اولین اکران این گروه خشن در ایران
این گروه خشن اولین بار در زمستان 1348 و در سینما کاپری به نمایش درآمد. ظاهرا در اکران اول این فیلم تماشایش برای تماشاگران بالای 18 سال مجاز بوده است؛ تصمیمی که احتمالا به دلیل صحنههای خشن فیلم گرفته شده بود. البته فیلم در اکرانهای بعدی با محدودیت گروه سنی تماشاگران مواجه نشد. این آگهی در روزنامه کیهان چاپ شده بود.
فیلم چهار ستاره منتقدان دهه40
هفتهنامه فردوسی در دهه40 و اوایل دهه50 جدول نظرسنجی منتقدان را منتشر میکرد و ظاهرا این داستان ستارهدادن به فیلمها برای تماشاگران که خواننده نقدهای آن دوران بودند، مهم و تاثیرگذار بود. این گروه خشن فیلم محبوب منتقدان در انتهای دهه40 همپای «جویندگان» ستاره گرفت. فیلم جانفورد در ایران با نام «در جستوجوی خواهر» اکران شد که در جدول مجله فردوسی به دلیل اشتباه تایپی به «در جستوجوی جواهر» تبدیل شده!؟
حضور مسعود کیمیایی که با «قیصر» به چهرهای مطرح تبدیل شده بود در میان منتقدان نکته جالبتوجهی است. منتقدان دهه40، فیلمهای پکینپا، جانفورد و مسعود کیمیایی را ستارهباران کردهاند ولی در مورد بقیه فیلمها نظر مساعدی نداشتهاند. میزان دایرههای سیاه به فیلم شاخصی چون «گراجوئت»(فارغالتحصیل) نشان میدهد دوایی و رفقا خیلی تحت تاثیر جو و فضا نبودهاند. «دختر مسخره» ویلیام وایلر و «شما فقط دو بار زندگی میکنید» هم خیلی شرایط جالبی ندارند و از نیمهجدول به پایین همه فیلمها بیارزش قلمداد شدهاند.
این گروه خشن در فیلمخانه
از انتهای دهه40 تا سال1362 این گروه خشن بارها در سینماهای تهران و شهرستانها به نمایش درآمد. در سالهای بعد نمایش فیلم پکینپا محدود به مناسبتهای محفلی و کانونی شد؛ مثل دوره فیلمهای 70 میلیمتری خانه فرهنگ (در دهه60) و فیلمخانه ملی ایران (در دهه70). فیلمخانه ملی آخرین بار در پاییز81 این گروه خشن را در جدول نمایشاش قرار داد. تماشای نسخه 70میلیمتری این گروه خشن در سینما صحرا از خاطرات فراموش نشدنی نسلی است که در سالهای اکران عمومی فیلم در ایران یا به دنیا نیامده بودند یا امکان تماشایش را نداشتند.