحام مسافر روبه‌رو شوند.

افزودن 175دستگاه اتوبوس جدید
هم‌راستا با پویش «تهران دوباره جان می‌گیرد» خبر می‌رسد که اقدامات مهمی ازجمله خرید اتوبوس، رفع مشکلات اتوبوس‌های گازسوز و همچنین تأمین بودجه نوسازی ناوگان تاکسیرانی در حال انجام شدن است. علیرضا زاکانی، شهردار تهران در این خصوص گفت: «تلاش این است که بتوانیم ظرفیت بالاتری در حمل‌ونقل عمومی داشته باشیم و بر همین اساس طی قراردادی که با یکی از شرکت‌‌های تولید‌کننده اتوبوس داشتیم، ۱۷۵دستگاه اتوبوس خریداری شد که ۱۰۰دستگاه آن تا پایان مهر‌ماه و ۷۵دستگاه دیگر نیز در پایان‌ماه آبان به خطوط اضافه خواهند شد.» او اضافه کرد: «علاوه‌بر این ۵۰۰دستگاه اتوبوس را از طریق ارائه خدمت به رانندگان در حوزه تامین مخازن گازشان مجددا به سیکل خدمت‌رسانی وارد خواهیم کرد و ۵۰۰دستگاه اتوبوس دیگر را نیز از طریق اورهال کردن تا پایان سال به ظرفیت اتوبوسرانی اضافه می‌کنیم.» زاکانی عنوان کرد: «همچنین نوسازی ۱۰هزار تاکسی را تا پایان سال دنبال می‌کنیم که ۳هزار تاکسی تا امروز نوسازی شدند و امیدواریم تا پایان سال ۷هزار مورد دیگر نیز نوسازی شوند. در مترو هم تلاش می‌کنیم تا با اورهال کردن امکانات و قراردادهایی که درخصوص خرید ۶۳۰دستگاه واگن از طریق فاینانس و ۴۲۰دستگاه از خرید داخل تأمین خواهد شد، شرایط حمل‌ونقل را جهش دهیم.»

این خبر را به اشتراک بگذارید