• جمعه 7 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 17 شوال 1445
  • 2024 Apr 26
شنبه 24 مهر 1400
کد مطلب : 143029
+
-

یادبود شهدای افغانستان در تهران

مراسم گرامیداشت شهدای نمازگزار مسجد قندوز افغانستان در فرهنگسرای خاوران برگزار شد

گزارش2
یادبود شهدای افغانستان در تهران

روزگذشته مراسم گرامیداشت شهدای نمازگزار مسجد سیدآباد ولایت قندوز افغانستان در فرهنگسرای خاوران برگزار شد. به‌گزارش همشهری، درپی حمله عوامل گروه‌های تکفیری به مسجد سیدآباد ولایت قندوز افغانستان و شهید و زخمی‌شدن جمع کثیری از نمازگزاران مؤمن در این مسجد، مراسمی با عنوان «جانستان» به همت سازمان فرهنگی هنری و با مشارکت مجمع جهانی هیأت مذهبی افغانستانی‌های مقیم خارج از کشور، دیروز جمعه ۲۳مهر در فرهنگسرای خاوران برگزار شد. حجت‌الاسلام میثم امرودی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و جمعی از معاونان و مدیران سازمان فرهنگی هنری، رضا سیفی دستیار شهردار تهران، وحیدرضا محمدی شهردار منطقه۱۵ و تعدادی از هنرمندان ازجمله حاضران در این مراسم بودند.
علیرضا زاکانی، شهردار تهران هم پیام تسلیتی به مناسبت فجایع اخیر صادر کرد که در این مراسم قرائت شد. در متن این پیام آمده است:‌ «شهادت شیعیان افغانستان در انفجار مساجد سیدآباد قندوز و فاطمیه قندهار را به ملت دردمند افغانستان و مسلمانان جهان تسلیت عرض می‌‌کنم. این جنایت فریاد عصبانیت آمریکایی‌های رانده‌شده از منطقه است که از حنجره عوامل تروریستی آنها بیرون می‌آید. پیوستگی دیرینه فرهنگی ملت ایران و افغانستان هیچ‌گاه از بین نخواهد رفت.»
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که در این مراسم حضور داشت، ضمن تسلیت به مناسبت سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) از شهردار تهران، مدیران شهری، همه همکاران در ستاد سازمان فرهنگی هنری و منطقه۱۵ برای برگزای چنین برنامه‌ای تشکر کرد و گفت: «بیش از ۴۰سال است که مردم ایران ثابت کرده‌اند همیشه و در همه اتفاق‌ها کنار مردم افغانستان حضور دارند. ما کشورهایی هستیم که خویشاوندیم. ایران وطن دوم شماست. این مجلس اثبات این موضوع است که این دو ملت یکی هستند و کسی نمی‌تواند آنها را از هم جدا کند. در این روزها مجامع بین‌المللی حقوق بشر که ادعای آزادی و حکومت مردمی را دارند، این صحنه‌ها و این ظلم‌ها را می‌بینند اما حرفی نمی‌زنند و سکوت کرده‌اند. امروزه در این ماجرا فقط خود مردم افغانستان و مردم ایران هستند که با حضور خبرنگاران در صحنه، صدای مردم مظلوم افغانستان را به گوش دنیا می‌رسانند. اما این موضوع روی تلخ ماجراست؛ این اتفاق به‌ظاهر تلخ، روی شیرین هم دارد.»
حجت‌الاسلام میثم امرودی ادامه داد: «شهادت روی شیرین این اتفاق‌هاست. همانا شهیدان زنده هستند و نزد خدا روزی می‌خورند. آنها هستند، هرچند شما آنها را نمی‌بینید. این افتخاری است که نصیب آنها شده است که در حال نماز خواندن در روز جمعه و در مسجد به شهادت رسیده‌اند. هم باید به خانواده‌های آنها تسلیت گفت و هم تبریک. ثابت شده است که هرجا شهیدی خونش به زمین ریخته می‌شود، خونش تلف نمی‌شود بلکه جماعتی را بیدار می‌کند. بدانید این شهدای شما ساکت نخواهند نشست بلکه تمام دنیا را بیدار خواهند کرد.» او تأکید کرد: «در پایان از 3گروه انتظار داریم؛ از مجامع بین‌المللی این مدعیان دروغین حقوق بشر و آزادی که سکوت کرده‌اند. از حکام وقت افغانستان. وظیفه آنهاست تا امنیت را برای مردم فراهم کنند و حداقل نیاز‌ها و امکانات اولیه و ضروری مردم افغانستان را فراهم کنند تا ان‌شاءالله شاهد تشکیل یک دولت مردمی، اسلامی، آزادی‌گستر و بدون دخالت هیچ کشور بیگانه و مبتنی بر آرای همه مردم افغانستان باشیم و در آخر از سازمان فرهنگی هنری که بتواند در کنار سایر نهادهای مردمی و دولتی در قالب فرهنگ و هنر، این اتفاقات را به گوش جهانیان برساند.»
اسماعیل قضاتلو، مدیر فرهنگی هنری منطقه۱۵ و رئیس فرهنگسرای خاوران نیز ضمن تسلیت سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) و شهادت مظلومانه جمعی از شیعیان افغانستان در مسجد سیدآباد قندوز، گفت: «همه این اتفاقات ما را یک قدم به اضطرار نزدیک می‌کند؛ اضطرار نبود منجی عالم. ان‌شاءالله این اتفاقات ما را به وحدت نزدیک کند و پرچم اسلام را به‌دست امام زمان(عج) به اهتزاز در‌آورد.» در ادامه سهیل کریمی، مستندساز گفت: «هنوز خون برادران و خواهران شهید ما در قندوز پاک نشده است که امروز باز در قندهار این اتفاق تکرار شد. معلوم نیست حادثه بعدی چه زمانی رخ دهد.»‌ او با ابراز خرسندی از حضور در میان تعدادی از مردم افغانستان، عنوان کرد: «همیشه گفته‌ام که ما و مردم افغانستان از یک سرزمین، با زبان، اعتقادات و گذشته مشترک هستیم و همیشه به این موضوع افتخار می‌کنم. بزرگ‌ترین چیزی که دشمنان ما روی آن حساس هستند و باعث می‌شود خشم آنها بیشتر شود، همین وحدت ماست. کسی که به نمازجمعه مسلمانان هم رحم نمی‌کند، معلوم است از کجا خط می‌گیرد.» کریمی در پایان گفت: «امیدوارم از این پس 2ملت بزرگ ایران و افغانستان بیشتر کنار هم باشند و همدیگر را درک کنند. همچنین امیدوارم برنامه‌هایی به این شکل بیشتر تکرار شود.»
شعرخوانی سیدفضل‌الله قدسی، سیدمحمد رشید موسوی، هم‌آوایی تواشیح گروه اسرا و مداحی و نوحه‌سرایی از دیگر بخش‌های این مراسم بود. در پایان مراسم نیز از خانواده مرحوم محمد سرور رجایی، نویسنده و شاعر افغانستانی تجلیل و از اثر هنرمند حسن ‌روح‌الامین با نام «جان‌برادر» رونمایی شد.

این خبر را به اشتراک بگذارید