کامیونسازی مشگینشهر در تکاپوی افتتاح
استاندار اردبیل: برای خرید تضمینی محصولات کارخانه کامیونسازی از سوی شهرداریها، هماهنگیهای لازم انجام میشود
سیدمهدی حسینی | مشگینشهر - خبرنگار:
کارخانه کامیونسازی مشگینشهر یکی از پروژههای عظیم اقتصادی است که ساخت آن در سال 86 از سوی بخشخصوصی کلید خورد اما به دلایل متعدد به بهرهبرداری نرسید.
مشگینشهر در بین سایر شهرهای استان پیشتاز ایجاد زیرساخت و جذب سرمایهگذار است و در طول سالهای اخیر توانسته است گوی سبقت را از شهرستانهای دیگر برباید. با تسهیل شرایط سرمایهگذاری برای سرمایهگذاران بخش خصوصی زمینه را برای سرمایهگذاریها در حوزههای مختلف صنعت، کشاورزی و بهویژه گردشگری فراهم سازد. احداث کارخانه کامیونسازی هم برای اجرای این اهداف با حضور سرمایهگذار خصوصی کلید خورد.
در سالهای ابتدایی چنین به نظر میرسد با راهاندازی این واحد تولیدی تقریباً بیکاری در مشگینشهر ریشهکن شود اما با گذشت بیش از 12 سال از شروع ساخت هنوز این واحد صنعتی تولیدی به بهرهبرداری نرسیده است. هرچند استاندار اردبیل در گفتوگو با همشهری از افتتاح این واحد در سفر آتی رئیسجمهوری به استان خبر میدهد؛ خبری که میتواند خوشحالی بیش از 5 هزار جوان جویای کار این شهرستان را فراهم کند.
آنهایی که سالهاست چشمانتظار راهاندازی پروژههای نیمهتمامی مانند کارخانه کامیونسازی در این شهرستان هستند تا فرصت اشتغال برایشان فراهم شود و بتوانند زندگی خود را سروسامان دهند.
رونق معیشت با رونق صنعت
«جابر اسلامی»، شهروند مشگینشهری، میگوید: با توجه به اینکه بخش عمدهای از اهداف تحقق اقتصاد مقاومتی مربوط به بخش تولید، صنعت و شهرکهای صنعتی است، فعالیت کارخانه کامیونسازی میتواند مشگینشهریها را به اهداف اقتصاد مقاومتی نزدیکتر کند. اگر پروژههای نیمهتمام این شهرستان که کامیونسازی یکی از آنهاست به اتمام برسد، مسالهای به نام بیکاری در مشگینشهر وجود نخواهد داشت.
پایش پیشرفت پروژه
استاندار اردبیل با بیان اینکه در حال حاضر خط تولید را به کارخانه آوردهاند و چینیها در حال نصب خط تولید هستند، اظهار میکند: از نیروهای ستاد اشتغال استانداری نمایندهای در این کارخانه برای رصد فعالیتها حاضر است و ضمن پایش پیشرفت پروژه همزمان با برنامه نصبشده در کارخانه، مشکلات را برای رفع شدن گزارش میکند.
«اکبر بهنامجو» با تاکید بر ضرورت حمایت از این تولید عنوان میکند: باید خرید تضمینی تولیدات این کارخانه هم در برنامههای حمایتی باشد؛ چراکه با وجود وضعیت اقتصادی قدرت خرید خودروهای سنگین صفر کیلومتر کاهش یافته است و امکان دارد نبود مشتری ادامه فعالیت را با مشکل مواجه کند.
بهنامجو میافزاید: در این زمینه در تلاش هستیم شهرداریهای کشور سهمیهای در خرید محصولات این واحد تولیدی داشته باشند و از این طریق تا حدودی خرید تولیدات تضمین شود. معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور هم قول مساعد داده است اولین کامیونهای تولیدشده در کارخانه کامیونسازی مشگینشهر از سوی این وزارتخانه خریده شود و در اختیار شهرداریهای استان قرار گیرد.
وی تاکید میکند: تمام تلاشها برای تکمیل این کارخانه در آینده نزدیک و افتتاح آن در سفر رئیسجمهوری تمرکز شده است که امیدواریم این هدف محقق شود.
اشتغالزایی 400 نفری در فاز اول
فرماندار مشگینشهر هم در گفتوگو با همشهری مهمترین پروژه سرمایهگذاری در این شهرستان را کامیونسازی در روستای اربابکندی عنوان میکند و میگوید: طبق برنامهریزی اساسی، مرحله اول این کارخانه با اشتغالزایی 400 نفر راهاندازی میشود.
«اکبر صمدی» میافزاید: با تاکید استاندار اردبیل همه دستگاههای اجرایی شهرستان برای تسهیل امور این کارخانه از جمله تأمین زیرساختهای کارخانه اهتمام جدی دارند. در عین حال نماینده مشگینشهر در مجلس شورای اسلامی هم میگوید: میزان سرمایهگذاری بخشخصوصی در این واحد تولیدی ۲۰۰ میلیارد تومان است که ۳۰ سالن برای این مجموعه پیشبینی شده است.
«ولی ملکی» با بیان اینکه تولید خودروهای مختلف اعم از کامیون، اتوبوس، مینیبوس و یدککش در این واحد تولیدی پیشبینی شده است، اضافه میکند: ۱۴ سالن واحد تولیدی احداث شده و ۱۱ مورد دیگر در حال احداث است. این پروژه در وضعیت فعلی زمینه اشتغال ۱۰۰ نفر را فراهم ساخته و در ادامه تا ۵۰۰ نفر ظرفیت اشتغالزایی دارد که پیشبینی شده بعد از تکمیل آن اشتغال 5 هزار نفری هم میسر باشد.
به گفته ملکی کارشناسان شرکت خودروسازی آلمانی برای تأیید نهایی سایت پلن و مرکز طراحی مستقر در تهران، به ایران سفر، و تولیدات این واحد تولیدی تحت لیسانس این شرکت را تأیید کردهاند.
تولید سالانه 3 هزار کامیون
سرمایهگذار بخش خصوصی این شرکت هم با اشاره به دریافت تأییدیه شرکت بنز آلمان برای کامیونسازی مشگینشهر میگوید: کامیون تولیدی این کارخانه در تیپهای مختلف از جمله کامیونهای دومحور، سهمحور، دومحور کشنده، کمپرسی و اتاق چوبباری و سهمحورهای کشنده سنگین، کمپرسی، باری و خدماتی خواهد بود.
«مرتضی اللهوردی» با بیان اینکه قابلیت تولید سالانه 3 هزار خودرو در این کارخانه وجود دارد، اظهار میکند: دلیل تاخیر بهرهبرداری این کارخانه تحریمها و برخی مشکلات در تامین ماشینآلات مورد نیاز کارخانه بود که در حال حاضر تمامی ماشینآلات مورد نیاز به محل کارخانه منتقل شده و در حال نصب است. فاز اول این کارخانه با ظرفیت اشتغال برای حداقل ۴۰۰ نفر به زودی به بهرهبرداری میرسد. همچنین جذب نیروی انسانی این کارخانه و انجام آموزشهای لازم و مورد نیاز نیروی کار هم آغاز شده است.
وی با بیان اینکه قیمت خودروهای تولیدی این واحد حدود 60 درصد خودروهای سنگین مشابه است عنوان میکند: این مجموعه تماماً با سرمایهگذاری خصوصی احداث میشود و از لحاظ مالی نیز هیچ مشکلی وجود ندارد؛ اما نیازمند حمایت مسئولان شهرستانی و استانی برای تأمین زیرساختها هستیم.
پایان انتظار 12 ساله برای افتتاح کارخانه کامیونسازی
احداث کارخانه کامیونسازی مشگینشهر از سال 86 شروع شده است که به دلیل مشکلات اقتصادی و تحریمها روند احداث این کارخانه در سالهای گذشته یا در رکود بوده یا به کندی پیش رفته است. البته طی یک سال اخیر با رفع شدن بسیاری از مشکلات و رسیدن دستگاههای مورد نیاز به محل این کارخانه، این واحد تولیدیصنعتی مراحل تکمیلی خود را طی میکند و آماده بهرهبرداری میشود.
این در حالی است که در احداث و تولید کارخانه تأکید بر استفاده از دانش ملی و تولیدات داخلی بوده است. این کارخانه در 2 فاز راهاندازی خواهد شد که در فاز نخست برای 400 نفر و در ادامه با بهرهبرداری کامل برای 5 هزار نفر اشتغالزایی ایجاد میشود.