• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 4 تیر 1399
کد مطلب : 103199
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wpE28
+
-

حمایت مدیریت شهری از موزه‌های تخصصی جدید

شهردار تهران: واگذاری 2ورزشگاه به پرسپولیس و استقلال در مرحله تنظیم سند است

حمایت مدیریت شهری از موزه‌های تخصصی جدید

هفتمین نوبت از سه‌شنبه‌های بدون خودروی شهردار تهران در سال99 با خبرهایی از رویکرد حمایتی مدیریت شهری از ورزش برگزار شد. دیروز در مراسم افتتاح تالار مشاهیر ورزش ایران، اعلام شد که شهرداری از ساخت موزه‌های تخصصی جدید در تهران حمایت می‌کند و پرونده واگذاری 2ورزشگاه به پرسپولیس و استقلال که از سال96آغاز شده، هم‌اکنون در مرحله تنظیم سند قرار دارد.

به گزارش همشهری، دیروز آیین افتتاح تالار مشاهیر ورزش ایران در ساختمان کمیته ملی المپیک خیابان سئول برگزار شد. پیروز حناچی، شهردار تهران که مطابق هر سه‌شنبه، با دوچرخه مسیر میدان توحید تا آنجا را طی کرده بود، با تقدیر از اقدام کمیته ملی المپیک برای راه‌اندازی موزه ورزش اعلام کرد: شهرداری تهران از همه نهادهایی که می‌خواهند در قالب راه‌اندازی موزه شناسنامه هویتی خود را به نمایش بگذارند استقبال می‌کند. هم‌اکنون در تهران موزه‌های متعددی مانند موزه بانک ملی و موزه پرواز وجود دارد که بسیار دیدنی هستند. موزه‌ها نیاز فرهنگی شهرهای امروز هستند؛ برای نمونه شهری مثل لندن ۲۰۰ موزه دارد و تهران هم می‌تواند موزه‌های متنوعی داشته باشد. او با تشکر از صالحی‌امیری، رئیس کمیته ملی المپیک برای راه‌اندازی این موزه، گفت: تاسیس موزه مانند شمعی است که روشن می‌ماند و مطمئن باشید که ورزشکاران مدال‌های خود را به این موزه هدیه خواهند داد. حناچی از وزیر ورزش درخواست کرد در امر توسعه ورزش پهلوانی نیز تلاش کند و گفت: ورزش باستانی و پهلوانی ورزشی ایرانی است که باید جدی گرفته و برای اشاعه و ترویج فرهنگ آن تلاش شود. او با تأکید بر ارزش جوانمردی، گفت: امام حسین(ع) می‌فرماید: اگر دین ندارید، لااقل آزاده باشید. آزادگی همان جوانمردی است و مایه خوش‌عاقبتی می‌شود و معتقدم آنچه تختی را در حیات معاصر زنده نگه داشته، اخلاق و منش پهلوانی او بود.

پیش‌بینی آینده موزه ورزش
۷۰۰ موزه در کشور وجود دارد اما وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور اعلام کرد که موزه ورزش در تالار مشاهیر، به یکی از بهترین موزه‌های کشور تبدیل شده و ورزشکاران کشور آن را غنی‌تر می‌کنند.
علی‌اصغر مونسان در بخشی از افتتاح تالار مشاهیر ورزش ایران گفت: در همه جوامع افرادی بوده‌اند که با تلاش و کوشش فراوان و گذشت برای ملت خود افتخار‌آفرینی کرده‌اند. عده‌ای در صحنه‌های صیانت از کشور جان دادند، عده‌ای دیگر در عرصه ادبیات این کار را دنبال کردند و عده‌ای هم در هنر افتخار آفریدند. برخی در مباحث علمی چهره بودند و موجب افتخار ملت شدند و عده‌ای هم در بخش ورزش موجب افتخارآفرینی شدند و دل ملت را شاد کردند. ملت و کشور ما با هویت تاریخی بسیار گرانقدر در صدر کشورهایی بوده که در تاریخ بشری می‌درخشند و این بزرگ‌ترین داشته ملت است که نباید از یاد برده شود.
همچنین مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان هم در بخشی از این مراسم به سخنرانی پرداخت و گفت: اتفاق امروز می‌تواند تاریخ ورزش ایران را در اذهان مردم زنده نگه دارد و این افتخارات را از نسلی به نسل دیگر منتقل کند. در ۱۶ دوره‌ای که ایران در المپیک‌های مختلف شرکت کرده است، افتخار‌آفرینی‌های زیادی داشته که حاصل آن در ۱۶ دوره بازی ۱۹ مدال طلای المپیک بود که ۴ طلا متعلق به قبل از انقلاب و ۱۵ طلا در بعد از انقلاب به‌دست آمده است. این موضوع نشان می‌دهد که نظام مقدس جمهوری اسلامی برای ورزش سرمایه‌گذاری کرده، مدیران زحمات فراوانی کشیده‌اند و قهرمانان توانسته‌اند برای کشور افتخار آفرینی کنند. او درباره تاسیس موزه ملی المپیک، گفت: از 2سال قبل درباره تاسیس این موزه بحث می‌شد و طرح اولیه هم تهیه شده و قرار است سال ۹۹ با تامین منابع مورد نیاز عملیات اجرایی آن آغاز شود. این قول را می‌دهیم و حتما با کمک همه دوستان این کار بزرگ را امسال آغاز می‌کنیم.

حمایت از ساخت موزه‌های تخصصی
شهرداری تهران از ساخت موزه‌های تخصصی در تهران حمایت می‌کند. مدیریت شهری، توسعه اماکن فرهنگی و موزه‌ها در شهر را یک سیاست اصولی می‌داند.
پیروز حناچی، شهردار تهران در جمع خبرنگاران در حاشیه مراسم افتتاح تالار مشاهیر ورزش در کمیته ملی المپیک با اعلام این مطلب افزود: شهرداری تهران آمادگی دارد به ساخت موزه ملی المپیک کمک کند. او در پاسخ به پرسشی درباره پروژه‌های نیمه‌تمام داخل ورزشگاه آزادی، گفت: شهرداری تهران از چگونگی این پروژه‌ها اطلاع ندارد اما سیاست کلان شهرداری توسعه فضاهای ورزشی برای استفاده عموم است. حناچی درباره اماکن ورزشی که در اختیار تیم‌های پرسپولیس و استقلال است، گفت: قرار است سندهای این اماکن هم به این باشگاه‌ها منتقل شود. او درباره ساخت موزه ورزش نیز افزود: کاری که در کمیته ملی المپیک در جریان است جزو سیاست‌های اصلی شهرداری تهران است؛ چراکه این نهاد به‌دنبال توسعه موزه‌های تخصصی در تهران است. تهران جاذبه‌های زیادی دارد و یکی از این جاذبه‌ها مشاهیر آن است و شهرداری تهران از ساخت موزه و معرفی این مشاهیر حمایت می‌کند. شهردار تهران درباره تعرفه‌های ورزشگاه‌های زیرنظر شهرداری، گفت: این تعرفه‌ها مصوب شورای شهر است و نمی‌توان آن را کم یا زیاد کرد.

66سردیس تا 1400
بخش دیگری از مراسم دیروز به رونمایی از سردیس قهرمانان ورزشی کشور اختصاص داشت. در این مراسم از سردیس قهرمانان کشتی و وزنه‌برداری یعنی محمود ملاقاسمی، محمدابراهیم سیف‌پور، امام‌علی رحمانی، علی میرزایی، محمدمهدی یعقوبی و سیامند رحمان قهرمانان ورزشی کشور رونمایی شد. هر‌ ماه ۶ سردیس از ورزشکاران در این موزه قرار داده می‌شود و تا فروردین ۱۴۰۰ تعداد این سردیس‌ها به ۶۶ عدد می‌رسد.
سیدرضا صالحی‌امیری، رئیس کمیته ملی المپیک، در این مراسم با اشاره به ضرورت راه‌اندازی موزه برای حفظ هویت تاریخی و فرهنگی، گفت: این موزه به همت وزیر ورزش و با کمک مجموعه میراث فرهنگی و شهرداری تهران به نتیجه رسید؛ چراکه دغدغه گسست فرهنگی یک نگرانی بزرگ است و موزه‌های اینچنین می‌تواند جلوی این گسست فرهنگی را بگیرد. صالحی‌امیری اضافه کرد: هویت، ضامن بقای یک ملت بوده و موزه نماد هویت ملی یک سرزمین است و اگر کسی بخواهد ریشه‌های ورزش کشور را بشناسد به این سرزمین بیاید. باید بدانیم که ایران به غنای فرهنگی، تاریخ، اسطوره، شعر و ادب و سازگاری و تعامل شناخته می‌شود؛ بنابراین نباید کاری کرد که ایران را با نفت، موشک و انرژی هسته‌ای بشناسند. بی‌شک ما در دنیای معاصر غنی‌ترین فرهنگ را داریم و وای به حال ما که نتوانسته‌ایم از آن استفاده کنیم.

حناچی: در ۱۶ دوره ای که ایران در المپیک های مختلف شرکت کرده است،  افتخار آفرینی های زیادی داشت که حاصل آن ۱۹ مدال طلای المپیک بود

این خبر را به اشتراک بگذارید