چرا باید نان سبوسدار بخوریم؟
مقابله با بیماریهای قلبی و عروقی با نان
نان سبوسدار نسبت به نان سفید، بهطور میانگین دو برابر ویتامین، موادمعدنی و مواد فیبری بیشتری دارد. فیبر موجود در نان سبوسدار برای رفع گرفتگی روده و یبوست مفید است، به علاوه، این مواد جزو موادغذایی مطلوب باکتریهای روده هستند که علیه امراض میکروبی روده عمل کرده، سیستم ایمنی بدن را فعال میکنند، همچنین میتوانند کلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه موادغذایی را جذب کنند. پژوهشها نشان داده است مردم کشورهایی که رژیم غذایی غنی از فیبر دارند مقاومت بیشتری نسبت به انواع سرطانها، بیماریهای قلبی و عروقی و بیماریهای دستگاه گوارش از خود نشان میدهند و برعکس کشورهایی که مصرف غلات تصفیهشده و نانهای سفید، انواع نوشابهها و آبمیوههای صنعتی در آنها زیاد بوده یا بهعبارت سادهتر مصرف فیبر موادغذایی آنها کم است، بیشتر به بیماریهایی چون انواع سرطانها، بیماریهای قلبی و عروقی و عفونتهای رودهای دچار میشوند.
گفته میشود یکی از دلایل ایجاد یبوست، بهویژه در مناطق صنعتی و شهری، عدمدریافت کافی موادغذایی حاوی فیبر نظیر میوهها، سبزیها، دانههای کامل، غلات و حبوبات است. این افراد کمتر از ۱۰گرم در روز فیبر دریافت میکنند و همین امر باعث یبوست در آنها میشود.
اضافه کردن ۲۵ تا ۳۰گرم فیبر در رژیم غذایی روزانه میتواند به رفع مشکل یبوست کمک شایانی کند. فیبر در دستگاه گوارش هضم و جذب نمیشود. مدفوع مخلوط با فیبر مقدار زیادی آب جذب میکند و برخلاف مدفوع بدون فیبر، خیلی سریعتر در روده حرکت کرده و زودتر خارج میشود. در گذشته محققان تصور میکردند که تنها فیبر نامحلول در آب که بیشتر در دانههای کامل گندم وجود دارد برای رفع یبوست مؤثر است اما امروزه عقیده بر این است که هر دو نوع فیبر، هم محلول و هم نامحلول، برای رفع یبوست و کمک به سهولت دفع مؤثر است، پس استفاده بیشتر از میوهها، سبزیها، غلات کامل و حبوبات، بهویژه نان سبوسدار که حاوی فیبر زیادی است، بهترین درمان یبوست است.