رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمین و تربیتی کشور، در مراسم تبادل تفاهمنامه همکاری مشترک با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با بیان اینکه سازمان زندانها برای تحقق تحولات لازم نیاز به تکنولوژیهای جدید دارد، گفت: با کمک شرکتهای دانش بنیان و راهاندازی مرکز نوآوریهای سازمان زندانها بهزودی طرح پایلوت زندان هوشمند اجرا و مرکز نوآوریهای سازمان زندانها افتتاح خواهد شد. به گزارش فارس، محمدمهدی حاجمحمدی با تأکید بر اینکه کار فرهنگی عمیق برای اصلاح مجرمان و ایجاد اشتغال هدفمند و پایدار برای زندانیان از اهداف اساسی سازمان زندانهاست، بیان کرد: امیدواریم با حضور معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری شرط لازم و مورد نیاز تحقق تحول، یعنی حاکمیت حوزه فناوری اطلاعات و استفاده از دانش و تکنولوژیهای روز، محقق شود و سازمان زندانها وارد عصر جدید اجرای فناورانه و دانشمحور سند تحول شود.
او افزود: برای نخستین بار سازمان زندانها موفق شد آمار ۵۴ درصدی اشتغال زندانیان در زندانها را محقق کند که بر این اساس افراد در ازای فعالیت خود در زندانها مزد دریافت کرده و ارزش افزوده ایجاد میکنند.
سیدمحمد صاحبکار، معاون راهبردی قوه قضاییه نیز با اشاره به سند تحول قضایی که رئیس قوه قضاییه آن را ابلاغ کرده است، گفت: این سند براساس لزوم تحولات نوآورانه و فناوریهای نوین تدوین شده و همکاری معاونت علمی و فناوری از بخشهای مختلف قوه قضاییه شروع شده و از امروز در سازمان زندانها نیز کلید خورد.
شکوفایی ظرفیت نهفته نیروی انسانی زندانها با توسعه زیستبوم نوآوری
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری هم با تأکید بر بهرهمندی از ظرفیت نیروی انسانی برای تحول کشور بیان کرد: بخشی از جامعه دارای ظرفیتهای تأثیرگذار برای کشور، زندانیان هستند و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در تلاش است با وارد کردن فناوری و نوآوری شرکتهای دانشبنیان و خلاق، زمینه را برای یاریرسانی به اقدامات فرهنگی تربیتی، شکوفایی خلاقیتها و ایجاد کسبوکارهای خلاق و نوآور فراهم کند.
ستاری، رویکرد نوآورانه و نگاه جدید و تحول یافته در حوزه زندانها و اقدامات تربیتی را بسیار ارزشمند دانست و گفت: نیروی انسانی به مثابه ستون مستحکم اقتصاد دانشبنیان و خلاق است و باید کاری کنیم تا این ظرفیت دوباره به جامعه بازگردد.
وی فناوریها و نوآوریهای بهره گرفته شده در حوزه خدمات قضایی و زندان را در ارتقای جامعه اثربخش دانست و افزود: فناوریها و روشهای نوآورانه بسیار زیادی وجود دارد که میتواند ضمن کاهش حجم تراکم زندانها به استفاده و بهرهمندی از توانمندی فعالان زیستبوم صنایع خلاق کمک کند.
ستاری گفت: تجربیات ارزنده در شرکتهای دانش بنیان و خلاق میتواند به تحول در حوزههای گوناگون بینجامد و بهویژه در حوزه زندان، افرادی داشته باشیم که پس از پایان محکومیت خود، حرفه جدید آموخته باشند و در مسیر کسبوکارهای نوآورانه گام بردارند.
پیوند نوآوری زیستبوم فناوری و حوزه زندانها
همچنین اسماعیل قادریفر، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری، بر ایجاد زیستبومی برای نقشآفرینی شرکتهای دانشبنیان و خلاق در تحول حوزه زندانها تأکید کرد و گفت: با امضای این تفاهمنامه که همزمان به انعقاد قرارداد نیز منجر شده است، فصل تازهای از همکاریهای مشترک برای ورود شرکتهای دانش بنیان و خلاق به یکی از حوزههای ظرفیتدار کشور یعنی سازمان زندانها فراهم شود.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ادامه داد: ایجاد خانههای خلاق و نوآوری، شتابدهندهها یا خانههای خلاقی که بتوانند زمینه استفاده از نوآوریها و فناوری را در حوزه زندانها رقم بزنند و ظرفیتهای نوآورانه موجود در زیستبوم فناوری و نوآوری را در این مسیر کارآمد کنند، از محورهای اساسی این تفاهمنامه همکاری است.
وی با اشاره به ایجاد فرصتها و زمینههای لازم برای ورود نوآوریهای دانشبنیان و خلاق به بخشهای گوناگون کشور بیان کرد: شیوه حمایتی معاونت علمی و فناوری این است که ضمن حمایت مالی و معنوی از اقدامات فناورانهای که برای نخستین بار در کشور انجام میشود، حمایتهای فرادستگاهی، تسهیلگری و توسعهای را از فعالیتهای خلاق و نوآور صورت میدهد.
براساس این قرارداد همکاری، از ایجاد خانههای خلاق و صنایع فرهنگی با هدف استفاده از ظرفیتهای نوآورانه توسط سازمان زندانها حمایت خواهد شد.
چهار شنبه 27 اسفند 1399
کد مطلب :
126983
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/68jpL
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved