روزگار سخت محیطبانان دنا
هر محیطبان در کهگیلویه و بویراحمد باید کار 4 نفر را برای حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از حوادث طبیعی و غیر طبیعی انجام دهد
محیطبانان کهگیلویـــــــه و بویراحمد به دلیل وسعت بیش از میزان استاندارد مناطق تحت پوشش و افزایش شکارچیان غیرمجاز روزگار سختی میگذرانند.
به گزارش تسنیم، کهگیلویه و بویراحمد با داشتن 312 هزار و 466 هکتار مناطق حفاظتشده تحت پوشش محیط زیست تنها 73 محیطبان دارد، در حالی که طبق میزان استاندارد باید برای هر هزار هکتار یک محیطبان باشد.
با وجود کمبود محیطبان در شرایط فعلی، هر محیطبان در این استان باید کار 4 نفر را برای حفاظت و جلوگیری از شکار، صید و جلوگیری از تخریب و سایر حوادث طبیعی و غیرطبیعی انجام دهد که بدون شک، دلیل ماندگاری آنان عشق به محیط زیست و سرپا ایستادن حیات وحش بوده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ثبت 76 مورد تخلف شکار و صید در سهماه نخست امسال و معرفی 101 نفر به مراجع قضایی گفت: بیش از 10 هزار ماهی صیدشده در این مدت از متخلفان کشف شد که به همراه آلات مکشوفه به مراجع قضایی معرفی شدند.
«عنایت آرامشیان» ابراز کرد: همچنین از ابتدای امسال تا پایان خرداد ماه 12 راس کل و بز و 94 قطعه پرنده شکار شده و 26 قطعه پرنده نیز زندهگیری شده که متخلفان شناسایی شدهاند و برای آنان تشکیل پرونده شده است. وی ادامه داد: در این مدت، 30 قبضه سلاح از شکارچیان کشف شد که از این تعداد 9 قبضه غیرمجاز، 20 قبضه مجاز و یک سلاح جنگی است.
آرامشیان خاطرنشان کرد: 101 متخلف به همراه 75 مورد پرونده به مراجع قضایی معرفی شدهاند که 3 فقره پرونده با صدور رای قضایی مختومه شد، 2 مورد برائت شد و 70 مورد آن نیز در جریان است.
معاون فنی محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد میگوید: طبق برنامهریزی سازمان محیط زیست هر سال برای یک دوره 5 ساله استخدام محیطبان انجام میشود که بهکارگیری 8 محیطبان جدید در استان هماکنون در مراحل گزینش است.
«جمشید عبدیپور» ابراز کرد: هر سال آزمون استخدام 8 محیطبان برای محیط زیست این استان برگزار میشود تا از این طریق بالا رفتن میانگین سن محیطبانان این استان جبران شود.
وی با اشاره به اینکه هماکنون محیطبان زندانی نداریم ادامه داد: 3 محیطبان این استان در زندان بودند که بعد از چند سال با رضایت اولیای دم از زندان آزاد شدهاند و هماکنون مشغول فعالیت هستند. عبدیپور تصریح کرد: از این 3 محیطبان زندانی 2 نفر مجدد به عنوان محیطبانی در دنا مشغول شدند و یک نفر دیگر که از محیطبانان منطقه حفاظتشده خائیز بود، به عنوان نگهبان در اداره به کار خود ادامه داد.
سال 1389 منطقه حفاظتشده دنا با موافقت شورای عالی یونسکو به عنوان ذخیرهگاه زیستکره شناخته شد و از نظر تنوع گونههای گیاهی بسیار باارزش است. حیات وحش این منطقه معرف تنوع زیستی جانوران کوهستان زاگرس است.