شهردار تهران در وبینار بازآفرینی شهری بر استفاده از تجربیات سایر شهرها تأکید کرد
فضاهای شهر باید زایندهآینده باشند
شهردار تهران در وبینار بازآفرینی شهری، بر استفاده از تجربیات شهرهای عضو متروپلیس در زمینه بازآفرینی شهری تأکید کرد و گفت: بازآفرینی شهری امروزه بهعنوان رویکرد مهمی در شهرداری تهران مورد توجه قرار گرفته است. این توجه خاص در برنامههای بلندمدت، میانمدت و تضمین هدفمند اعتبارات دیده میشود. به گزارش همشهری، پیروز حناچی در وبینار «چشماندازها و چالشها در بازآفرینی شهری» گفت: امروز با اثرات غمانگیز و قابلتاملی که پاندمی کرونا بر زندگی انسانها بهویژه شهرنشینان داشته، بیش از هر زمان دیگری به اهمیت فضاهای شهری تابآور و پاسخگو پی بردهایم. فضاهایی ایمن، صرفهجو، مناسب برای استفاده همه اقشار و فضاهایی که زاییده و زاینده آیندهها و نوآوریها باشند.
حناچی افزود: رشد شهرها و گسترش ناپایدار آنها، علاوه بر اضافه کردن محدودههای سکونتی غیررسمی و بیکیفیت به شهر، بهدلیل تغییرات پیچیده اقتصادی، کالبدی، موجب کاهش کیفیت محیط در مناطق درونی شهر (Inner city) میشود. از طرف دیگر کالبد شهرها، نشانگر سلیقهها، قوانین، تصمیمات و همچنین دانش و هنر کسب شده در دورههای مختلف تاریخی است. بنابراین خاطره شهرها مانند ثروتی گرانبها، روند توسعه آن را بازگو کرده و آثار اقدامات کنونی را نیز در خود حفظ خواهد کرد.
او گفت: تهران از نظر طبیعی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شهری متنوع است. پس در اجرای برنامههای بازآفرینی شهری، همواره با مسائل گوناگونی روبهرو بوده است. این چالشها و راهحلهای آنها موجب کسب تجربههای ارزشمند و تولید دانش بومی در این زمینه شده است. همین موضوع در سایر شهرهای جهان نیز در حال رخ دادن است. با توجه به عضویت 140شهر در سازمان کلانشهرهای جهان (متروپلیس) همکاری و شبکهسازی برای منتفع شدن همه شهرها از این دانش و به نقد گذاشتن آنها، گامی مؤثر در دیپلماسی شهری و ارتقای دانش تخصصی در مدیریت شهرهاست. او با بیان اینکه وبینار «چشماندازها و چالشها در بازآفرینی شهری» با همین هدف شکل گرفته است، ادامه داد: امیدوارم بتوانیم گریز کوتاهی به تجارب و درسآموختههای شهرهای شرکتکننده در بازآفرینی شهرها داشته باشیم و باب همکاریهای گستردهتری با آنها گشوده شود.