![کاهش 11درصدی درآمد خودرو سازان](/img/newspaper_pages/1398/07%20MEHR/07/rooye/new/403.jpg)
کاهش 11درصدی درآمد خودرو سازان
![کاهش 11درصدی درآمد خودرو سازان](/img/newspaper_pages/1398/07%20MEHR/07/rooye/new/403.jpg)
عملکرد شرکتهای خودروساز در نیمه نخست سال متفاوت بود؛ بهطوری که درآمد ایرانخودرو و پارسخودرو کاهش یافت و درآمد زامیاد و سایپا رشدکرد؛ با این حال آمارها نشان میدهد درآمد خودروسازان بهطور میانگین با 1722میلیارد تومان نزول نسبت به پارسال، معادل 11درصد کاهش یافته است.
به گزارش همشهری، با وجود افزایش قیمت، شرکتهای خودروساز نتوانستهاند به میزان درآمدهایشان اضافه کنند و این روند نزولی درآمد خودروسازان همچنان ادامه دارد. با این حال 2 شرکت سایپا و زامیاد توانستهاند به نسبت، عملکرد بهتری ثبت کنند. بهنظر میرسد بخشی از دلایل این کاهش مقدار تولید ناشی از اعمال تحریمها در مسیر تامین قطعات و افزایش قیمتها باشد که قدرت خرید مصرفکنندگان را کاهش داده است.
زیان دیدهها
اطلاعات آماری نشان میدهد در نیمه نخست امسال 4شرکت ایرانخودرو، سایپا، پارسخودرو و زامیاد جمعا 14هزار و311میلیارد تومان خودرو فروختهاند که این مقدار در مقایسه با پارسال 11درصد کاهش دارد. جمع کل فروش این 4شرکت در سال گذشته معادل 16هزار میلیارد تومان بود.
بیشترین مقدار نزول و افت درآمد در نیمه نخست امسال مربوط به پارسخودرو بوده که با کاهش سنگین 88درصدی مواجه شده است. این شرکت سال قبل در نیمه نخست سال 2647میلیارد تومان درآمد بهدست آورده بود که این مقدار امسال به رقم بیسابقه 312میلیارد تومان رسیده است. هنوز این شرکت اطلاعاتی در مورد دلایل این کاهش سنگین درآمدها در سامانه اطلاعات ناشران(کدال) منتشر نکرده اما برخی اطلاعات نشان میدهد پارسخودرو بیش از سایر شرکتهای خودروساز، در تامین قطعات موردنیاز و مواد اولیه تولید، در نتیجه تحریمها، با مشکل مواجه شده است.
بعد از پارسخودرو، شرکت ایرانخودرو با 3درصد افت فروش در 6ماه اول سال مواجه شده است. سال قبل ایرانخودرو در نیمه نخست سال جمعا 7هزار و 557میلیارد تومان درآمد کسب کرده بود که این مقدار امسال به 7هزار و 315میلیارد تومان رسیده است. ایرانخودرو به تازگی اعلام کرده برای حل مشکلات مالیاش در تلاش است سرمایهاش را از محل تجدید ارزیابی داراییها افزایش دهد.
یکی از مشکلات حال حاضر این شرکت کسری وجوه در گردش است که این بنگاه بزرگ کارگری را مجبور کرده برای تامین منابع مالی به دریافت وامهای سنگین روی آورد و این موضوع رقم هزینههای مالی را در گزارشهای اقتصادی این شرکت بهشدت افزایش داده است. به تازگی اعلام شده بخشی از شرکتهای زیرمجموعه ایرانخودرو، به بخش خصوصی واگذار خواهد شد تا این شرکت چابکتر شود. انتظار میرود با طی مراحل افزایش سرمایه، ایرانخودرو از شمول ماده 141قانون تجارت خارج شود.
رشد سایپا و زامیاد
با وجود کاهش درآمد شرکتهای ایرانخودرو و پارسخودرو اطلاعات 6ماهه نشان میدهد 2 شرکت سایپا و زامیاد توانستهاند درآمدهایشان را نسبت به پارسال افزایش دهند و رفتهرفته عملکرد بهتری را ثبت کنند. البته با وجود این، 2شرکت یادشده هم در طول ماههای گذشته با کاهش درآمد مواجه بودهاند، اما گزارش نیمه نخست سال بیانگر آن است که درآمدهای زامیاد نسبت به سال قبل 97درصد رشد کرده و درآمدهای سایپا 7درصد افزایش یافته است. جمع کل درآمدهای زامیاد امسال 465میلیارد تومان و درآمدهای سایپا 390میلیارد تومان بیشتر از پارسال بوده است. ارزش کل درآمد زامیاد در نیمه نخست سال گذشته 479میلیارد تومان بود که امسال به 944میلیارد تومان رسیده است. درآمد سایپا نیز از 5350میلیارد تومان به 5740میلیارد تومان افزایش یافته است.