• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
پنج شنبه 30 بهمن 1399
کد مطلب : 124781
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/4xqDg
+
-

گروه‌های موسیقی شکل ارائه جدیدی در فضای مجازی تجربه می کنند

طنین موسیقی دربرابر کرونا

مخاطبان در خانه به تماشای کنسرت‌ها نشستند

طنین موسیقی دربرابر کرونا

فهیمه پناه‌آذر- روزنامه‌نگار

 در سومین روز از برگزاری جشنواره موسیقی فجر نیز گروه‌های مختلف اجراهای خود را به شکل ضبط شده از پلتفرم‌های مختلف خواهند داشت. تمام اجراهای این دوره که به شکل مجازی هستند،‌ در تالار رودکی و وحدت ضبط شده‌اند. 2روز از برگزاری جشنواره می‌گذرد، اما برخی از گروه‌ها نیز به واسطه شور و هیجانی که اجراهای زنده دارد، علاقه‌مند به برگزاری کنسرت‌ها بودند. در روز اول جشنواره بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ مخاطب به تماشای اجراهای موسیقی فجر نشستند که از این میان، اجرای گروه ایستم 736نفر، سوییت برای قیچک و قانون و کویینتت زهی رسپینا 794نفر، دوئت ویلا مادلنا از کشور اتریش 644نفر، کوارتت زهی نماد 905نفر و گروه ژاو 519تماشاگر داشت و باید دید آمار تماشاگران در روزهای دوم به بعد چه میزان خواهد بود.

افزایش پلتفرم‌ها برای علاقه‌مندان به موسیقی فجر
با توجه به پلتفرم‌های درنظر گرفته شده برای تماشای کنسرت‌های جشنواره، برگزارکنندگان تصمیم گرفتند که این پلتفرم‌های پخش را افزایش دهند. اجراهای سی‌و‌ششمین جشنواره موسیقی فجر تا چهارم اسفندماه از سایت جشنواره، انجمن موسیقی ایران، تیوال، تماشاخونه، بیپ تونز، گپ فیلم و نواک پخش می‌شوند.  4سایت بیپ تونز، تماشاخونه، گپ فیلم و نواک نیز اجراهای سی‌وششمین جشنواره موسیقی فجر را پخش می‌کنند. ابتدا سایت جشنواره، انجمن موسیقی ایران و تیوال اقدام به پخش اجراها می‌کرد که با اضافه شدن این ۴ سایت، ‌تعداد پلتفرم‌ها به عدد ۷ رسید.

گروه رستاک در سومین روز جشنواره
در سومین روز از جشنواره ساعت ۱۷ از دانشگاه هنر کنسرت «هنرستان موسیقی دختران» پخش می‌شود و اجرای «اقبال آذر» با هنرمندی سبحان مهدی‌پور ساعت ۱۸:۳۰ پخش خواهد شد. کشور کوبا ساعت ۲۰ تکنوازی ویولنسل مارتین ملندز را خواهد داشت. گروه رستاک هم ساعت ۲۱:۳۰ به سرپرستی سیامک سپهری اجرایش پخش می‌شود. ساعت ۲۳ آنسامبل «نیواک» با هنرمندی گلریز زربخش و ژابیز زربخش از پلتفرم‌ها به نمایش گذاشته می‌شود.

از اجرای ارکستر سمفونیک تا دوئت اتریشی
در چهارمین روز از جشنواره موسیقی فجر هم «همنوازان چکاد» به خوانندگی مجتبی عسگری و آهنگسازی حامد خدامی و «آوای اصلان کتول» از گلستان به سرپرستی علی اصلانی کتولی و «دالاهو» از کرمانشاه به سرپرستی هوشنگ امیریان ساعت ۱۷ و ۱۸:۳۰ اجراهایشان پخش می‌شود. از کشور اتریش نیز دوئت «سان موس» اجرا می‌شود و کنسرت دانشگاه علمی کاربردی ساعت ۲۱:۳۰ رسیتال پیانو را خواهد داشت. ساعت ۲۳ هم ارکستر سمفونیک تهران به رهبری نصیری حیدریان اجرایش پخش خواهد شد.

قطعه مرغ شبخوان برای شجریان
اجرای گروه ژاو به سرپرستی سیاوش کامکار در سانس پایانی نخستین روز جشنواره پخش شد. قطعه «مرغ شبخوان» نخستین قطعه‌ای بود که این گروه در سوگ استاد محمدرضا شجریان اجرا کردند. سپس در ادامه قطعه «گیسوان خاطره» تکنوازی سنتور شد تا نوبت به اجرای تصنیف‌های «عشق رویت» و «بسته دام» برسد. در انتهای این برنامه به‌عنوان حسن‌ختام، شاهد دونوازی سه‌تار و کمانچه و همچنین تصنیف «از عشق» این گروه موسیقی بودیم. اکثر قطعات اجرایی در این کنسرت به سبک نوعی از موسیقی ملی ایران تعلق داشت که در آن فقط از سازهای ایرانی با استفاده از تکنیک‌های رایج موسیقی کلاسیک غربی ازجمله هارمونی مناسب ملودی‌ها، فنون کنترپوانتیک و پلی‌فونیک ساخته شده‌اند.

سرودهای انقلابی در پهنه رودکی
با ایجاد پهنه رودکی این محوطه در خیابان شهریار میزبان سرودهای انقلابی جشنواره موسیقی شده است. بخشی که قرار بود گسترده‌تر باشد، اما به‌خاطر کرونا مجبور به کم کردن اجراها شدند. قرار است 3گروه فعال در این پهنه اجرا داشته باشند. گروه «فرزندان ایران» به رهبری مهرداد سیدا، گروه «شهید فرجی» به رهبری حسین نصیری و گروه «نور مشکات» به رهبری هادی قاسمی سرودهای انقلابی اجرا می‌کنند. اجراها در بعضی روزها صبح و بعدازظهر و در بعضی روزها هم به‌صورت یک سانس دیده شده است. روز گذشته گروه «شهید فرجی» و «نور مشکات» اجرا داشتند و قرار است دوم اسفندماه گروه «نور مشکات» ساعت ۱۱ و گروه «فرزندان ایران» ساعت ۱۵ اجرای خود را داشته باشند. سوم اسفندماه ساعت ۱۵ گروه «شهید فرجی» و روز دوشنبه چهارم اسفندماه ساعت ۱۱ گروه «فرزندان ایران» اجرا می‌کنند.

بخش پژوهش جشنواره موسیقی فجر
در بخش پژوهش این دوره جشنواره 6نشست از 28بهمن تا سوم اسفندماه در حال برگزاری است. نشست سیر تطور ترانه با سخنرانی حسین علیشیری، پژوهشگر و ترانه‌سرا و مجید افشاری، ترانه‌سرا 28بهمن برگزار شد و نشست دیگری با عنوان «آسیب‌شناسی موسیقی پاپ در  2دهه گذشته با حضور محمدرضا چراغعلی، آهنگساز روز گذشته (چهارشنبه) برگزار شد. امروز ۳۰بهمن هم نادر مشایخی نشست پژوهشی با عنوان «سیستم‌های آموزش نوین موسیقی در جهان» را برگزار می‌کند. «تاریخ‌نگاری موسیقی و خطر روایت مسلط» عنوان نشستی است که با حضور سیدعلیرضا میرعلینقی، پژوهشگر و تاریخ نگار، جمعه  اول اسفند برگزار می‌شود. در ادامه این نشست‌های پژوهشی نیز سند ملی موسیقی و الزامات آن (سیدامین مویدی اصفهانی، مشاور برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری، شنبه 2اسفند) و ژانربندی انواع موسیقی با حضور احسان ذبیحی‌فر، آهنگساز، نوازنده و مدرس دانشگاه و کارن کیهانی، آهنگساز، نوازنده و مدرس دانشگاه (یکشنبه 3اسفند) برگزار می‌شود. هر نشست در برنامه گفت‌وگوی فرهنگی رادیو گفت‌وگو ساعت 20تا 21پخش می‌شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید