خداحافظی با مدارس خشتی و بخاریهای نفتی
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان یزد اعلام کرد: این استان در سال تحصیلی جدید، مدارس خشت و گلی نخواهد داشت و همه بخاریهای نفتی هم در سال تحصیلی پیش رو جمعآوری میشود.
«محمدرضا عارفی» در گفتوگو با ایرنا افزود: مدارس خشتی و گلی یا تخریب شده یا از حلقه آموزش خارج شده و در حال ساخت و جایگزینی مدارس جدید هستیم.
به گفته وی، 4 مدرسه پوررضایی، طالبپور، گلشن تفت و قدس از جمله مدارس خشتی استان بوده که تخریب شدند و قرار است پس از جایگزینی بنای جدید در محل همان مدارس، طی یک سال آینده تحویل آموزش و پرورش استان شوند.
وی اظهار کرد: چند مدرسه قدیمی استان که در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده و مشمول تخریب نمیشوند همچنان فعال هستند، اما هیچ مدرسه خشت و گلی دولتی که در اختیار اداره کل نوسازی بوده تا اول مهر امسال نخواهیم داشت.
وی با این حال، ۳۰ درصد مدارس استان را فرسوده و تخریبی دانست که نیاز به بازسازی یا جایگزینی دارند.
تحویل ۱۸ فضای آموزشی
عارفی از تحویل ۱۸ فضای آموزشی در بخشهای پرورشی، ورزشی و آموزشی به آموزش و پرورش استان در اول مهر امسال خبر داد و افزود: تا پایان امسال، ۴۰ پروژه با زیربنایی در حدود ۵۰ هزار متر مربع تحویل آموزش و پرورش استان می شود که شامل فضای آموزشی، پرورشی و ورزشی است.
وی از تحویل ۳۲۲ کلاس درس در قالب این تعداد پروژه خبر داد که شامل پروژههای خیری، دولتی و مشارکتی است و اضافه کرد: ۱۸ مورد از این تعداد کاملا خیری و ۲۲ مورد آن هم مشارکتی و دولتی است.
جمعآوری بخاریهای نفتی
مدیر کل نوسازی مدارس استان یزد با بیان اینکه امسال و تا قبل از فرارسیدن فصل سرما همه بخاریهای نفتی در مدارس استان جمعآوری میشود گفت: همچنین قرارداد تحویل بیش از ۱۰۰ پروژه تا یک سال آینده بسته میشود که در زمره طرحهای ملی است. وی ۳۰ درصد پروژههای نوسازی استان یزد را خیری دانست و از فعالیت بیش از هزار خیر در این بخش در استان خبر داد.
در سال تحصیلی گذشته، ۲۴۰ هزار دانشآموز در 1090 مدرسه در استان یزد تحصیل میکردند.