• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 23 مرداد 1398
کد مطلب : 72239
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/63GO
+
-

بازگشت شادی به روستاهای سیل‌زده

جشنواره‌هایی برای ایجاد نشاط، حفظ میراث معنوی و معرفی جاذبه‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی در روستای‌های سیل‌زده گلستان در حال اجرا هستند / جشنواره‌های فرهنگی و اقتصادی از 12 مرداد آغاز شده‌اند و تا 8 شهریور ادامه دارند

روستا
بازگشت شادی به روستاهای سیل‌زده

ستاره حجتی | گرگان-خبرنگار


ابعاد سیل در گلستان آنقدر وسیع بود که بسیاری از جزئیات آن میان خبرها باقی ماند. از آنجا که آق‌قلا و گمیشان در رأس خبرهای سیل گلستان بودند، طبیعتا نام روستاهایی که از این حادثه متاثر یا دچار رانش‌های پس از آن شدند، فراموش شد. با گذشت چند ماه از سیل و فروکش کردن آب‌، کم‌کم نام این روستا‌ها مشخص شده و اکنون همه آنها در معرض توجه قرار دارند. به گفته «علی نصیبی» مدیر کل امور روستایی گلستان سعی شده با برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و اقتصادی در روستاهای سیل‌زده، دردهای مردم التیام یابد. وی در این زمینه به چند سوال پاسخ داد که در ادامه می‌خوانید.


برای رفع آسیب‌های ناشی از سیل، جشنواره‌هایی در روستا‌های سیل‌زده در حال اجرا هستند. درباره تاثیر این جشنواره‌ها توضیح دهید. 
 
با توجه به فضای حاکم بر استان پس از سیل اخیر به ‌ویژه در روستاهای متاثر از سیل که با مشکلات مالی و روحی هم مواجهند، تصمیم به برگزاری این جشنواره‌ها با هدف ایجاد نشاط اجتماعی، همگرایی، حفظ و احیا میراث معنوی ریشه‌دار در استان، معرفی ظرفیت‌های اقتصادی و همچنین جاذبه‌های روستایی گلستان گرفتیم. 

جشنواره‌ها در چند روستا در حال برگزاری هستند؟

27 جشنواره برای 27 روستا در نظر گرفته شده است. از این تعداد 19 روستا جزو روستاهای سیل‌زده هستند. البته تعداد روستاهای شرکت‌کننده در جشنواره بیشتر است و برخی به صورت مشترک این برنامه را میزبانی می‌کنند. این جشنواره‌ها از 12 مرداد آغاز شده‌ و تا 8 شهریور ادامه دارند.

تمرکز برنامه‌ها بر کدام محور است؟

تمرکز برنامه‌ها بیشتر روی آداب و رسوم سنتی، صنایع دستی، بازی‌های بومی محلی، غذاهای سنتی، گویش و موسیقی محلی است. خوشبختانه تا امروز استقبال خوبی از سوی روستاییان و جامعه شهری از این جشنواره‌ها شده است. علاوه بر این از 24 تا 27 مرداد 420 نفر از توانمندان روستاها در حوزه‌های مختلف کارآفرینی، استارت‌آپ‌های روستایی، فعالان گردشگری و صنایع‌دستی روستاها در نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان کشور شرکت می‌کنند. بخش خانه روستایی این نمایشگاه توسط روستاییان بخش مرکزی گرگان اجرا می‌شود. بخش سفره‌خانه سنتی نمایشگاه هم از سوی سایر روستاییان گلستانی اداره خواهد شد. از چند روز گذشته هم گروه موسیقی بومی دلارام از علی‌آباد کتول با نوازندگی در ایستگاه‌های مترو تهران در راستای این نمایشگاه فعالیت می‌کنند. معتقدیم بخشی از این فضاهای مفرح ایجاد شده در روحیه‌بخشی به روستاییان سیل‌زده موثر خواهد بود.

اعتبارات برای بازسازی خانه‌های روستاییان چه میزان بوده است؟

بازسازی خانه‌ها از سوی بنیاد مسکن در حال انجام است. آنچه در حوزه اختیارات اداره کل امور روستایی استان بوده در قالب اعطای 3 میلیارد تومان به 100 روستاست؛ یعنی به طور میانگین به هر روستا 30 میلیون تومان. بر اساس اعتبارات مصوب هیات وزیران، 38 میلیارد تومان هم برای تعریف طرح‌های عمرانی در روستاهای آسیب‌دیده استان در نظر گرفته شده است. گروهی از طرح‌ها تعریف و گروهی دیگر در دست بررسی است. امیدواریم این اعتبار به بهترین شکل صرف بازسازی و بهسازی روستاها شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید