خشکسالی در استان گلستان به مرحله حاد رسیده و این استان بهزودی کانون ریزگرد میشود. سیدمحسن حسینی، مدیرعامل آب منطقهای گلستان با اعلام این خبر به مهر گفت: خشکسالی شدید در راه استان گلستان است و این استان از ۴۵سال گذشته تاکنون ۱۳سال خشکسالی، ۱۷سال شرایط نرمال و ۱۵سال ترسالی داشته است. او افزود: تحلیل آمارها نشان میدهد حدود ۵۰درصد مزارع گلستان با مشکل کمآبی مواجه میشوند که این موضوع تا دوماه آینده اثرات خود را نشان میدهد. بهگفته حسینی، امسال شرایط خشکسالی بدتری را نسبت به خشکسالی شدید سالهای۱۳۶۱و۱۳۶۲ در استان تجربه میکنیم. او گفت: از ابتدای سال آبی جاری تا پایان اردیبهشتماه طبق اعلام هواشناسی بارش در گلستان حدود ۳۰درصد کاهشیافته و نسبت به آمار نرمال ۴۵سال گذشته شاهد افزایش ۶درصدی دما در استان هستیم. این دو عامل باعث شده رواناب اترک، گرگانرود و قرهسو حدود ۵۰درصد و آب رودخانههای استان حدود ۸۰درصد کاهش یابد و حجم آب سدهای گلستان از حدود ۸۰درصد در سال گذشته به حدود ۲۷درصد در سالجاری برسد.
بلوطهای شازند چشم انتظار آب هستند
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: ذخیرهگاه جنگلی بلوط در شهرستان شازند و ۵۰۰هکتار منطقه توسعه یافته آن، نیازمند کمک جهت آبیاری است. عبدالحسین محمدی به ایسنا گفت: استان مرکزی 3ذخیرهگاه حساس بلوط، سماق و پسته وحشی (بنه) دارد که برای مجموعه منابع طبیعی استان بسیار مهم هستند. وی وسعت ذخیرهگاه جنگلی بلوط در شهرستان شازند را ۲۱۰هکتار اعلام کرد و افزود: رسیدگی به این منطقه در سال نخست بسیار اهمیت دارد چراکه از سال دوم رویش طبیعی اتفاق خواهد افتاد. او گفت: در سال نخست ۱.۵میلیارد تومان اعتبار جهت حفظ و نگهداری منطقه لازم است که امیدواریم سازمان مدیریت استان این رقم را برای حفظ و نگهداری و آبیاری منطقه تخصیص دهد.
تخریب یکهزار بنای تاریخی مشهد طی 6سال
مسعود نبیدوست، فعال فرهنگی و اجتماعی در شهر مشهد از تخریب یکهزار بنای تاریخی در شهر مشهد خبر داد و گفت: مسئولان در تخریب بناها مسئولیت برعهده نمیگیرند. او در گفتوگو با ایسنا افزود: هیچکدام از این بناها به وسیله مردم خراب نشدهاند بلکه توسط ارگانها و نهادها از بین رفتهاند. بهگفته نبیدوست، بسیاری از نهادها با ساختن بناهای متعدد، بناهای تاریخی دوران صفوی و قاجاری مشهد را از بین بردند و هماکنون به بناهای دوران پهلوی هم رحم نمیکنند .او گفت: دستکم هزار بنای واجد شرایط تاریخی هماکنون دیگر وجود خارجی ندارند و نمیتوان ردپایی از فردی در تخریب این بناها یافت. اداره میراث فرهنگی هم که متولی امر است میگوید ما کارهای نیستیم. این فعال فرهنگی تأکید کرد: حداقل ۲۸بنا در فهرست بناهای ثبتی میراث استان وجود داشت که با اجرای طرح بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی تخریب شد اما مسئولان مربوطه مسئولیت آن را برعهده نمیگیرند.
برخورد نزدیک/ خشکسالی و ریزگرد به گلستان میرسد
در همینه زمینه :