• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 27 تیر 1400
کد مطلب : 136126
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/PNwg4
+
-

هشدار! سیل ادامه دارد

بنابر اعلام سازمان هواشناسی کشور، سامانه بارشی موسمی تا فردا در استان‌های جنوبی فعال و در استان‌های شمالی هم خطر پابرجاست

گزارش
هشدار! سیل ادامه دارد

حمیده پازوکی- خبرنگار

همان‌طور که هشدارهای هواشناسی نشان می‌داد، 11استان‌ روزهای گذشته را با سیل و خسارت‌های ناشی از آن پشت سر گذاشتند. با وجود بروز سیل و خسارت به آذربایجان شرقی و غربی، مازندران، کرمان و سیستان و بلوچستان، کشته شدن یک‌نفر بر اثر سیل و 2نفر به دلیل اصابت صاعقه در روزهای پایانی هفته گذشته، وخیم‌شدن شرایط آب‌وهوایی در کرمان، سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان و مازندران نشان داد که خطرات باران‌های سیل‎آسا هنوز تمام نشده است. مفقودشدن یک خانواده 5نفره در کرمان و پیدا شدن پیکر 3نفر از آنها هم مردم این استان را داغدار کرد. نکته مهم اما آن است که این شرایط تا اواسط هفته جاری ادامه دارد و شمال و جنوب کشور ممکن است سیل‎های دیگری را نیز به ‌خود ببیند.

هشدار نارنجی برای یکشنبه و دوشنبه
کارشناس سازمان هواشناسی با بیان اینکه امروز و فردا(یکشنبه و دوشنبه) سامانه موسمی در جنوب کشور فعال است و در پایان دوشنبه از کشور خارج خواهد شد، به همشهری می‌گوید: این بارش‌ها به‌ویژه در ساعت‌های عصر شدت می‌یابند و موجب رعد و برق و تندباد خواهند شد.
امیرحسین نقشینه با بیان اینکه سامانه موسمی در این مدت در همه استان‌های جنوبی کشور منجر به بارش باران خواهد شد، ادامه می‎دهد: فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان و هرمزگان برای روز یکشنبه و جنوب کرمان و شمال هرمزگان برای دوشنبه هشدار نارنجی دریافت کرده‌اند و نیروهای امدادی این استان‌ها باید هوشیار باشند. این بارش‌ها برای همه استان‌ها خطر بروز مجدد سیل به‌دنبال دارد.
وی با بیان اینکه یک سامانه بارشی نیز در شمال کشور وجود دارد، می‌گوید: این سامانه نیز دوشنبه از کشور خارج شده و نوار شمالی را ترک خواهد کرد. از روز سه‌شنبه وضعیت جوی بیشتر نقاط کشور پایدار خواهد بود و تا پایان هفته با افزایش محسوس دما مواجه خواهیم شد.

ادامه امدادرسانی
بارش ادامه‌دار باران و بروز توفان‌‌ها در شمال و جنوب، نیروهای امدادی کشور را همچنان در آماده‌باش نگه داشته است. رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر کشور به همشهری می‌گوید: هلال‌احمر در همه استان‌ها به‌ کار خود ادامه می‌دهد و این آماده‌باش تا دوشنبه ادامه دارد. مهدی ولی‌پور با تأیید این موضوع که از پنجشنبه گذشته 3نفر دیگر در کرمان جان خود را بر اثر سیل از دست داده‌اند، می‌افزاید: نیروهای هلال‌احمر در سراسر کشور به 220نفر امدادرسانی‌ و 112نفر هم اسکان اضطراری دریافت کرده‌اند.به‌گفته وی، با برآوردهای فعلی سازمان امداد و نجات هلال‌احمر، ‎ کرمان، سیستان‌ و بلوچستان و آذربایجان‌شرقی بیشترین آسیب را از سیل‎های اخیر دیده‌اند.

300روستا درگیر سیل
سیستان و بلوچستان از روزهای گذشته درگیر بارش‌های شدید، توفان و سیل شده است. مدیرکل بحران این استان به همشهری می‌گوید: طغیان رودخانه‌ها همیشه در این فصل اتفاق می‌افتد. هم‌اکنون رودخانه کاجو طغیان و در جنوب استان شهرها و روستاها را دچار مشکل کرده است. در این بخش از استان بیش از 300روستا درگیر سیل هستند. علیرضا شهرکی با بیان اینکه این سامانه هنوز در استان پایدار است، می‌گوید: خوشبختانه سیل اخیر خسارت جانی در سیستان‌ و بلوچستان به‌دنبال نداشت اما در خاش، سراوان، مهرگان، ایرانشهر، بمپور، قصرقند، دشتیاری، کنارک، گلشن و چابهار سیلاب به شکل‌های گوناگون خسارت ایجاد کرده است. وی با بیان اینکه بارش در نقاط مختلف استان از 6 تا 37میلی‌متر متغیر بوده است، می‌افزاید: بر اثر این سیل واحدهای مسکونی، کشاورزی و دامداری، خطوط انتقال برق و جاده‌های شهری و روستایی آسیب ‌دیده است.

خسارت به راه‌ها ادامه دارد
راه‌های شهری و روستایی سیستان ‌و بلوچستان در سیل‌های اخیر آسیب بسیاری دیده‌اند. سرپرست اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای جنوب استان به همشهری می‌گوید: به‌ دلیل پایان نیافتن بارش‎ها، خسارت به راه‌های استان همچنان ادامه دارد و نمی‌توانیم جمع‌بندی کاملی از میزان این خسارت‌ها داشته باشیم.
جلال‌الدین قادری با بیان اینکه راه هیچ شهرستانی بسته نیست، ادامه می‌دهد: فقط راه‌های روستایی جنوب استان به‌ دلیل نداشتن امنیت فنی و قرار داشتن کنار رودخانه‌ها مسدود هستند و باید بازگشایی شوند.

افزایش فعالیت سامانه موسمی در کرمان
کرمان هم مانند سیستان‌ و بلوچستان درگیری وسیعی با سیل دارد. شهرستان‌های بافت، جیرفت، بردسیر، زرند، راور، برزویه و کرمان درگیر سیل هستند و 21روستا نیز از بروز سیل آسیب‌ دیده‌اند. در منطقه کیسکان شهرستان بافت 5شهروند مفقود شدند که با تلاش نیروهای امدادی پیکر 3نفر از آنها پیدا شد؛ موضوعی که نشان داد سیل این استان خطرناک‌ و جدی است.مدیرکل مدیریت بحران کرمان با بیان اینکه از پایان روز شنبه فعالیت سامانه موسمی در استان افزایش یافته است به همشهری می‌گوید: زیرساخت‌های روستایی و شهری مخصوصا خطوط انتقال برق، باغ‌ها، زمین‌های زراعی، دامداری‌ها و قنات‌ها در این سیل به ‌دلیل وزش توفان و باران سیل‌آسا آسیب‌ دیده‌اند. مجید سعیدی از آغاز فرایند برآورد خسارت‎ها در استان خبر می‌دهد و می‌افزاید: شهرستان‌های بردسیر، برزویه، کرمان، راور و زرند بیشترین آسیب را در این سیل دیده‌اند. وی با بیان اینکه همه دستگاه‌های امدادی استان فعال هستند، می‌گوید: در زمینه امداد و نجات کمبودی وجود ندارد، اما برای جبران خسارت‌ها به اعتبار نیاز است.

هشدار دریایی در هرمزگان
هرمزگان هم از استان‌هایی است که در سیل روزهای گذشته آسیب فراوانی را در بخش‌های مختلف متحمل شده است. مدیرکل مدیریت بحران هرمزگان به همشهری می‌گوید: تا این لحظه شرق و شمال هرمزگان بیش از نقاط دیگر از سیل آسیب‌ دیده است. در شمال استان، 360کیلومتر راه روستایی، 9هزار متر لوله آب آشامیدنی و دامداری شهرستان حاجی‌آباد و در شرق استان نیز راه 4روستا در بشاگرد آسیب‌ دیده و در چند نقطه برق قطع شده است.
مهرداد حسن‌زاده با بیان اینکه در جاسک طغیان رودخانه کاوریج و در میناب هم قطع برق مردم را با مشکل مواجه کرده است، می‌افزاید : از سوی دیگر به جز هشدار نارنجی آب و هوا در هرمزگان، هشدار نارنجی دریایی نیز صادر شده است.

وقوع سیل در مناطق مختلف مازندران
بارش شدید باران و تگرگ همچنین موجب جاری شدن سیل در مناطق مختلف مازندران ازجمله سوادکوه، نوشهر و جاده‌های بین‌راهی استان شد. به‌ گفته عین‌الله طالبی، فرماندار سوادکوه بارش باران و تگرگ موجب رانش زمین در منطقه سرخ‌آباد و زال‌دره و مسدود شدن راه شد. همچنین راه روستاهای شش رودبار، انند و چرات نیز مسدود و با کمک اداره راهداری منطقه این راه‌ها بازگشایی شد. همچنین راه ارتباطی اصلی داخل روستای نیچکوه بخش کجور نوشهر بر اثر طغیان رودخانه مسدود شده بود و هم‌اکنون همه راه‌های مازندران باز است و هیچ راهی مسدود نیست.

وضعیت نارنجی  برای 5 استان
سازمان هواشناسی برای 5استان چها‌رمحال ‌و بختیاری، بوشهر، البرز، خراسان‌رضوی و خراسان‌جنوبی هم هشدار بارش باران و ناپایداری شرایط جوی داده است. در چهارمحال و بختیاری با رشد ابرهای همرفتی، رگبار فصلی و رعد و برق این استان را تا اواخر وقت امروز(یکشنبه) فرامی‌گیرد. برای البرز نیز تا عصر یکشنبه بارش باران، رعد و برق، وزش باد و گرد و خاک پیش‌بینی می‌شود. شرایط جوی بوشهر نیز تا اواسط هفته با گسترش سیستم‌های ناپایدار جوی موسمی در جنوب کشور ناپایدار است. احتمال بارش‎ها در خراسان‌رضوی نیز موجب شده است که نیروهای امداد نیشابور، کاشمر، بجستان، تربت‌حیدریه، مشهد و چناران آماده‌باش باشند. اداره کل هواشناسی خراسان‌جنوبی نیز اعلام کرده ناپایداری‌های جوی تا آخر وقت امروز(یکشنبه) در این استان ادامه دارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید