بلاتکلیفی پیادهراه سهراه جعفری بروجرد
رئیس اداره هماهنگی ستادهای بازآفرینی راه و شهرسازی استان: به دلیل نبود تفاهم بین سازمانهای مرتبط، مشکلاتی در روند کار به وجود آمده است
فاطمه حافظی | بروجرد - خبرنگار:
یکی از طرحهای بازآفرینی بافتهای فرسوده و تاریخی در لرستان، بعد از پیادهراهسازی خیابان فردوسی خرمآباد، پیادهراهسازی خیابان جعفری است. این خیابان، به دلیل بافت قدیمیاش و وجود بسیاری از بناهای تاریخی در آن - همانند بازار قدیمی، مسجد جامع و مسجد امام(ره) - به یکی از قطبهای آثار تاریخی این شهرستان معروف شده است. ستاد بازآفرینی شهرستان بروجرد امسال طرح پیادهراهسازی این خیابان را در دستور کار قرار داده و برای آن فعلا 2 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است.
طولانی شدن اجرای پروژه پیادهراهسازی خیابان فردوسی خرمآباد و مشکلاتی که برای مردم و کسبه ایجاد کرد، باعث شد مسئولان بروجرد دقیقتر قدم بردارند و تصمیم بگیرند که قبل از شروع کار بین شرکتهای خدماترسان و دستگاههای مرتبط تفاهمنامهای به منظور اجرای کار در حوزه مرتبط به امضا برسانند تا هم اعتبار لازم برای اجرای پروژه بین دستگاهها تقسیم شود و هم مشکلی برای شهروندان و کسبه این محدوده پیش نیاید تا کار زودتر به اتمام برسد.
برنامه اجرایی سال 98
رئیس اداره هماهنگی ستادهای بازآفرینی راه و شهرسازی لرستان به همشهری میگوید: سهراه جعفری یکی از مناطق فرهنگی - تاریخی بروجرد است و بیشتر عناصر تاریخی، بازارهای تاریخی، مساجد قدیمی (جامع و امام خمینی) و... در آنجا قرار دارند.
«برزو بردینشین» بیان میکند: به همین منظور، ستاد بازآفرینی شهرستان بروجرد مصوب کرده است که این خیابان از سهراه جعفری تا میدان جعفری به شکل پیادهراه دربیاید و در برنامه اجرایی سال 98 بازآفرینی شهری ایران 2 میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه در نظر گرفته است. وی میافزاید: البته این پروژه تا زمانی که خواستههای مد نظر برای اجرای آن نهایی نشوند، شروع نمیشود.
خواستهها و شروط اجرای کار
بردینشین اظهار میکند: شورای ترافیک شهرستان باید طرح خیابان جایگزین را برای رفع ترافیک منطقه مصوب کند تا بتوان طرح پیادهراهسازی را اجرا کرد. رئیس اداره هماهنگی ستادهای بازآفرینی راه و شهرسازی لرستان میگوید: مورد دیگر این است که طرحهایی برای این منطقه در نظر گرفته شده بود که ایرادهایی داشت.
شهرداری بروجرد طراحی جدید این خیابان را بر عهده گرفته که کار سنگینی است زیرا بدنهسازی و کفسازیهای خاصی را میطلبد. وی ادامه میدهد: به همین منظور شهرداری بروجرد طراحیهای اولیه را انجام میدهد و سپس در کمیسیون ماده 5 به تایید و تصویب میرسد و بعد اجرا میشود.
ایدههای اجرایی
رئیس اداره هماهنگی ستادهای بازآفرینی راه و شهرسازی لرستان در بخش دیگری از صحبتش به ایدهها برای طراحی اشاره میکند و میافزاید: برای اجرای طرح پیادهراهسازی سهراه جعفری، به دلیل وجود بافتهای تاریخی در آن، طرحهای خاصی در نظر گرفته شده است. کفسازی، بدنهسازی، نورپردازی و مبلمان شهری به شکل ویژه انجام میشود تا این خیابان به عنوان یک پیادهراه و محل تعاملات اجتماعی، گردشگری تاریخی و شهری استفاده شود.
وی بیان میکند: یکی دیگر از خواستهها و شروط اجرای کار این است که تمامی دستگاهها و شرکتهای خدماترسان، شهرداری و... باید سهم خود را در این پروژه انجام دهند و هر سازمان باید اعتبار لازم برای انجام این کار را از محل منابع داخلی تامین کند.
بردینشین میگوید: این تفاهمنامه باید به امضای تمامی سازمانها و شرکتهای خدماترسان درگیر با این پروژه برسد، شورای ترافیک مصوبه لازم را دریافت کند و بعد از طراحی، به سراغ شروع اجرای پروژه برویم.
اعتبار مورد نیاز
این مسئول اظهار میکند: این پروژه بسیار بزرگ است و حدود 400 متر طول و بیش از 4 تا 5 هزار متر مربع کفسازی دارد که به دلیل بافت تاریخی منطقه، بدنهسازی آن بسیار حساس است. بردینشین ادامه میدهد: میتوان گفت درمجموع بیش از 14 میلیارد تومان اعتبار لازم است که این پروژه اجرا شود و به مرحله نهایی برسد.
وی میگوید: در پروژههای مشابه با این حجم از نیاز به اعتبار، از مشارکتهای مردمی نیز بهره گرفته میشود. در این پروژه نیز قطعا از کمک و مشارکت مردم بهره میبریم تا بتوانیم در کوتاهترین زمان ممکن و با تخصیص اعتبار لازم کار را به اتمام برسانیم.
سختگیری در شروع کار
رئیس اداره هماهنگی ستادهای بازآفرینی راه و شهرسازی لرستان همچنین به ارائه شروط و خواستهها قبل از اجرای کار اشاره میکند و میگوید: نمونه این پروژه در شهر خرمآباد و خیابان فردوسی در حال حاضر در دستور کار قرار دارد و به دلیل نبود تفاهم و همکاری بین شرکتها و سازمانهای مرتبط، مشکلاتی در روند کار آن به وجود آمده است.
وی میافزاید: همین مشکلات موجب ایجاد وقفه و حتی تعطیلی اجرای پروژه شد و از طرف دیگر کاسبان نیز متضرر شدند. اما این بار قبل از شروع کار سختگیریهای لازم را در جهت پیشبرد کار و برنامهریزی بهموقع انجام خواهیم داد.
زمان شروع و پایان کار
بردینشین در مورد زمان شروع اجرا و اتمام کار نیز میگوید: تا زمانی که تفاهمنامه همکاری بین شرکتها و ارگانهای مرتبط امضا نشود و طراحی صورت نگیرد، کار آغاز نمیشود. در صورتی که این اقدامات انجام شود، کار در فازهای مختلف شروع میشود.
وی ادامه میدهد: طبق پیشبینیها، به دلیل اینکه این محل به عنوان بازار سنتی شناخته میشود و تردد مردم در آن زیاد است و کاسبان زیادی هم در این محور مشغول کار هستند، در نظر داریم کار را در یک بازه زمانی کمتر از یک سال به اتمام برسانیم تا مشکل و ضرری متوجه کاسبان نشود.
لزوم تخصیص صددرصدی اعتبار
فرماندار بروجرد و رئیس ستاد بازآفرینی این شهرستان نیز به همشهری میگوید: باید اعتبار و تخصیص پروژه صددرصد باشد و از صفر تا صد طرح دیده شود و آماده باشد. «عبدالرحیم رحیمی» میافزاید: باید مسائل زیرساختی همچون آب، برق، گاز و مخابرات به درستی در این طرح دیده شود. حتی به مسائل ریزتر مثل جانمایی تابلوها و سایر موارد جزئی از حالا دقت شود و در نهایت به پیمانکار سپرده شود که طرح وارد مرحله اجرا شود. رحیمی تاکید میکند: همچنین، با توجه به اینکه سهراه جعفری محل کسب و تردد مردم است، باید به جدول زمانبندی در اجرای طرح مذکور توجه کرد.