سرگردانی بیماران دیالیزی در کرج
مسئولان البرز با تکذیب تعطیلی بخش دیالیز بیمارستان امام خمینی ره، تعرفههای دریافتی به بهای دولتی را عامل اصلی مشکلات این مرکز درمانی عنوان کردند
فتانه احدی _ کرج - خبرنگار
در چند روز اخیر خبر تعطیلی بخش دیالیز بیمارستان فوق تخصصی امامخمینی (ره) کرج حاشیههای بسیاری در البرز ایجاد و بسیاری از مردم را نگران کرد . عدهای که مدتها برای دیالیز به این مرکز مراجعه میکردند ازسوی مسئولان بیمارستان به مراکز دیگر سوق داده شدند. سحر علوی، یکی از افرادی که در این بیمارستان دیالیز میشد، میگوید: بعد از تعطیلی بخش دیالیز واقعا سرگردان شدیم. نوع خدمات تغییر کرده و از مسئولان تقاضا داریم هرچه زودتر مشکلات بخش دیالیز را رفع کنند و بیشتر به فکر بیماران، بهویژه بیماران دیالیزی که شرایط خاصی دارند، باشند. محمد صدری، یکی دیگر از بیماران، هم میگوید: بیماران این بخش تعطیلشده، چارهای جز رفتن به مراکز دیگر نداشتند و این وضع مشکلات زیادی برای بیماران به همراه دارد.
این نگرانیها در شرایطی مطرح میشود که مدیرعامل بیمارستان امام خمینی (ره) کرج با بیان اینکه نوسازی بخش دیالیز در حال انجام است، به همشهری میگوید: تعطیلی بخش دیالیز این بیمارستان شایعه است.
مهدی خسروی با اشاره به اینکه تعدادی دستگاه مستهلک از بیمارستان امام خمینی (ره) در قسمت آزمایشگاه خارج و همزمان دستگاه جدید به این مجموعه اضافه شده است، میافزاید: بخش دیالیز پیمانکار جدا دارد که با توجه به پایان قرارداد، باید با پیمانکار قرارداد جدید امضا یا پیمانکار جدید انتخاب شود.
وی با بیان اینکه اموال خارجشده از بیمارستان ربطی به مجموعه دیالیز ندارد، ادامه میدهد: اموال خارجشده از بیمارستان در بخش آزمایشگاه، دستگاههای مستهلکی بود که خروج آن با هماهنگی و با جایگزینی دستگاه جدید انجام شده است.
مدیرعامل بیمارستان امام خمینی (ره) کرج با اشاره به اینکه 23 دستگاه فعال در بخش دیالیز وجود دارد که در هر 4ساعت، 23 بیمار دیالیزی را پشتیبانی و در هر روز 4 نوبت خدماتدهی میکند، میافزاید: به غیر از تعطیلی موقت به دلیل نوسازی، تعیین تکلیف تعرفه بیمارستان تنها موردی است که موجب بروز مشکل شده است. از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی البرز تقاضا داریم در رفع این مشکل ما را یاری کنند، زیرا اصلاح تعرفه از عمومی غیردولتی به خصوصی موجب بروز مشکلات بسیاری برای ما شد. ما هزینهها را با تعرفه خصوصی پرداخت، اما خدمات را دولتی دریافت میکنیم. بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی (ره) در هسته مرکزی شهر کرج قرار دارد و در یکی - دو سال اخیر دستخوش اتفاقهای حاشیهای بسیاری بوده است. مالکان بیمارستان امامخمینی (ره) دستگاههای دولتی هستند و بنیاد شهید، سازمان همیاری شهرداریها و استانداری البرز هم در آن سهم دارند و به همین دلیل بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، تعرفههای آن دولتی است. مشکلات این بیمارستان از آنجا آغاز شد که تعرفههای دریافتی به بهای دولتی محاسبه شد و بنابراین درآمد بیمارستان بهاندازه یکپنجم کاهش یافت و این کاهش پاسخگوی حقوق کارکنان نبود. بر اساس گفته سرپرست پیشین این بیمارستان، تا 2 سال قبل درآمد بیمارستان در هر ماه حدود 5 میلیارد تومان بود، اما بعد از مصوبه مجلس شورای اسلامی این درآمد به حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون تقلیل یافت، در حالی که پرداختی هر ماه بیمارستان امام خمینی (ره) کرج به کارکنان حدود 2 میلیارد تومان بود.
بیمارستان امام خمینی (ره) که تا 4 سال پیش بیش از ۹۰۰ نفر پرسنل داشت به دلیل مشکلات مالی نتوانست این تعداد از افراد را حفظ کند و با ریزش بسیاری از نیروها حالا کمتر از ۴۷۰ نفر نیرو دارد. پرداخت نشدن دستمزد پزشکان از سال ۹۴ به بعد و مطالبههای انباشته شده پرستاران موجب شد کارکنان این مجموعه بیش از ۳۰ بار تجمع اعتراضآمیز برپا کنند.
مدیرعامل بیمارستان امام خمینی (ره) کرج: در روزهای گذشته تعدادی دستگاه مستهلک از بیمارستان امام خمینی(ره) کرج در قسمت آزمایشگاه خارج و همزمان دستگاه جدید به این مجموعه اضافه شده است