• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
چهار شنبه 23 مرداد 1398
کد مطلب : 72311
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wQg8
+
-

کرمان در مسیر صنعتی شدن

رئیس سازمان صمت شمال استان: امسال شاهد افتتاح حدود 14 هزار میلیارد تومان پروژه در حوزه صنعت و معدن خواهیم بود

کرمان در مسیر صنعتی شدن

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان گفت: با اصلاح قانون، استخراج و فروش معادن، به بخش‌خصوصی توانمند واگذار می‌شود که این موضوع باعث حرکت عظیمی در استان خواهد شد. با این کار در چند سال آینده استان کرمان به استانی صنعتی تبدیل خواهد شد.  به گزارش ایسنا «مهدی حسینی‌نژاد» از افتتاح پروژه‌های بخش صنعت و معدن با حضور مسئولان ارشد کشور در سال ‌جاری خبر داد و گفت: در سال‌جاری شاهد افتتاح حدود 14 هزار میلیارد تومان پروژه در حوزه صنعت و معدن استان کرمان خواهیم بود. 

وی افزود: در ابتدای هر اقدامی، ظرفیت‌های استان را شناسایی و بر اساس آن‌ها برنامه‌‌ریزی کرده و اقدامات خود را انجام داده‌ایم.  رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان بزرگ‌ترین ظرفیت استان کرمان را بخش معدن دانست و افزود: به دلیل ضعف قانونی که داشتیم نتوانستیم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم. در سال‌های گذشته در این حوزه فقط بحث استخراج از معادن مطرح بود و پروانه‌های بهره‌برداری معادن بزرگ استان مثل گل‌گهر و جلال‌آباد در اختیار بخش دولتی بود. دولت نیز به سبب کمبود منابع مالی در ایجاد افزایش افزوده در صنایع معدنی نتوانسته بود به خوبی عمل کند و همین موضوع سبب شده بود استان کرمان سال‌ها در این حوزه ضرر کند که با اصلاح قانون این مشکل برطرف می‌شود. 

حسینی‌نژاد با بیان این مطلب که با رونق بخش‌های مختلف معدن (استخراج و فروش) در استان کرمان فرصت اشتغال در بخش شرکت‌های خدماتی و قطعه‌سازی در حال ایجاد است، افزود: ایجاد صنایع خدماتی و قطعه‌سازی گام دوم ما در استان است.  حسینی‌نژاد شورای معادن استان را یک ظرفیت بزرگ برای استان دانست و افزود: بر اساس قانون، حقوق دولتی که از معادن اخذ می‌شود باید 15 درصد آن به استان مربوطه بازگشت داده شود، اما طبق گزارش دیوان محاسبات طی بازه زمانی حدود 12 ساله به‌ طور متوسط حدود 05/0 درصد از این منابع فقط به استان کرمان بازگشت داده شده است. 

وی افزود: برای نخستین بار با کمک شورای معادن استان توانستیم حدود 6 درصد (30 میلیارد تومان) منابع را به استان برگشت دهیم که از این محل هم‌اکنون پروژه‌های راهسازی، برق‌رسانی، زیرسازی جاده‌های روستایی، ایمنی معادن و نقشه‌برداری از معادن در حال انجام است.  رئیس سازمان صمت شمال استان کرمان اضافه کرد: پیش‌بینی کرده‌ایم از این محل حداقل بیش از 20 میلیارد تومان پروژه در استان با همکاری دانشگاه‌ها و صنایع و معادن در سال جاری داشته باشیم. 


افتتاح 1400 میلیارد تومان پروژه 

حسینی‌نژاد از تعریف 42 هزار میلیارد تومان پروژه اقتصاد مقاومتی در استان کرمان در بخش صنعت و معدن در استان خبر داد و عنوان کرد: این پروژه‌ها در حال افتتاح هستند. در سال گذشته نیز حدود 6 هزار میلیارد تومان و در سال 96 تقریباً حدود 10 هزار میلیارد تومان افتتاح شده است. امسال حدود 14 هزار میلیارد تومان پروژه افتتاح خواهد شد و بر اساس پیش‌بینی‌ها این پروژه‌ها تا سال 1400 به مرحله تولید خواهند رسید. وی با بیان این‌که در بخش خدمات عقب‌ماندگی در استان وجود دارد که با ایجاد صنایع قطعه‌سازی این نقیصه را رفع خواهیم کرد، گفت: پروژه‌ها بر اساس مطالعات آمایش سرزمینی در شهرستان‌های زرند، شهربابک، سیرجان، بردسیر، کرمان و بافت توزیع شده‌اند. 


افتتاح کارخانه فولاد بافت در آینده نزدیک

رئیس سازمان صمت استان کرمان با تأکید بر آن که پروژه‌های صنعتی استان کرمان، پروژه‌های بزرگ هستند، گفت: کارخانه فولاد بافت جزو طرح‌هایی بود که برای توسعه مناطق محروم توسط دولت طرح‌‌ریزی شده بود که در سال 86 کلنگ‌ آن به زمین زده شد، اما به دلیل کمبود منابع مالی دولتی تا سال 93 این پروژه حدود 30 درصد پیشرفت داشت، اما در اواخر سال 94 این پروژه به بخش‌خصوصی توانمند واگذار شد و اکنون آماده افتتاح است. 

حسینی‌نژاد برنامه‌ریزی‌های این سازمان را بر مبنای ظرفیت‌ها، مطالعات آمایش سرزمینی و ظرفیت‌های استان برشمرد و گفت: شناختن چالش‌ها در واحدهای صنعتی یکی از اقدامات ما در این سال‌‌ها بوده است که مهم‌ترین چالش تامین منابع مالی بود. گفتنی است بر اساس قانون باید 40 درصد منابع تسهیلات بانکی در خدمت تولید باشد، اما وقتی این مهم در بازه زمانی 10 سال مورد بررسی قرار گرفت دریافتیم حدود 31 درصد آن محقق شده است، اما در سال 97 که جنگ اقتصادی در کشور بود، متاسفانه این مهم به 27 درصد رسید.

وی تزریق منابع مالی را یکی از شاخص‌های رونق تولید دانست و ادامه داد: یکی از برنامه‌های استان برای رونق تولید و تزریق منابع مالی، تزریق منابع و گردش مالی مجموع‌های صنعتی و معدنی استان به بانک‌های داخل استان بود تا بتوانیم از این طریق به صنایع کوچک و متوسط استان تسهیلات پرداخت کنیم. در همین زمینه نیز این انتقال را هدفمند پیگیری می‌کنیم تا بتوانیم منابع این شرکت‌ها را به بانک‌هایی که تسهیلات پرداختی بیشتری دارند، منتقل کنیم. 


  انتقال منابع مالی شرکت مس و گل‌گهر به استان

  «مهدی حسینی‌نژاد»، رئیس سازمان صمت استان کرمان، گفت: در سال 97 میزان فروش مس سرچشمه بالای 10 هزار میلیارد تومان بوده است و طبق قانون باید این گردش مالی به داخل استان منتقل شود؛ اما باید به‌گونه‌ای رفتار کنیم که برای مجموعه‌های معدنی چالش ایجاد نشود و هوشمندانه و کارشناسایی این مهم محقق شود. در همین راستا در سال گذشته حدود 4 هزار میلیارد تومان توسط شرکت‌های گل‌گهر و مس به استان منتقل شده است و طی چند روز گذشته نیز حدود 1500 میلیارد تومان منابع از سوی شرکت ملی مس ایران به بانک‌های داخل استان منتقل شده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید