ثبت ملی درخت هزارساله گیلان
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان بیان کرد: درخت هزارساله کوف (نمدار) درفک در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شد.به گزارش ایرنا «شهرود امیرانتخابی» اظهارکرد: این درخت در مسیر جاده قله درفک و در روستای سیاه دشتِبِن قرار دارد. قطر تنه آن 4 متر و سن آن حدود هزار سال تخمین زده شده است. نمدار کهنسال درفک در مسیر بام گیلان قرار گرفته و یادگار جنگلهای انبوه این منطقه در گذشتهای نه چندان دور است.
وی ادامه داد: ارتفاع این درخت ۲۰ متر است. گلابی وحشی، سیاه ولیک، سرخ ولیک، آلوچه وحشی، کیکم، زرشک از گونههای گیاهی و گونههای جانوری این منطقه نیز بسیار غنی هستند. انواع پرندگان شکاری و پستانداران بزرگ مثل پلنگ و خرس و... در این منطقه یافت میشوند. امیرانتخابی زیبایی طبیعی درفک، مناظر چشمنواز که ترکیبی از طبیعت و زندگی روستایی مردمان منطقه است، غارهای باستانی و طبیعی دربند رشی، غار یخی و اسپهبدان را از دلایل اصلی ثبت این اثر عنوان کرد.
وی اضافه کرد: با ثبت جنگلهای هیرکانی و سایت سیاهرود رودبار به عنوان یکی از سایتهای دوازدهگانه هیرکان، این منطقه مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار میگیرد. این مسئول گفت: عمر بالای این درخت نشاندهنده ارزش ژنتیکی و مقاومت بالای آن است که در صورت مطالعه موردی و بررسیهای ژنتیکی و اکولوژیکی میتوان به نتایج ارزشمندی دست یافت.
امیرانتخابی افزایش اطلاعرسانی و آگاهی عمومی نسبت به این درخت کهنسال، حصارکشی در اطراف و نصب تابلو را از جمله عوامل موثر در حفاظت از این اثر طبیعی ارزشمند برشمرد.تالاب سوستان، ذخیرهگاه سفید پلت صفرابسته، درخت نمدار کهنسال درفک، آبشار ویسادار، غار چشمه باد، رویشگاه گل صد تومنی معروف به برزکوه، آبشار ورزان سوباتان، گل سوسن چلچراغ، آبشار خربو، قله شاه معلم ماسوله، گل لاله واژگون، درخت آزاد لفمجان، آبشار لاتون، روگا و تالاب کردمحله انزلی و کوه سماموس ۱۶ اثر طبیعی گیلان هستند که در فهرست آثار ملی طبیعی ایران به ثبت رسیدهاند.
افتتاح ۱۵ پروژه گردشگری در گیلان
امیر انتخابی گفت: در هفته گردشگری ۱۵ پروژه گردشگری با حجم سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد ریال در استان افتتاح میشود.مدیر کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان افزود: افتتاح ۱۰ واحد بومگردی، 2 هتلآپارتمان، 2 واحد پذیرایی و یک رستوران سنتی از پروژههای گردشگری یادشده هستند.وی با اشاره به اجرای تورهای گردشگری رایگان برای سالمندان، معلولان و کودکان در موزه میراث روستایی، از رونمایی سامانه ساتگ خبر داد و بیان کرد: این سامانه الکترونیکی برای ساماندهی تورهای گردشگری مجاز با دستور کار ساماندهی تورهای غیر مجاز و پیشگیری از مشکلات احتمالی به بهرهبرداری خواهد رسید.
امیرانتخابی افزود: این پروژه در کشور برای اولین بار در گیلان و با همکاری ناجا اجرا میشود.وی با توجه به تقارن هفته گردشگری با ماههای محرم و صفر گفت: اجرای نمایشگاهها و نشستهای تخصصی مذهبی در دستور کار این اداره کل قرار گرفته که از اهم آنها میتوان به کارگاه آموزش گردشگری مذهبی در دانشگاه گیلان و همایش آیینهای سنتی در توسعه گردشگری مذهبی اشاره کرد.این مسئول افتتاح تاکسی گردشگری کشور در لاهیجان را یکی دیگر از برنامههای هفته گردشگری استان عنوان کرد و افزود: بیش از ۶۰ برنامه برای هفته گردشگری گیلان تعریف شده است.
تداوم ثبت غذای محلی گیلان در فهرست میراث ناملموس
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان گفت: ۱۱ غذای محلی استان در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شده است و روند شناسایی و ثبت غذاهای محلی دیگر ادامه دارد.«شهرود امیرانتخابی» در همایش گردشگری خوراک در اداره تبلیغات اسلامی آستارا افزود: غذاهای محلی در جذب گردشگر نقش ویژهای دارند و این همایشها زمینه ثبت غذاهای محلی و تحول حوزه گردشگری را فراهم میکنند.
وی اظهار کرد: برخی غذاهای محلی گیلان خاصیت دارویی دارند. مدیران رستورانهای بین راهی در پخت و معرفی آنها کوشا باشند. رسانهها نیز همکاری کنند تا مردم از خوردن غذاهای آماده اجتناب کنند. امیرانتخابی بیان کرد: کار ثبت 4 غذای محلی آستارا از قبیل لونگی، باسترما، چغرتما و بورانیپلو آغاز شده و پیشگامی این شهرستان گردشگری در معرفی غذاهای محلی در همایشها ضروری است. سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آستارا هم گفت: شهرت برخی غذاهای محلی این شهرستان نظیر لونگی ماهی سفید و لونگی جوجه، باعث روی آوردن غذاخوریهای بین راهی به طبخ آنها شده و در جذب گردشگران داخلی و خارجی موثر است.
«پردل امیرینژاد» بیان کرد: برگزاری برنامههای فرهنگی نظیر جشنوارههای مختلف برای معرفی غذاهای محلی موثر است و تاکنون در آستارا، 4 جشنواره مربوط به غذای محلی برگزار شده است.در حاشیه این همایش، نمایشگاه غذاهای محلی آستارا برپا شد. اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان ۱۷۰ نوع غذای محلی در استان شناسایی کرده که بخش قابل توجهی از آنها به آستارا مربوط است.