• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
دو شنبه 20 آبان 1398
کد مطلب : 87374
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/W66P4
+
-

همسرتان نفر اول زندگی‌تان باشد

همسرتان نفر اول زندگی‌تان باشد


سهراب محمودی _روانشناس بالینی

یکی از مشکلاتی که خیلی از زوج‌های جوان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند قصه وابستگی همسران به خانواده‌های خود بعد از ازدواج است؛ موضوعی که بنیان خیلی از خانواده‌های تازه تشکیل‌شده را تحت‌تأثیر خود قرار داده و چه بسا موجب از هم‌پاشیدگی خانواده‌ها می‌شود. قطع وابستگی از والدین با رعایت حرمت و احترام آنها، موضوعی جدی و حیاتی است که باید از سوی زوجین بعد از ازدواج مورد توجه قرار گیرد؛ در واقع شما قبل از اینکه ازدواج کنید بهتر است ضمن رعایت اصول احترام و عزت خانواده خود، از لحاظ روانی و عاطفی کمی از حجم این وابستگی‌ها کم کرده و تمرکز خود را به زندگی جدید و همسرتان معطوف کنید، در غیر این صورت هر روز باید با مشکلات جدیدی دست‌و‌پنجه نرم کنید.
 جوانی که در سن سی‌سالگی هنوز به مادرش وابسته است و نمی‌تواند بند ناف روانی خود را از پدر و مادر جدا کند یقینا مانند یک کودک هشت‌ساله است که نمی‌تواند به تنهایی و فارغ از دخالت‌های والدین تصمیمی برای زندگی خود بگیرد. نکته قابل توجه در این بین این است کسانی که در مرحله وابستگی به پدر و مادر مانده‌اند به هیچ عنوان توانایی عشق ورزیدن سالم به همسرشان را ندارند و به تعبیری باید گفت که زندگی این افراد به هر بهانه‌ای قابل از هم پاشیدن است.
وابستگی شدید یکی از زوجین به خانواده، حکایت از عدم‌آمادگی او برای ازدواج دارد. این فرد گرچه ازدواج کرده است اما بخش قابل‌توجهی از روح و فکر خود را در خانه پدری جا گذاشته است، به‌خاطر همین نمی‌تواند استقلال فکری و عملی داشته باشد؛ در نتیجه برای انجام کوچک‌ترین کاری دست به دامن هم‌اندیشی خانواده می‌شود؛ موضوعی که قطعا مورد پسند همسران نیست و از آن به‌عنوان دخالت‌های بی‌مورد خانواده همسر در زندگی مشترکشان یاد می‌کنند.
در کاهش وابستگی یک فرد به خانواده حواستان باشد که بحث و جنجال پاسخ نمی‌دهد بلکه او را  برای حفظ این رابطه حریص‌تر می‌کند. بنابراین بهتر است برای اینکه به همسر خود در قطع وابستگی به خانواده‌اش کمک کنید تلاش خود را به‌کار گیرید تا عزت نفس را در او تقویت کنید و اطمینان دهید حضور شما در کنار همسرتان می‌تواند به پیشبرد امور زندگی و حل مشکلات کمک کند. افراد وابسته به خانواده، افرادی عاطفی و حساس هستند که کمی اطمینان‌خاطر درباره شرایط جدید زندگی می‌تواند آنها را دلگرم کند.
بخش قابل توجهی از مشکلات زوجین جوان به عدم‌آگاهی والدین از نحوه رفتار با آنها برمی‌گردد. متأسفانه والدین گاهی با دلسوزی‌های بیش از حد خود و طرفداری‌های ناآگاهانه باعث می‌شوند تا مشکلات بسیاری در زندگی زوجین جوان شکل بگیرد. حمایت از فرد وابسته به خانواده بعد از ازدواج در میان جمع خانواده خود یکی از مهم‌ترین مشکلات است.
والدین بهتر است با توجه به آسیب‌های ناشی از وابستگی فرزند خویش به آنها، بعد از ازدواج سعی در کاهش این وابستگی کنند و به او کمک کنند با پذیرش محیط جدید زندگی زمان بیشتری را با همسر خود سپری کند. خانواده‌ها باید این اطمینان را به فرزند خود دهند که همسرشان به حضور او در خانه نیازمند است و غیبت‌های طولانی مدت‌وی به بهانه سرکشی به خانواده، بنیان خانواده جدیدش را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. این در حالی است که متأسفانه هیچ‌یک از این موارد از سوی خانواده‌ها رعایت نمی‌شود و والدین به وابستگی فرزندشان بعد از ازدواج به چشم یک برگ برنده در دستان خود نگاه می‌کنند و می‌کوشند تا این وابستگی را هرروز بیشتر از گذشته کنند.
تثبیت بستر زندگی زوجین جوان در سایه حضور همیشگی هر دو کنار هم، با همدلی، هم‌صحبتی و همراهی آنها محقق می‌شود، بنابراین بهتر است والدین در گوشزدکردن این موضوع به فرزندان خویش تلاش کنند و سعی کنند در گفت‌وگویی صمیمی با فرزند دختر یا پسرشان یادآور شوند که همسر آنها باید نفر اول زندگی‌شان باشد.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید