• سه شنبه 6 آذر 1403
  • الثُّلاثَاء 24 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 26
چهار شنبه 25 دی 1398
کد مطلب : 92915
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/ADPjp
+
-

شورای شهر تهران تصویب کرد

کمک شهرداری به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان

کمک شهرداری به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان

مجید جباری _ خبر‌نگار

به‌دنبال حوادث و بحران‌های این روزهای کشور، شورای شهر پایتخت دیروز هم در سومین جلسه پیاپی خود با تغییر در برنامه‌های از پیش تعیین‌شده‌اش، یک طرح دوفوریتی را به جریان انداخت؛ طرحی که دیروز با 18امضا به هیأت‌رئیسه پارلمان شهری تهران رسید، با رأی همه اعضای حاضر شورا تصویب شد تا شهرداری تهران با استفاده از امکاناتی که دراختیار دارد، هرچه سریع‌تر به کمک سیل‌زدگان استان سیستان و بلوچستان برود. علاوه بر این، شورای شهر تهران که این روزها با غیبت بهاره آروین، یکی از اعضای هیأت‌رئیسه و زمزمه‌های استعفای او تشکیل جلسه می‌دهد، دیروز 2 دستور کار دیگر هم داشت و سومین گزارش شورایاران محله‌های تهران هم از سوی شورایاری منطقه19 در صدونودمین جلسه علنی پارلمان شهری تهران خوانده شد تا نماینده‌های مردم در شورا ضمن آشنایی با ریزترین مسائل و مشکلات محله‌های شهر، برای حل آن برنامه‌ریزی کنند.

ادامه بررسی جزئیات سند جامع مشارکت و سرمایه‌گذاری شهرداری نخستین دستور جلسه دیروز شورای شهر بود. 9ماده از مواد 34گانه این لایحه در جلسه پیشین شورا به تصویب رسیده و مابقی آن به جلسه بعد موکول شده بود. به این ترتیب، بررسی بقیه مواد این لایحه در دستور کار قرار گرفت که همه 25ماده باقیمانده آن با رأی مثبت شورا به پایان رسید. به این ترتیب و با تصویب سند جامع مشارکت و سرمایه‌گذاری تهران نحوه سرمایه‌گذاری در شهر تسهیل می‌شود و نظم می‌گیرد. در ادامه جلسه اما طرح دوفوریتی کمک شهرداری تهران به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان با پیشنهاد زهرا نژادبهرام، عضو هیأت رئیسه شورا و با امضای 18عضو حاضر درجلسه اعلام وصول شد و محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورا طرح را به جریان انداخت.
نژادبهرام در تشریح دو فوریت این طرح گفت: «با توجه به شرایط حاد استان سیستان و بلوچستان و بارندگی‌های شدید و آبگرفتگی معابر و راه‌های مواصلاتی و مهارت‌های جدی شهرداری تهران در ارائه خدمات به شهروندان و با عنایت به ضرورت ارائه خدمات و حمایت از سوی خدمات شهری و محدودیت زمانی این طرح به‌صورت دو‌فوریتی ارائه و پیشنهاد می‌شود شهرداری تهران در اسرع وقت لایحه‌ای مبنی بر ارائه خدمات و تجهیزات به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان به شورا ارائه شود. بنابراین، شهرداری هر اقدامی که باید انجام دهد، نیازمند مجوز از شورای شهر است که امروز و طبق این طرح، مجوزهای لازم به شهرداری داده می‌شود.»
در ادامه اما، سیدمحمود‌ میر‌لوحی دیگر عضو شورا، پیشنهاد داد چون ارائه لایحه و تأیید‌های تطبیق و ابلاغ آن وقتگیر است، متناسب و متناظر با اقدامات شهرداری در سیل خوزستان، لرستان و آق‌قلا اقدام و امدادرسانی به سیل‌زدگان به فوریت انجام شود. این پیشنهاد با موافقت نژادبهرام و دیگر اعضا‌ به رأی گذاشته شد و در نهایت با اکثریت قاطع، به تصویب رسید. براساس این طرح، شهرداری تهران ملزم شد که در سریع‌ترین زمان ممکن به مدد سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان برود و از اقداماتش به شورا گزارش دهد.

رد اعتراض هیأت تطبیق به تغییرنام برخی معابر 
در ادامه، بررسی نامه اعتراض هیأت تطبیق فرمانداری به بند‌های 3 و 6 مصوبه نامگذاری معابر عمومی شهر تهران مبنی بر تغییر نام خیابان «تختی» به «جلیل شهناز» و خیابان هفتم «خالد اسلامبولی» به نام «بهمن کشاورز» در دستور قرار گرفت.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران اعتراض هیأت تطبیق فرمانداری به بند‌های 3 و 6 مصوبه نامگذاری معابر عمومی شهر تهران مبنی بر تغییر نام خیابان تختی به جلیل شهناز و خیابان هفتم خالد اسلامبولی به نام بهمن کشاورز را وارد ندانسته و این اعتراض را رد کردند. در ابتدای بررسی این موضوع، محسن هاشمی، رئیس شورا با گلایه از اینکه مصوبات شورا و دلایل آن درست به مردم انعکاس داده نمی‌شود، گفت: «در این مورد ادله شورا این بود که چون خیابان‌های زیادی در تهران به نام مرحوم تختی است، می‌توان از تکرار نام پرهیز کرد اما متأسفانه این دلایل به گوش مردم نرسیده است و سبب شده سو‌گیری و جهت‌گیری خاصی نسبت به تغییر نام این خیابان صورت گیرد. صدای ما به‌درستی شنیده، پخش و به مردم منعکس نمی‌شود و در مواجهه اول مردم فقط تغییر نام مرحوم تختی را می‌بینند، حال آنکه ما 14معبر و محل را به نام تختی نامگذاری کرده‌ایم. متأسفانه اینها ابهام ایجاد کرده است.»
محمد‌جواد حق‌شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا هم در ادامه گفت: «من از هیأت‌رئیسه محترم براساس این قاعده که احترام امامزاده به متولی آن است، انتظار دیگری داشتم. وظیفه ساختاری شما دفاع از کیان شوراست. این با ‌شأن نمایندگی ما نمی‌خواند که چون مردم متوجه نمی‌شوند، از مصوبات خود عقب‌نشینی کنیم.»
حق‌شناس بیان کرد: «اینجا در 2مورد نامگذاری معابر به نام استاد جلیل شهناز و استاد بهمن کشاورز ایراد گرفته شده است و اینکه چرا خیابان تختی به‌نام استاد شهناز تغییر نام یافته، حال آنکه ما در تهران بارها چنین مواردی را شاهد بودیم و معابری را که به نام شهید مطهری و شهید باهنر بوده تغییر نام دادیم؛ چراکه بحث تکرر مطرح بوده حال آیا‌ شأن مرحوم تختی از شهید مطهری و شهید باهنر بالاتر است؟ اگر موضوع تنها برخورد با استاد شهناز است، این را به صراحت بگویند.»
در ادامه، سیدابراهیم امینی، حجت نظری و احمد مسجد‌جامعی هم در این‌باره سخن گفتند و در نهایت براساس رأی اعضای شورا، اعتراض هیأت تطبیق رد شد و اعضای شورا بر رأی قبلی خود اصرار کردند.

اصلاحیه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی
آخرین دستور جلسه دیروز شورا بررسی لایحه شهرداری درخصوص اصلاحیه مصوبه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران بود که کلیات این دستور جلسه هم به تصویب رسید و شورا وارد بررسی جزئیات آن شد.در جریان بررسی جزئیات این لایحه، 2 پیشنهاد ارائه شد که هر دوی آنها با رأی مثبت شورا همراه شد.
یکی از این پیشنهادها تعیین سیاست‌های تشویقی برای بخشودگی جرایم اسناد نکول شده شهرداری بود که این پیشنهاد پس از بحث و بررسی اعضا به تصویب رسید. براساس این پیشنهاد، شورا با اعمال سیاست‌های تشویقی برای بخشودگی جرایم بدهکاران به شهرداری زیر 100میلیون و از 100تا 200میلیون تومان براساس جدول ارائه شده موافقت کرد. دومین پیشنهاد هم با رأی اعضا تصویب شد. به این ترتیب و براساس این مصوبه که در قالب پیشنهاد ارائه شد، بدهکاران شهرداری تهران درصورت تسویه تا پایان امسال، مشمول تخفیف می‌شوند.

شورا با اعمال سیاست‌های تشویقی برای بخشودگی جرایم بدهکاران به شهرداری زیر 100میلیون و از 100تا 200میلیون تومان براساس جدول ارائه شده موافقت کرد

40درصد درآمد عوارض تردد خودروها برای نوسازی حمل‌ونقل عمومی اختصاص نیافته است

محمد علیخانی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران
در راستای کاهش آلودگی هوا و توسعه و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی و تبدیل و جایگزینی موتور سیکلت‌های کاربراتوری به انژکتوری و سایر طرح‌های مرتبط با کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی مقرر شده بود به‌منظور تامین منابع این امر، 40درصد از درآمدهای عوارض تردد خودروها در محدوده‌های مرکزی شهر تهران به ردیف اعتباری «کمک فنی و اعتباری پرداخت مابه‌التفاوت تسهیلات بازسازی و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی» اختصاص یابد. اما این اتفاق نیفتاده است. بنابراین در این‌باره به شهرداری تهران تذکر می‌دهم.

گزارش شورایاری منطقه 19در شورای شهر تهران

عضو شورایاری منطقه 19دیروز صبح گزارشی از مشکلات و دغدغه‌های منطقه و به‌ویژه محله نعمت آباد را در صحن شورای شهر ارائه کرد و به بیان راه‌حل‌های آن پرداخت. مرتضی آقامحمدی گفت:«آلودگی صوتی در محله‌های منطقه بیداد می‌کند و برخی محله‌ها، فاصله ساختمان مسکونی تا اتوبان کمتر از یک متر است؛ بنابراین ضرورت دارد برای این منظور، اعتباراتی در بودجه برای نصب دیوار صوتی پیش‌بینی شود.از سوی دیگر، این منطقه با جمعیت بالایی که دارد، اما متأسفانه از داشتن یک بیمارستان محروم است. ضمن اینکه کمبود سرانه ورزشی و تجمع معتادان، کارتن خواب‌ها و بساط گستران در خُلازیل یکی دیگر از مشکلات منطقه است. همچنین قرار بود در این منطقه یک پارک به نام ایرانیان به مساحت 180هکتار ساخته شود، اما 50درصد این زمین متعلق به اوقاف است و به همین دلیل ایجاد این پارک مسکوت مانده است. به همین‌خاطر پیشنهاد می‌شود شهرداری زمین 40هکتاری را که در اختیار انبارهای آهن آلات است به پارک تبدیل کند. ایستگاه خط 8مترو در وسط بوستان ولایت قرار گرفته و جانمایی مناسبی ندارد؛ چنانچه این ایستگاه کمی به جنوب متمایل شود، اهالی محله‌های خانی آباد شمالی، خانی آباد جنوبی، خانی آباد نو، شریعتی جنوبی، بهمنیار و شهرک وصال از منطقه 19و محلات یاخچی آباد و نازی آباد از منطقه 16ازآن بهره خواهند برد.»

واکنش اعضای شورا
پس از ارائه گزارش مسائل و مشکلات از سوی عضو شورایاری منطقه 19، اعضای شورای شهر هریک نقطه نظرات خود را در این‌باره اعلام کردند که بخشی از این سخنان را زیر می‌خوانید:
  مجید فراهانی: ناپایداری ابنیه به‌دلیل ساخت‌وساز غیرمجاز و پروانه در محدوده، موقوفه بودن همه زمین‌های محله از مشکلاتی است که باید ضمن تعیین تکلیف بهره‌برداری از اراضی موقوفه نوسازی شود.در زمینه نبود بیمارستان در منطقه، سازمان نوسازی آمادگی داشت تا زمینی را واگذار کند و چند جلسه هم در این زمینه برگزار کردیم اما سرمایه‌گذاری که حاضر شود سرمایه‌گذاری کند پیدا نشده است؛ بر این اساس ارائه مشوق‌های سرمایه‌گذاری بیش از پیش اهمیت دارد.
  زهرا نژادبهرام: خلازیر و پارک ایرانیان، سال‌هاست با اوقافی بودن زمین، مسائل و عواقب بسیاری که به آن وارد شده، رنج می‌برد. منطقه ۱۹، به‌دلیل ناکافی بودن الزامات شهری با چالش‌های جدیدی، روبه‌رو شده ازجمله نیازها رفع اوقات فراغت، بهداشت و درمان، امور فرهنگی و اجتماعی است که مورد توجه قرار نگرفته است. 
  حجت نظری: کمبود سرانه ورزشی در این منطقه می‌تواند یکی از دلایل آسیب‌های موجود در منطقه باشد. با اینکه در بودجه سال گذشته برای ترمیم دستگاه‌های ورزشی ردیف بودجه درنظر گرفتیم ، اما نمی‌دانیم چرا بودجه‌ای در این زمینه تخصیص داده نشده است.از سوی دیگر، متأسفانه منطقه 19به‌ویژه محله نعمت آباد در حال تجاری شدن است؛ به‌گونه‌ای که کم‌کم محله خالی از سکنه می‌شود و خانه‌ها تبدیل به انباری شده که باید فکری به حال آن کرد.
  احمد مسجد جامعی: درست است که این منطقه مشکلات زیادی دارد، اما بهتر است به ظرفیت‌های بسیار بالای این منطقه پایتخت هم اشاره شود. این منطقه دارای استعدادهای بسیاری در حوزه اشتغال و توسعه محلی است. چندین بازار در این منطقه وجود دارد و شبکه دسترسی به این منطقه از وضعیت خوبی برخوردار است و به همین دلیل، این منطقه در برنامه‌ریزی توسعه منطقه‌ای باید مورد توجه قرار گیرد. کوره‌های آجرپزی در این منطقه یک سرمایه میراثی به‌حساب می‌آیند. متأسفانه شنیده می‌شود که برخی به‌خصوص در محله اسماعیل آباد در حال تخریب این کوره‌ها هستند؛ این در حالی است که ما باید به جای حذف میراث‌های فرهنگی به آنها توجه کنیم.
  الهام فخاری:با توجه به اینکه این روزها در معرض بالارفتن شاخص‌های آلاینده هوا هستیم باید در مورد وضعیت آلاینده‌ها و شدت این آلاینده‌ها در برخی از مناطق به‌خصوص منطقه19نگاه ویژه‌ای داشته باشیم. چرا که منابع آلاینده مستقر در این منطقه بر کل تهران اثر گذاشته است.
  محمد سالاری: بوستان ولایت یک عرصه آماده است؛ اما در دوره گذشته و در این 2سال، اقدامی برای آن نشده و اکنون بخشی از آن در حال بازپس‌گیری توسط نهادهاست. بحث ما بارگذاری در آنجا نیست بلکه می‌توان با مجموعه اقدامات و یک طرح جامع آنجا را به یک مرکز تفرجگاهی و محل حضور مستمر مردم تبدیل کرد. 

این خبر را به اشتراک بگذارید