• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 27 شهریور 1398
کد مطلب : 79516
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/BzLn
+
-

شرایط مالیات بر ارزش‌افزوده بهتر می‌شود

شرایط مالیات بر ارزش‌افزوده بهتر می‌شود

لیلی خرسند _‌خبر‌نگار

مشکلات شهرستان‌های تهران حل می‌شود؟ این سؤالی بود که در بیستمین جلسه شورای استان تهران مطرح شد؛ در جلسه‌ای که معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری تهران و جمعی از مسئولان دستگاه‌های دولتی حضور داشتند تا خودشان از زبان روسای شوراهای شهرستان‌های استان تهران مشکلات را بشنوند. بررسی حریم شهری و روستایی و طرح‌های هادی، نحوه توزیع مالیات بر ارزش افزوده، بررسی نحوه عملکرد سازمان همیاری شهرداری‌های استان، چالش شوراها در نحوه واریز جرایم کمیسیون ماده 99 و مسائل و مشکلات بافت‌های ناکارآمد، فرسوده و حاشیه شهرها موضوعاتی بود که روسای شوراها در مورد آنها صحبت کردند.
جلسه با صحبت‌های الهام فخاری، رئیس شورای استان تهران آغاز شد. او از نقش نظارتی، سیاستگذاری و هماهنگ‌کننده شوراها گفت: «تلاش اعضای شورای دوره پنجم استان تهران این است که با استفاده از این ظرفیت‌ها برای سیاستگذاری یکپارچه در مسیر توسعه هماهنگ و بر پایه آمایش استان تهران حرکت کنیم. اگر دستاوردی بوده به یمن و برکت تلاش مشترک همکاران در شورای استان و نگاه و رویکرد هم‌افزا میان مدیران در حوزه‌های گوناگون دولت و نهاد شورا بوده است.

رئیس شورای استان تهران با اشاره به اینکه رویکرد مهدی جمالی‌نژاد، معاون وزیر کشور همواره سازنده و با نگاه به ظرفیت‌های نوآورانه در حوزه‌های شهری و روستایی همراه بوده است، گفت: «ما در بعضی شاخص‌های کشوری در استان تهران رتبه یک و دو را داریم که بعضا در مسیر مثبت توسعه نیست؛ مثلا در سرانه‌های آموزشی، استان تهران از لحاظ نابرخورداری و محدودیت در رتبه دوم کشور قرار دارد، اما استان ظرفیت‌های دیگری را در اختیار دارد و می‌توان تهدیدها را تبدیل به فرصت کرد.»
فخاری یادآوری کرد: «مسائلی مثل حریم، طرح‌های هادی روستایی، مالیات بر ارزش افزوده، واریزی جرایم کمیسیون ماده ۹۹ و سازمان همیاری شهرداری‌های استان تهران که قرار بوده به‌عنوان یک بازوی اجرایی هماهنگ عمل کند و در بحث ساختار اجرا اصلاحاتی در آن صورت بگیرد، محورهای مسائلی است که در حضور مسئولین وزارت کشور و استانداری تهران اعلام می‌کنیم تا گامی در راستای حل آنها برداشته شود. حوزه واریزی جرایم کمیسیون ماده ۹۹ به‌خصوص برای شوراهای روستایی و در بخش‌ها مسئله مهمی است و به نوعی مشابه و موازی کمیسیون ماده 100 در شهرها تلقی می‌شود.»

در بخش دیگری از جلسه علنی شورای استان‌ تهران، سیدحسن رسولی، ریاست شهرستان تهران با اشاره به بحث حریم شهرها و روستاها و تداخل‌های‌موجود گفت: در دوره اصلاحات در سال۷۸ هیأت محترم وزیران مصوبه‌ای را تحت عنوان «سند مجموعه شهر تهران» گذراندند که به‌نظر من نسبت به سایر اسناد بالادستی از جامعیت و مانعیت بالاتری برخوردار است. او با اشاره به قانون تقسیمات کشوری گفت: این قانون برای برخی شهرهای ما در استان خراسان‌ تعیین حریم‌ می‌کند. شهرستان طبس در این استان به تنهایی قریب ۵۰هزار کیلومترمربع مساحت دارد. طبعا اِعمال قانون تقسیمات کشوری در محدوده‌هایی مثل طبس، یزد و... متفاوت است با شهر قدس، گرمدره، ورامین و....
رئیس شورای شهرستان تهران ادامه داد: پس از بررسی‌ها یک پیشنهاد مقدماتی را به مجمع امید ارسال کردیم و قرار شد از همه طرف‌های موضوع دعوت کنیم تا برای اداره امور محلی پایتخت به‌ویژه در حوزه تعیین حدود و صغور و محدودیت سکونتگاه‌های شهری و روستایی دارای قانون خاص باشیم.
او با بیان اینکه حتی کشورهای نه‌چندان پیشرفته دنیا دارای قانون خاص هستند، اظهار کرد: استانی مثل تهران هم از بسیاری جهات با سایر استان‌ها مشابه است و از نظر ایفای نقش پایتختی با آنها متفاوت است. به هر حال منتظر هستیم تا مسئولان استانداری تهران در این رابطه به جمع‌بندی برسند.

اصلاح اساسنامه سازمان‌های همیاری شهرداری‌ها

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور نیز در این جلسه درخصوص بحث حریم شهر تهران گفت: اخیرا مقرر شده با حضور دبیر شورای‌عالی شهرسازی، استاندار و شهردار محترم تهران جلساتی را به‌صورت متمرکز در این راستا داشته باشیم و خواهشم این است که آقای رسولی، رئیس شورای شهرستان تهران هم در این‌جلسات حضور یابند و این جلسات را به‌صورت منظم و مداوم برگزار کنیم. مهدی جمالی‌نژاد در واکنش به برخی نگرانی‌ها درخصوص شرایط مالیات بر ارزش افزوده گفت: شرایط مالیات بر ارزش افزوده بهتر می‌شود و منافع مالی شهرداری‌ها در آن بیشتر دیده می‌شود و من در این زمینه نگران نیستم. او با اشاره به اینکه «طرح مجموعه شهری تهران» می‌تواند بسیار مؤثر باشد، بیان کرد: خواهشم این است که درخصوص این طرح بحث و کار بیشتری صورت بگیرد. وقت آن گذشته که هر شهری برای خود برنامه‌ریزی کند. اگر در کنار هم نتوانیم یکپارچه عمل کنیم، کارایی لازم را نخواهیم داشت. به گفته جمالی‌نژاد مطالعات جمعیتی بسیار مناسب، طرح توزیع متوازن، طرح عوامل مؤثر در رشد جمعیت، چشم‌انداز آینده، جریان مهاجرت از تهران به اطراف و از اطراف به تهران، مطالعات اقتصادی و مدیریت و تأمین مالی از جمله مواردی است که در طرح مجموعه شهری تهران لحاظ شده و لازم است این طرح با یک بازنگری و بررسی مجدد اجرایی شود. وی در بخش بعدی سخنانش با بیان اینکه سازمان‌‌های همیاری شهرداری‌ها از ابتدا هدف مقدسی داشتند، اما در طول سال‌ها اندکی منحرف شدند، عنوان کرد: حتی دوستان نامه‌ای به آقای وزیر داده و درخصوص تکلیف این سازمان‌ها 2گزینه پیشنهاد کرده بودند؛ آن هم این بود که یا این سازمان‌ها را منحل کنیم یا اساسنامه را تغییر دهیم و مأموریت‌های آنها با شهرداری‌ها هم‌راستا شود. وزیر محترم کشور به گزینه دوم رأی دادند و ما در حال کار روی این اساسنامه هستیم تا منویات شورای استان‌ها هم در آن لحاظ شود.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید