• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 15 مهر 1398
کد مطلب : 83554
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/vK8X
+
-

یک هفته تمام با تهران باش

یک هفته تمام با تهران باش

تهران، این کلانشهر پیش روی ما، روزگار دور و درازی پشت سردارد؛ از همان نخستین نشانه‌هایش در سده سوم هجری و روایات مکتوب محمدبن حماد تهرانی، نخستین تهرانی اصیل و اهل ری، تا تهرانی که لعنتِ ‌شاه‌عباس را شنید، اردوکشی‌های نادرشاه را تاب آورد، به کریمخان پناه داد و تاجگذاری آغامحمدخان را در کاخ گلستان دید و در همین دوره قجریه بود و در چهاردهمین روز مهرماه سنه 1285خورشیدی که ایران صاحبِ مجلس شورای ملی شد و قانونگذاری متکی به آرای عمومی. درست یک سال بعد و پس از امضای فرمان مشروطیت، متمم قانون اساسی مشروطه در روز 14مهرماه 1286شمسی به امضای محمدعلی‌شاه رسید؛ متممی که طبق اصل 4آن، تهران به‌عنوان پایتخت کشور ایران معرفی می‌شد.

سفری هفت روزه در دل قصه‌های دیروز
تهرانِ‌ پایتخت اما فردا 112سالش می‌شود و اگر بنا را به همین 112سال‌ هم که بگذاریم مگر کم است قصه‌هایی که باید در گوشه‌گوشه آن پنهان شده باشد؟ ماجراهایی که روزگاری نه‌چندان‌دور بغل گوش ما اتفاق افتاده‌اند. آدم‌هایی که شاید حالا دیگر در بین ما نباشند و بناهایی که رنگ و رو عوض کرده‌اند و این شهر آن‌قدر چرخیده و چرخیده تا شده اینکه پیشِ روی ماست.
درست از 4سال پیش که تهران جای خود را در تقویم رسمی کشور پیدا کرد و 14مهر «روز تهران» نام گرفت، هر ساله در این روز آیین نکوداشتی پیرامون این شهر و معرفی جای جایش برگزار می‌شود. امسال اما، خوشبختانه این مراسم وسعت گرفته است و طی فرایندی هفت روزه در قالب «هفته تهران» با شعار «بازشناسی هویت تهران» به مسیر خود ادامه می‌دهد. در این راستا، مجموعه مدیریت شهری تهران با طراحی برنامه‌هایی متنوع به‌منظور بازخوانی و بازشناسی هویت این کلانشهر از تاریخ 12تا 18مهرماه میزبان شهروندان تهرانی است.

از بلیت نیم‌بهای سینما تا عضویت رایگان در کتابخانه‌های عمومی
غلامحسین محمدی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران با اشاره به برنامه‌های طراحی شده‌ در هفته تهران گفت: «به‌منظور بازشناسی هویت تهران برنامه‌های متنوعی از سوی مجموعه مدیریت شهری برای تاریخ 12تا 18مهرماه در قالب هفته تهران طراحی شده و با نامگذاری هر روز از این هفته تلاش شده است تا وجوه متفاوت تهران معرفی و بازخوانی شود. به این ترتیب، در روز جمعه 12مهر با عنوان «روز تهرانگردی»، شنبه 13مهر «روز آیین‌های مذهبی از ری تا شمیران»، یکشنبه 14مهر «روز تهران»، دوشنبه 15مهر «روز طبیعت و تاریخ تهران»، سه‌شنبه 16مهر «روز پیاده‌راه‌ها و گذرگاه‌های تهران»، چهارشنبه 17مهر «روز هنر و معماری و شهرسازی» و پنجشنبه 18مهرماه «روز تهران بزرگ، ایران بزرگ» برنامه‌های متنوعی در سطح شهر برگزار خواهد شد.»
او همچنین در تشریح جزئیات برنامه‌های طراحی شده در هفته تهران اضافه کرد: «از شاخص‌ترین برنامه‌های هفته تهران می‌توان به تهرانگردی از ری تا شمیرانات، همایش کوهنوردی خانوادگی، گردهمایی پاکسازی کوهستان، راه‌اندازی قطار گردشگری در قلب تهران، بازدید رایگان موزه‌های تهران و بازگشایی موزه دخانیات در روز جمعه 12مهر اشاره کرد. ضمن اینکه آیین نکوداشت ری و معرفی آیین‌های مذهبی تهران از ری تا شمیران، افتتاح سردر بازسازی شده اداره آگاهی شاپور به مناسبت روز نیروی انتظامی و نمایشگاه عکس آیین‌های مذهبی در ایستگاه‌های مترو در روز شنبه 13مهر به همراه برگزاری آیین نکوداشت روز تهران در 22منطقه تهران در دستور کار قرار گرفته است.»
به نقل از رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری برنامه باقی روزها نیز از این قرار است: «امکان عضویت رایگان در کتابخانه‌های عمومی، نیم‌بها شدن بلیت سینماهای تهران در روز یکشنبه 14مهر. افتتاح بوستان مرضیه حدیدچی ویژه بانوان، همایش کوهنوردی خانوادگی، برگزاری نشست معرفی فرش تهران در موزه فرش، رویداد معرفی اراضی عباس‌آباد به‌عنوان مقصد تفریحی و گردشگری جهان و برگزاری مسابقه عکاسی طبیعت تهران در روز دوشنبه 15مهرماه. برگزاری جشنواره قصه‌گویی، اختتامیه جشنواره روز کودک (تهران شهری که دوست دارم)، اعلان زنگ انشا و سه‌شنبه‌های بدون خودرو در روز سه‌شنبه 16مهر. افتتاح خانه موزه لرزاده، پخش مستندهای معرفی تهران در موزه سینما، رونمایی از 4خدمت شهرسازی در سامانه تهران من، تور بافت تاریخی، برپایی گذر هنر با حضور نقاشی در روز چهارشنبه 17مهرماه. برگزاری همایش آغازین شورایاری‌ها، آیین نکوداشت روز تهران در میدان مشق، برگزاری نمایشگاه عکس در برج میلاد، افتتاح خانه مینایی، اجرای طرح پرسه در شهر و اجرای مراسم سالگرد تئاتر سنگلج در روز پنجشنبه 18مهرماه.
هفته تهران فرصت کم‌نظیری است برای رویارو شدن با شهری که بخش مهمی از تاریخ معاصر ما را در خود ضبط کرده است. بناها، بافت‌ها و مکان‌های این شهر، آیین‌ها، خاطرات و فرهنگ چندپارچه موجود در آن، موزه‌ها و بازارهای تهران حرف‌های بسیار و روایت‌های شیرینی برای ما دارند. کافی است فرصتی فراهم کنیم و به استقبال‌شان برویم.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید