• پنج شنبه 20 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 1 ذی القعده 1445
  • 2024 May 09
یکشنبه 3 شهریور 1398
کد مطلب : 74231
+
-

اولتیماتوم یک‌ماهه برای ساماندهی بازار مرغ

۹۰ مرغداری در استان فعال و ۵۵ واحد غیرفعال است

بازار
اولتیماتوم یک‌ماهه برای ساماندهی بازار مرغ

بازار مرغ کهگیلویه و بویراحمد مدتی است دوران ملتهبی را سپری می‌کند. البته از اخبار رسیده مشخص است این التهاب مدتی است به استان‌های دیگر نیز سرایت کرده.

  به گزارش ایرنا، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در نشست ستاد تنظیم بازار استان گفت: تولید و تامین نیاز بازار مرغ استان با وضعیت مطلوب فاصله دارد.

«حسین کلانتری» با بیان این‌که باید از وضعیت موجود به سمت وضعیت مطلوب حرکت کنیم اظهار کرد: باید به سمت تامین کامل نیاز بازار گام برداریم. استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: از این تاریخ، یک ماه برای ایجاد تغییرات در بازار مرغ در نظر گرفته شده و اگر تغییری ایجاد نشود، من تغییرات را شروع می‌کنم. 


ضرورت تأمین نیاز بازار

کلانتری تصریح کرد: باید نیاز مردم را تامین کنیم و این مهم با یک نرخ عادلانه و منصفانه برطرف می‌شود. وی به طرح چندین راهکار برای ایجاد تغییر در بازار مرغ پرداخت و ادامه داد: بازسازی و وارد مدار‌سازی واحد‌های فرسوده، تکمیل و افزایش ظرفیت واحد‌های فعال و فعال‌سازی ۵۵ واحد راکد مورد تاکید است. استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به این‌که ما مدافع تامین سود عادلانه تولیدکننده‌ها هستیم بیان کرد: ما از تولید منصفانه حمایت می‌کنیم، اما با واحدهایی که به فکر منافع شخصی هستند مشکل داریم. 
کلانتری عنوان کرد: این انصاف نیست که یک مرغ اندازه گوسفند شود و بعد به بازار عرضه شود.


تعیین تکلیف میدان تره‌بار

 استاندار کهگیلویه و بویراحمد خواستار برنامه‌‌ریزی اصولی برای تامین مصرف سرانه مرغ شد. وی در ادامه با بیان این‌که باید تعیین تکلیف میدان تره‌بار در مرکز استان با حضور متولیان ظرف ۱۵ روز انجام شود تصریح کرد: کنترل و تامین مناسب نیاز بازار ضروری است. 

کلانتری با اشاره به نزدیکی به سال جدید تحصیلی، ساماندهی اصولی و تامین نیازها در این بخش را از دیگر اقدامات دانست.  وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه‌های پاییزه اظهار کرد: توجه به برندهای داخلی و مدیریت مناسب در این بخش لازم است. 


تولید گوشت مرغ کافی نیست

«جعفر گوهرگانی» معاون امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: میزان تولید گوشت مرغ استان جوابگوی نیازها نیست. وی افزود: ظرفیت واحد‌های مرغداری جوابگوی سرانه مصرف استان نیست و باید برنامه‌‌ریزی برای پوشش نیازها عملیاتی شود. 

گوهرگانی با بیان این‌که با هدف رفع نیازها اقداماتی عملیاتی شده است عنوان کرد: مجوز لازم در این بخش داده شده و پیگیری تخصیص تسهیلات این بخش ضروری است. معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: مقرر شد که رئیس جهاد کشاورزی با همراهی اتحادیه مرغداران نشستی با معاونت وزارت جهاد کشاورزی داشته باشند و مجوزی خاص برای ارائه تسهیلات از صندوق توسعه ملی دریافت کنند. گوهرگانی خواستار پیگیری این موضوع تا پایان شهریورماه امسال شد. 

وی با بیان این‌که وضعیت ظرفیت مرغداری‌ها جوابگوی استان نیست بیان کرد: اتحادیه مرغداران باید این نقیصه را جبران کند. وی با تاکید بر برنامه‌‌ریزی برای جوجه‌ریزی‌ها عنوان کرد: باید اقدام عملی در این بخش شکل بگیرد. «جبار کیانی‌پور» رئیس اتاق بازرگانی یاسوج نیز گفت: تسهیلات سرمایه در گردش به کنترل مشکلات حوزه مرغ کمک می‌کند. 

وی افزود: باید حمایت از تولید مرغ جدی‌تر از گذشته شکل بگیرد. کیانی‌پور با بیان این‌که ارائه تسهیلات تاثیر مناسبی بر قیمت تمام‌شده مرغ دارد عنوان کرد: نرخ نهاده‌های دامی متاثر از ارز ۴۲۰۰ تومانی است و در این بخش نیز باید توجه مناسبی شود. وی خواستار حمایت برای رفع مشکلات این بخش شد. 

کیانی‌پور همچنین با اشاره به حوزه تولید آب معدنی استان بیان کرد: ظرفیت‌های بسیار بالایی در این بخش وجود دارد. نگاه حمایتی و رفع موانع تولید در استان گام موثری برای تحقق اهداف است. 


جریمه ۶ مرغداری و 24 مغازه

«براتعلی صالحی» مدیر کل تعزیرات حکومتی استان کهگیلویه و بویراحمد، از جریمه ۶ مرغداری در این استان خبر داد و گفت: با توجه به تخلفات انجام‌گرفته و بازرسی‌ها، ۲۴ مغازه و ۶ مرغداری مشمول جریمه شدند.

 وی با بیان این‌که میزان تولید و نیاز حوزه گوشت مرغ با همدیگر همخوانی ندارد ابراز کرد: روزانه ۴۷ هزار کیلوگرم نیاز استان به گوشت مرغ است که فعالیت تمام ظرفیت ۹۰ واحد فعال این استان تولید ۲۹ تنی را رقم می‌زند. صالحی خاطرنشان کرد: بر این اساس، با کمبود ۱۸ تنی بر اساس تولید استان روبه‌رو هستیم. وی مرغداری‌های استان را ۱۴۹ واحد دانست و بیان کرد: ۹۰ مرغداری در استان فعال و ۵۵ واحد غیرفعال است. 

مدیر کل تعزیرات حکومتی استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از عوامل گرانی قیمت مرغ را عدم تعادل تولید و نیاز دانست و تصریح کرد: مرغ در حال حاضر با قیمتی بین ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان تا ۱۵ هزار و ۷۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

این خبر را به اشتراک بگذارید