• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 8 آذر 1399
کد مطلب : 117065
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Kr72l
+
-

مارادونا؛ شناسنامه فوتبال جهان

عباس بهروان از مارادونای دهه۶۰ و علاقه جوانان می‌گوید

مارادونا؛ شناسنامه فوتبال جهان

فهیمه پناه‌آذر- روزنامه نگار

«آن موقع 2شبکه بیشتر نداشتیم و برنامه‌های ورزشی به‌خصوص فوتبال، طرفداران زیادی داشت. گزارشگران، مجریان و مفسران ورزشی هم مثل امروز زیاد نبودند و منابع اطلاعاتی ما به 2مجله ختم می‌شد»؛ اینها را عباس بهروان می‌گوید؛ ازجمله گزارشگران قدیمی سیما که صدایش برای فوتبال‌دوستان جام‌جهانی ۸۶ و ۹۰ آشناست. بهروان ساکن اصفهان است. از او می‌خواهیم از مارادونا بگوید؛ اسطوره فوتبالی که خبر درگذشتش خیلی از دوستدارانش را ناراحت کرده است.
عباس بهروان به همشهری می‌گوید: آن زمان گزارشگری در سازمان هم به شکل سختگیرانه‌ای بود و برای اجرا باید از فیلترهای مختلف رد می‌شدیم. در سال‌های ۸۶ و ۹۰ گزارشگر بازی‌های المپیک بودم؛ آن زمان که مارادونا گل سرسبد بازی‌ها بود و با حرکاتش همه را شگفت‌زده می‌کرد. در آن سال‌ها شاهد هنرنمایی اعجوبه‌ای بودم که در یادها ماندگار شد. امثال مارادونا، پله و... اعجوبه‌های آن دوران بودند. درباره مارادونا هرقدر بگوییم کم است؛ فوتبالیستی بود که یک تنه به تیم فوتبالی که در آن بازی می‌کرد، صلابت می‌بخشید، بازی‌های درجه یک در آرژانتین انجام می‌داد، به قلب دفاع حریف می‌تاخت و آنقدر ویژگی‌های بزرگی داشت که ورزشگاه ناپل به نام او نامگذاری شده است. بارها از او تجلیل شده و می‌توان گفت مارادونا یک استثنا بود.
بهروان اضافه می‌کند: «ورزشکارانی چون مارادونا شناسنامه فوتبال جهان هستند، اما حقیقت این است که مارادونا اسطوره‌ای بود که متأسفانه در این سال‌های آخر بحث اعتیاد و حواشی که برایش ایجاد شد، باعث خدشه‌دارشدنش شد؛ فردی که با آن شکوه در صدر اخبار دنیا قرار گرفت.» این گزارشگر قدیمی و پیشکسوت به بازی‌های سال ۶۰ و ۹۰ اشاره می‌کند و اینکه در بازی‌ها مارادونا یک چهره استثنایی بود که مورد توجه جوانان آن دهه قرار گرفت. او توضیح می‌دهد: «حرکت‌ها و رفتارهای مارادونا در این سال‌ها زیر ذره‌بین بوده و هست. او یک الگوی بزرگ برای جوانان بود که هرگز فراموش نمی‌شود. به‌لحاظ بازی در فوتبال جزو تکنیکی‌ترین افراد بود.»
بهروان همچنین از تفاوت‌های گزارشگری دهه‌های قبل با امروز می‌گوید و اینکه متأسفانه مجری‌گری با گزارشگری و مفسر و کارشناس بودن فوتبالی درآمیخته؛ درصورتی که هر کدام تخصص جداگانه خود را می‌خواهد. بهروان اضافه می‌کند: «آن روزها تأکید می‌شد که در کلاس‌های زبان و ادبیات شرکت کنیم، اما این تخصص‌ها به‌نظر امروز وجود ندارد. باید بگویم فقط صدای خوب ضامن موفقیت نیست.» البته او به این نکته نیز اشاره می‌کند که  گزارشگری تنها مختص فوتبال نیست و در این سال‌ها گزارشگران ورزش‌های دیگر چون هادی عامل در کشتی، خرسند در ژیمناستیک و جواد محتشمیان در والیبال ازجمله این افراد هستند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید