بزرگان گرافیک دنیا در تهران
دوسالانه جهانی پوستر تهران برگزار شد
دوسالانه طراحی گرافیک ایران، از سال1366 تا 1380، 7دوره برگزار شد. اکنون زمان تغییر فرا رسیده بود. هدف این بود تا دوسالانه بهسمت بینالمللیشدن حرکت کند. هشتمین دوسالانه پس از تلاشها و گفتوگوهای فراوان، انحصارا به پوستر اختصاص یافت و دوسالانه جهانی پوستر تهران نام گرفت. نزدیک به 2000دعوتنامه به طراحان ایرانی و 700دعوتنامه به طراحان خارجی ارسال شد. در نشریههای گوناگونی نیز فراخوان شد. امرالله فرهادی در نشریه جهتاطلاع (خبرنامه انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران) در خرداد1386 نوشت: «آن زمان طراحان گرافیک بیش از 40کشور جهان در این رخداد بزرگ شرکت کردند که البته نخستین باری بود که از آنان دعوت شده بود. هشتمین دوسالانه بنا به مصلحتها و برخی اندیشهها، انحصارا به طراحی پوستر اختصاص یافت که در این رهگذر بسیار هم خوش درخشید. غیر از شرکتکنندگان در مسابقه، بزرگان بسیاری از چهارگوشه جهان به حضور در نمایشگاه، سخنرانی و بازدید از ایران فراخوانده شدند که همه هم آمدند. حاصل کار چه در محافل داخلی و چه در عرصه بینالمللی بازتابهای قابلتوجه و تحسینبرانگیزی داشت. مدیران ایکوگرادا (انجمن بینالمللی مجامع طراحی گرافیک) و بسیاری از مدیران و برگزارکنندگان رویدادها و دوسالانههای معتبر جهان، برگزاری این دوسالانه را بسیار حرفهای و قابل تقدیر ارزیابی کرده و از آن زمان تاکنون آثار طراحان گرافیک ایران را در بسیاری از کشورها مانند فرانسه، بلژیک، سوئیس، روسیه، هلند، قطر، ایتالیا، لهستان، اسپانیا و... بهنمایش درآوردند. مهمانان دوسالانه هشتم که میان آنان طراحان مشهوری مانند آنتون بکه (هلند)، پائولاشِر، سیمورکواست، بیمارتین پدرسن (آمریکا)، آن سانگ سو (کرهجنوبی)، شین ماتسوناگا (ژاپن)، رزماری تیسی و زیگفرید ادرمات (سوئیس)، مارتا گرانادوس (کلمبیا)، صادق قرهمصطفی (ترکیه)، آلن لوکرنک، لارنس مادرل، وانینا پینتر (فرانسه)، گی شوگهارت (بلژیک)، رالف شرایفوگل (سوئیس) و کی شیشتن دیدو (لهستان) حضور داشتند و همگی از برگزاری بینقص آن گفتند و نوشتند».
مرتضی ممیز، رئیس دوسالانه بود و در کنارش ابراهیم حقیقی، مصطفی اسداللهی، مجید عباسی، علی رشیدی و سهراب مرزبان، شورای برگزاری بودند. در این بین حقیقی، دبیر دوسالانه شد. نشانه دوسالانه را اسداللهی طراحی کرد و مدیر هنری رویداد نیز علیرضا مصطفیزاده بود. این نمایشگاه، 2هیأت انتخاب و داوری داشت. گروه نخست از مصطفی اسداللهی، مجید عباسی، علی رشیدی، سهراب مرزبان و صادق قرهمصطفی از ترکیه (به نمایندگی از جانب ایکوگرادا و رئیس هیأت انتخاب) تشکیل میشد و گروه دوم که داوری نهایی به آنها سپرده شد، مرتضی ممیز، آیدین آغداشلو، مارتین پدرسن (آمریکا)، شین ماتسوناگا و لیندا فو (ژاپن)، رزماری تیسی (سوئیس) و مارتا گرانادوس (کلمبیا) بودند. این نمایشگاه سرانجام از 26بهمن 1382تا 23 فروردین 1383، در فرهنگستان هنر برگزار شد.
تعداد آثار راهیافته به نمایشگاه 312 اثر از 209طراح از 32کشور (60 اثر از طراحان ایران و 252 اثر از 159طراح خارجی) بود. گروه عظیمی از فعالان عرصه گرافیک، در برگزاری این رویداد مشارکت داشتند. در کنار رویداد اصلی چندین نمایشگاه جنبی نیز برگزار شد؛ نمایشگاه اسناد و قبالههای ایرانی، نمایشگاه بزرگداشت محمد احصایی، نمایشگاه 100+3سوئیس و چندین سخنرانی و کارگاه آموزشی. مراسم اهدای جوایز در روز 27بهمن در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد. جایزه انجمن طراحان به علیرضا مصطفیزاده برای طراحی پوستر «طبیعت ما را به هنر گرافیک میخواند و گرافیک ما را به طبیعت» تعلق گرفت. ایکوگرادا (انجمن بینالمللی مجامع طراحی گرافیک) 2جایزه داشت؛ نخستین را به مرتضی ممیز، برای یک عمر فعالیت مستمر هنری و دومی را به تهمتن امینیان برای طراحی پوستر «و زندگی همچنان پابرجاست» اهدا کرد. و اما در بخش مسابقه: جایزه اول: رضا علوی برای طراحی پوستر «پرچم جدید عراق». جایزه دوم بهطور مشترک به آنته لنز و وینسنت پروت از کشور فرانسه، برای یک پوستر تئاتر و در نهایت جایزه سوم بهصورت مشترک به خانم پریسا تشکری برای طراحی پوستر «برای کودکانمان آسمان آبی بسازیم» و فیروز شافعی برای پوستر بزرگداشت صادق هدایت اختصاص یافت. ادامه این رویداد منظم نبود و بهدلیل تغییر مدیران مربوطه و دیگر مشکلات، پس از وقفهای سهساله، نهمین دوسالانه جهانی پوستر تهران از 30خرداد تا 31 تیر 1386، در فرهنگستان هنر برگزار شد. دهمین دوره نیز از 27مهر تا 20آبان 1388، در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.