• یکشنبه 23 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 4 ذی القعده 1445
  • 2024 May 12
یکشنبه 21 مهر 1398
کد مطلب : 84832
+
-

کولبری زنان با ظاهری مردانه

نماینده کردستان در شورای عالی استان‌ها در مورد وضعیت کولبران هشدار داد و گفت: جای تاسف است که بگویم با زنان و دخترانی مواجهیم که مجبورند در نقش یک مرد یا پسر ظاهر شوند تا به صف طولانی کولبران بپیوندند.

 به گزارش ایسنا، «هلاله امینی» در نطق پیش از دستور خود در جلسه شورای عالی استان‌ها گفت: مطلبی که می‌گویم نه متن احساسی است و نه انشا بلکه این واقعیت زندگی کولبرانی است که به دلیل فقدان اشتغال و مشکلات گسترده‌ اقتصادی در مناطق مرزی از روی ناچاری و دریافت دستمزد ناچیز کالا حمل می‌کنند. وی با بیان این‌که وضعیت کولبران هر روز مبهم‌تر از دیروز و بیمناک‌تر از آینده است، گفت: هر روز شاهد شنیدن خبرهای تکان‌دهنده از مرگ کولبران به دلایل مختلف هستیم.

امینی ادامه داد: برخی از نوجوانان به جای پدر از کار افتاده‌شان نان‌آور خانواده هستند، اما در شیب تند کوهستان سقوط کرده و زیر خروارها برف و بهمن آرزوهایشان ابدی می‌شود. «کاک احمد» کولبری است که به خاطر سرمازدگی هنگام حمل بار همه انگشتان دستش قطع شده. کولبر دیگری در ارتفاعات تته سقوط کرده و اکنون قطع نخاع شده و فقط می‌تواند مژه‌های خود را تکان دهد. 

نماینده کردستان در شورای عالی استان‌ها در ادامه گفت: کولبری در ردیف سخت‌ترین شغل‌هاست که ریشه در فقر مطلق، نابرابری و توزیع ناعادلانه ثروت و امکانات در کشور دارد و کولبران در مناطق مرزی با خطرات بسیاری مواجهند و به همین دلیل شاید بیمه می‌توانست کمی از دغدغه‌های آنان را برای آینده خود و خانواده‌هایشان کم کند، اما مسئولان می‌گویند چون کولبری شغل پایدار نیست، به عنوان شغل اصلی تلقی نمی‌شود. 

پس آینده فرزندان یتیم و افراد قطع عضو چه می‌شود؟ امینی در ادامه با بیان این‌که در سایر استان‌ها کارخانه‌های کوچک و بزرگ برای اشتغال ایجاد شده اما کردستان هیچ سهمی از این سرمایه‌گذاری‌های بزرگ به‌خصوص در مناطق مرزی ندارد گفت: در حال حاضر نه‌تنها در شهرستان‌های مرزی بلکه جوانان بیکار تحصیلکرده‌ای که همه دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترا هستند از شهرهایی همچون سنندج و غیره راهی مناطق مرزی شده و با کولبری امرار معاش می‌کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید