خداحافظی با مدارس خشت و گلی در خراسان رضوی
رئیس مجمع خیرین مدرسهساز خراسان رضوی گفت: این استان تا ابتدای مهرماه و آغاز سال تحصیلی جدید با مدارس خشت و گلی خداحافظی میکند. به گزارش ایرنا،«غلامعلی رافتی» در نشست راهبردی مجمع خیرین مدرسهساز و مدرسهیار قطب شهید مدرس در کاشمر افزود: پارسال ۸۴۳ کلاس درس توسط خیرین استان ساخته و تحویل شد و این سبب شد خراسان رضوی مقام نخست را در کشور به دست آورد و امسال هم خیران قول ساخت هزار کلاس درس را دادهاند و این افتخاری برای آموزش و پرورش خراسان رضوی است. وی ادامه داد: تا ابتدای مهرماه امسال هزار کلاس درس در زمینه گرمایش استانداردسازی شده و بخاریهای نفتی جمعآوری میشوند و سامانه گرمایشی بیش از هزار و ۲۰۰ کلاس درس استان به این سامانه گرمایشی استاندارد ارتقا مییابد. رئیس مجمع خیرین مدرسهساز خراسان رضوی گفت: امید است بتوانیم با همکاری و همدلی تمامی مدیران آموزش و پرورش قدمهای بلندتری برداریم و روزی برسد که از کمبودهای فعلی بینیاز باشیم. هرچند مدرسهسازی فرایند مستمری است و تمامشدنی نیست.
رافتی با اشاره به اینکه مجمع خیرین کشوری که در خراسان رضوی نهادینه شد بهترین و بزرگترین نهاد کمکی به تربیت و تعلیم فرزندان این مرز و بوم است، افزود: اتحاد و همدلی مجمع خیرین و آموزش و پرورش خراسان رضوی و اداره کل نوسازی این استان در کشور بینظیر است. معاون هماهنگی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: مهمترین سندی که آموزش و پرورش دارد و به آن افتخار میکند و رهبر معظم انقلاب هم چندین بار بر اجرایی شدن آن تاکید کردهاند، سند تحول بنیادین است؛ ارتقای کیفیت آموزش و پرورش و توسعه عدالت آموزشی و پرورشی چکیده و عصاره سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. «حسین شادکام» افزود: مدارسی که امروز ساخته میشود نسبت به گذشته بسیار متفاوت شده و از ساختمان مناسب، کارگاه، آزمایشگاه، فضای تفریح و حیاط مناسب برخوردارند و طبق آخرین استانداردهای اداره کل نوسازی مدارس ساخته شدهاند.
وی ادامه داد: در گذشته در مشهد مدارس سهشیفته و در تهران مدارس چهارشیفته داشتهایم ولی امروز اندک نقاطی در کشور هستند که مدارسشان دوشیفته باشد و در خراسان رضوی هم امسال مدارس خشت و گلی حذف و در حوزه گرمایش هم برابر استانداردها عمل میشود. این مسئول اضافه کرد: امروز براساس منطق توسعه متوازن بهشدت نیازمند راهاندازی هنرستان هستیم، هرچند نگهداری آنها گران هم هست. معاون پشتیبانی اداره کل نوسازی آموزش و پرورش خراسان رضوی هم در این نشست گفت: تعهد خیرین مدرسهساز این استان به مرز هزار و ۴۰ میلیارد ریال رسید، در حالی که تخصیص اعتبارات استانی ابلاغ شده و مجموع اعتبارات ملی و استانی و دیگر منابع دولتی به 2 هزار میلیارد ریال نمیرسد. «محمدرضا خدادادی» افزود: تلاش میکنیم کارگاههای هنرستانها را با کمک خیرین تجهیز و مواد اولیه مورد نیاز آنان را تامین کنیم تا بخشی از دغدغههای مدیران رفع شود.
مدیر آموزش و پرورش کاشمر نیز در این نشست گفت: هماکنون در کاشمر ۱۶ مدرسه خشت و گلی و ۲۲ مدرسه دوشیفته است که پیشبینی میشود امسال به دلیل افزایش جمعیت و مهاجرت به شهرستان تعداد مدارس دوشیفته افزایش نیز بیابد. «علی طاهریان» افزود: ۱۵۶ میلیارد ریال اعتبارات عمرانی آموزش و پرورش کاشمر بوده که ۸۶ میلیارد ریال آن را خیرین با آموزش و پرورش این شهر تفاهمنامه امضا کردهاند. وی اضافه کرد: در حال حاضر با کامل شدن پروژههای مسکن مهر به تکمیل واحد آموزشی در پروژه مسکن ۱۰۰۸ واحدی این شهرستان نیاز مبرم داریم. از طرفی استخر دانشآموزی شهرستان پس از گذشت ۱۰ سال هنوز نیمه تمام است برای تکمیل آن نیازمند اعتبار هستیم.