شرط جابهجایی کارخانه روغن نباتی شیراز
موضوع جابهجایی کارخانه روغن نباتی شیراز سالهاست که مطرح است و همچنان در کش و قوس و گیر و دار امروز و فردا قرار دارد. در تازهترین اظهار نظرها در این زمینه مدیر داخلی کارخانه روغن نباتی شیراز اعلام کرد: جابهجایی کارخانه روغن نباتی شیراز منوط به اعطای تسهیلات حمایتی است.
به گزارش ایرنا، «علیرضا بیکمحمدی» مدیر داخلی کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز افزود: تجهیزات و ماشینآلات فعلی این کارخانه کهنه، فرسوده و پراستهلاک است و همین مساله سبب بالا رفتن هزینه تمامشده جابهجایی کارخانه شده است.
وی ادامه داد: از آنجا که قصد مدیران کارخانه از گذشته تاکنون جابهجایی کارخانه و انتقال آن به خارج از شهر بوده است، در سال ۹۲ با پرداخت رقمی افزون بر 8 میلیارد تومان اقدام به خرید زمین در منطقه ویژه اقتصادی شیراز کردهاند، اما از آن سال تاکنون چون حمایت جدی از این مجموعه نشد، جابهجایی نیز در عمل محقق نشده است.
بیکمحمدی تصریح کرد: در حقیقت، تاکنون کمک موثری برای انتقال این کارخانه نشده است و اگر بخواهیم بدون حمایت اقدام به انتقال کارخانه کنیم، قطعا کارخانه با مشکلات عدیده و حتی خطر تعطیلی مواجه خواهد شد.
وی اظهار کرد: بنابراین چنانچه تسهیلاتی برای نوسازی و خرید ماشینآلات جدید در اختیار کارخانه قرار گیرد، قطعا این جابهجایی انجام خواهد شد.
مدیر داخلی کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز گفت: بحثی نیز از سوی برخی مطرح شده بود که عدهای قصد فروش کارخانه را دارند که به هیچ وجه صحت ندارد، چراکه عزم مسئولان و مدیران کارخانه بر گسترش فعالیت کارخانه است و در همین راستا نیز طی یک سال گذشته اقدام به راهاندازی ۲ خط جدید در مجموعه کردهایم.
بیکمحمدی کارگران را از سرمایههای اصلی کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز دانست و گفت: طی ۲ سال گذشته و بهرغم همه مشکلات و تنگناها هیچ گونه تعدیل نیرو نداشتهایم و هماینک نیز در پرداخت حقوق کارگران تقریبا بهروز هستیم و موفق شدهایم بخش قابل توجهی از بدهیهای مجموعه را نیز پرداخت کنیم.
مدیر داخلی کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز افزود: هماینک ۱۸۰ نیرو در 3شیفت در کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز مشغول فعالیت هستند و میزان تولید روزانه کارخانه هماینک ۹۰ تن است و در گذشته تا ۴۵۰ تن در روز نیز تولید داشتهایم.
شرکت روغن نباتی شیراز در سال ۱۳۳۳ تحت عنوان کارخانه پنبهپاککنی در شیراز احداث شد. پس از آن با افزایش گرایش و رغبت عموم مردم به جایگزینی روغنهای نباتی به جای روغنهای حیوانی، فرایند تصفیه این کارخانه با ظرفیت ۶۰ تن در روز راهاندازی شد و بهتدریج به ظرفیت کنونی ۴۰۰ تن در روز که شامل تصفیه و بستهبندی انواع روغنهای نباتی مایع، جامد مصرف خانوار، مارگارین و روغنهای ویژه صنف و صنعت است، رسید.
این مجموعه در زمینی به مساحت ۹۳هزار و ۷۵۰ متر مربع در شهر شیراز واقع شده است. مساحت زیربنا شامل انبارها، سولههای تولید و ساختمان اداری در حدود ۴۶ هزار متر مربع است. این کارخانه به مرور زمان در بافت مسکونی و فرهنگی شهر قرار گرفت و اینک همسایه دیوار به دیوار دانشکده ادبیات است و با اندکی فاصله نزدیک آرامگاه حافظ قرار دارد.
حدود ۲۰ سال است که تذکرات از جانب کارشناسان محیط زیست و برخی مسئولان شهر شیراز داده میشود و در این مدت مدیران کارخانه روغن نباتی نرگس نیز تلاشهایی برای کاهش آلایندهها و کم کردن بوی نامطبوع نظیر نصب فیلتر و استفاده از تجهیزات خاص را در دستور کار قرار دادهاند.
به گفته کارشناسان، شاید این اقدامات مقطعی جوابگوی برخی مشکلات باشد، اما راهحل نهایی نیست و باید این کارخانه از دل کلانشهر شیراز به مکان دیگری خارج از منطقه مسکونی انتقال داده شود. با تصویب قانون شهرداریها و بر اساس بند ۲۰ ماده ۵۵ آن، مقرر شده است که همه صنایع آلاینده داخل شهر به خارج از شهر منتقل شوند.