علیرضا زاکانی، شهردار تهران:
پایتخت ما باید قرآنی و الگوی جهان اسلام باشد
راهاندازی دارالقرآنهای متعدد در تهران نشان از عزم راسخ مدیران شهری در جامه عمل پوشاندن به منویات رهبری در زمینه توسعه فضاهای قرآنی و تربیت قرآنآموزان دارد. در دوره ششم مدیریت شهری تولید محتوای قرآنی با استفاده از هوش مصنوعی به انجام رسید و همچنین شهروندان زیادی در جشنوارههای قرآنی شرکت کردند. دکتر علیرضا زاکانی شهردارتهران ضمن قدردانی از متولیان برگزاری این جشنوارهها درباره تأثیر این رویکرد در جامعه میگوید.
شهردار تهران پیش از هر چیز به نخستین حرکت قرآنی و کار گستردهای که با نام شهید آرمان علیوردی به همت شورایعالی قرآن آغاز شد و با شکوه هر چه تمامتر به اتمام رسید اشاره میکند و میگوید:« قطعاً این جشنواره و مسابقههای قرآنی با همراهی مردم عزیز استمرار و ادامه خواهد داشت. خوشبختانه با همافزاییهای انجام شده با خبر شدیم که مدارس، مساجد آرمانی و شورایعالی قرآن و عترت شهرداری تهران هماهنگ هستند و این تعامل میتواند به انجام کارهای ماندگار بینجامد.»
شهردار تهران ضمن قدردانی از استادان بزرگ قرآنی کشور و همه کسانی که در برگزاری جشنوارههای بینالمللی قرآن کریم در تهران نقشآفرینی کردند ادامه میدهد: «قرآن راه هدایت انسانها و مسیر پر عظمت رسیدن به افقهای انسانی است. پیامبر اسلام(ص) در این رابطه میفرمایند: تفاوت قرآن با کلام دیگران مانند تفاوت خدا با بندگان است؛ لذا قرآن دریای عمیقی است که هرکسی توفیق بهرهبرداری از آن داشته باشد، عجایب مختلفی را به چشم خواهد دید.»
شهردار تهران با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) در اواخر حیاتش غبطه میخورد که چرا بیشتر با قرآن سیر نکرده است، میگوید: «عظمت قرآن عظمت بیمثالی است که تنها کسانی آن را درک میکنند که با آن انس واقعی برقرار کنند.»
دکتر زاکانی به خاطرهای از دوران دفاعمقدس اشاره میکند؛«در عملیات بیتالمقدس و ایام نوروز سال ۶۶ رسم بین رزمندگان توجه به قرآن بود و پای سنگرهای عراق که میرسیدم، رزمندگان آیه وَجَعَلْنَا مِنْ بَینِ أَیدِیهِمْ سَدًّا... را میخواندند و معتقد بودند کسی که این آیات را بخواند، دشمن او را نخواهد دید و جالب این بود که این اتفاق را از نزدیک چندین بار تجربه کرده بودیم.» شهردار تهران با اشاره به اهمیت تمسک به آیات قرآن ادامه میدهد:«در آن دوران یا باید از خط دشمن عبور میکردیم یا از میدان مین، ولی با تمسک به قرآن و دعاها و قرائت آنها، از خطرات دور میشدیم ومیدانستیم که قرآن دستگیر رزمندگان در شرایط سخت جبهه است. در جیب خیلی از رزمندگان دفاع مقدس قرآن کوچکی وجود داشت و معتقد بودند هیچ برگی از درخت نمیافتد مگر آنکه خداوند بخواهد. اثرات دعاهایی که رزمندگان دفاعمقدس میخواندند و سورهها و آیههای قرآن بسیار زیاد بود و اثراتی ویژه در توفیقات ۸ سال دفاعمقدس داشت».
دکتر زاکانی با تأکید بر اینکه تجلی و دستگیری قرآن برای هرکسی بنا بر میزان اعتقاداتش است که با تمسک و توجه به قرآن دنبال میکند، ادامه میدهد:
«بارها در دوران دفاعمقدس صحنههایی را دنبال میکردیم که آیههای قرآن برایمان مجسم میشد و در سختیها و شرایط دشوار دل به قرآن داشتن به ما اطمینان خاطر میداد.»
شهردار تهران با بیان اینکه هر کجا به قرآن توسل و تمسک کردیم، پیروز شدیم و هر کجا فاصله گرفتیم شکست خوردیم، اظهار میکند:« امیدواریم در کلانشهر تهران پرچم قرآن چنان برافراشته شود که الگوی سایر کشورها بهویژه درجهان اسلام شود.»
دکتر زاکانی با بیان اینکه یکی از انتظارات
رهبر معظم انقلاب در زمینه قرآن تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم است، میگوید: «باتوجه به این موضوع و ضرورت برآورده شدن آن باید میزان سهم تهران در این خصوص مشخص و نقش ویژه محلهها در اینباره روشن شود. امروز بیشترین فعالیت ما باید توسط محلهها انجام شود که معاونت اجتماعی مأموریت جدید خود را در این زمینه پیگیری خواهد کرد. خوشبختانه در این زمینه خبرهای خوبی به ما میرسد و امیدواریم توسعه فضاهای قرآنی، افزایش میل نوجوانان به یادگیری آموزههای قرآنی و شرکت در جشنوارهها و مسابقات قرآنی ادامه دار باشد. شهرداری تهران مصمم است که در زمینه راهاندازی این فضاها و برنامهها تسهیل گری انجام دهد و استقبال شهروندان از جشنوارههایی مانند شهید آرمان نشان داد که آنها نیز مشتاق همراهی و شرکت در این برنامهها هستند.»