مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: فصل سوم کاوش در غار کلدر خرمآباد، قدیمیترین سایت پارینهسنگی جدید در ایران، به اتمام رسید. به گزارش ایرنا «امین قاسمی» بیان کرد: فصل سوم کاوش باستانشناختی غار کلدر خرمآباد که با اهداف اولیه تاریخنگاری لایههای پارینهسنگی میانه (منتسب به دوره استقراری جوامع نئاندرتال) و دستیابی به تعداد بیشتر مصنوعات و دستافزارهای سنگی آغاز شده بود، با انجام عملیات مرمتی و حفاظتی نهشتههای باستانی ترانشه به اتمام رسید.
وی افزود: اکنون مطالعات مقدماتی فسیل مکشوفه، دستافزارهای سنگی، گونهشناسی جانوری و دانههای گیاهی غار کلدر خرمآباد آغاز شده است و پس از اتمام، نتایج آن در قالب مقالات علمی و سخنرانیها به اطلاع مجامع علمی و عموم کشور خواهد رسید.
سرپرست هیات باستانشناسی غار کلدر خرمآباد نیز گفت: فصل سوم کاوش در غار کلدر دستاوردهای چشمگیری از جمله کشف بخشی از فسیل جمجمه انسان هوشمند، مصنوعات سنگی شاخص 2 گونه هموساپین و نئاندرتال، گونههای مختلف جانوری و دانههای گیاهی را دربر داشت که نشان از غنای این محوطه باستانی برای کاوشهای بیشتر دارد.
«بهروز بازگیر» ادامه داد: این محوطه که هماکنون بهعنوان قدیمیترین سایت پارینهسنگی جدید در ایران شناخته شده، دارای شواهد پارینهسنگی میانه در لایههای زیرین هم است. این باستانشناس بیان کرد: تاریخنگاری نهشتههای باستانی پارینهسنگی جدید در فصل قبل کاوش در این محوطه نشان از استقرار جوامع شکارگر و گردآورنده غذا در محدوده زمانی ۲۳ تا ۵۴ هزار سال پیش دارد که این محوطه را به یکی از سایتهای کلیدی ایران تبدیل کرده است.
چهار شنبه 26 تیر 1398
کد مطلب :
66582
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/5YMA
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved