• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 3 تیر 1398
کد مطلب : 61543
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/0KQK
+
-

بی‌مهری مسئولان در حق هنرمندان

کریمی، هنرمند البرزی: حمایت نکردن از هنرمندان البرزی موجب مهاجرت آنها به پایتخت شده است

هنر
بی‌مهری مسئولان در حق هنرمندان

خدیجه ستارزاده | البرز - خبرنگار


«هانیه کریمی» بانوی هنرمند البرزی که از 13 سالگی کار هنری را از نمایش‌های مدرسه‌ای آغاز کرده و در 17 سالگی اولین اجرای خود را به عنوان گزارشگر در تلویزیون داشته، اکنون به عنوان یک بازیگر و کارگردان در تلویزیون و سینما فعالیت دارد. وی در زمینه بازیگری، نمایشنامه‌خوانی، تئاتر صحنه‌ای و فیلم فعالیت دارد و علاوه بر آن در مدارس به عنوان مربی پرورشی با کشف استعداد دانش‌آموزان و همچنین آموزش و تست بازیگری و شرکت آنها در جشنواره‌های دانش‌آموزی قدم‌های خوبی در زمینه هنر استانی برداشته است. 

به عقیده این هنرمند جوان، تئاتر کرج رو به قهقرا می‌رود. تغییرات مدیریتی و حمایت نکردن از هنرمندان لطمه بزرگی به بدنه هنر استان زده و موجب مهاجرت جوانان هنرمند به پایتخت شده است. گفت‌وگوی همشهری با این بانوی هنرمند را می‌خوانید.


از چگونگی ورود و اطلاع از علاقه خود در زمینه هنر بگوید.

از کودکی به بازیگری علاقه و در این زمینه استعداد داشتم و در جمع‌های خانوادگی با تئاتر عروسکی و نمایش مهمان‌ها را سرگرم می‌کردم. از 13‌سالگی در جشنواره‌های دانش‌آموزی شرکت و با تست بازیگری کارم را از تئاتر و نمایش عروسکی شروع کردم. با ورود به مدرسه از کارهای فرهنگی و هنری و به دوش گرفتن این نوع مسئولیت استقبال و برای اولین بار رادیو دانش‌آموزی را در مدرسه راه‌اندازی کردم و از سوی آموزش و پرورش تقدیر شدم. در 17 سالگی به طور حرفه‌ای وارد کار تصویر شدم و اولین کارم به عنوان مجری برنامه معارف شبکه 3 بود. در مجموع کارهای ابتدایی من مجریگری و گزارشگری بود.

از نقش و حمایت خانواده بگویید. با کار شما کنار درس مخالفتی نداشتند؟

به دلیل انتخابم شرایطم طوری بود که گاهی باید سفر می‌رفتم، اما خانواده‌ام همیشه با تشویق و حمایت در هر زمینه‌ای اشتیاق مرا بیشتر می‌کردند و در واقع باعث پیشرفتم می‌شدند.

از کارهای هنری و موفقیت‌های خود برایمان بگویید.

پس از مجریگری برنامه معارف به عنوان بازیگر دوربین مخفی برنامه «زندگی جاریست» از شبکه یک صدا و سیما، بازی در سریال «جزیره ایکس» به کارگردانی «جواد مزدآبادی»، بازی در تله‌فیلم «روزی مثل هیچ روز» از مزدآبادی و بازی در تئاتر خیابانی «سفر به زمان» به کارگردانی خودم که همسرم نویسنده آن بود از کارهای هنری‌ام است. در تئاتر خیابانی «سفر به زمان» جایزه برگزیده اول بازیگری زن را گرفتم.

 در سال 88 یک نمایش خیابانی را برای جشنواره شمس‌العماره که در کاخ گلستان اجرا ‌شد کارگردانی کردم. در این کار که اثر «امیر نمیر» بود، جایزه ویژه بازیگری اول زن را گرفتم. جایزه بهترین نگاه ویژه به حمایت از کالای ایرانی را در طراحی پوستر و بروشور دریافت کردم. نمایش «آقا لیلا» برای جشنواره استانی البرز در سال 96 که جایزه دوم بازیگری زن و دوم کارگردانی و دوم نویسندگی و همچنین اول موسیقی را دریافت کرد از دیگر کارهای من است که این کار به عنوان کار دوم برگزیده استان البرز انتخاب و به جشنواره فجر معرفی شد. در اسفند 97 نیز در «جشنواره البرزبانو» که جشنواره فیلم کوتاه و موبایلی در مورد زن‌های نمونه و کارآفرین استان بود که باید از آنها فیلم می‌ساختیم، بین 88 اثر ارسال‌شده به دبیرخانه جشنواره جایزه اول در بخش «حنابانو» را گرفتم.

اکنون کاری در دست دارید؟

مشغول ساختن یک فیلم مستند در مورد ناباروری، هزینه‌های سنگین و اتفاقات عجیبی که برای خانواده‌های ناباروران می‌افتد هستم. در این فیلم به فشارها و تنش‌هایی که از جانب خانواده‌ها و اجتماع به این افراد وارد می‌شود، پرداخته می‌شود.

این مستند را برای تلویزیون می‌سازید؟

خیر. برای یک گروه محقق که با جمع‌آوری 130 زن نابارور از کشورهای مختلف دنیا تحقیق و با طب سنتی برای درمان آن اقدام می‌کنند، این فیلم را می‌سازم.

حمایت و نقش نهادهای متولی در حوزه هنر چگونه است؟

با ادارات و نهادها ارتباط خوبی دارم، اما اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان که خانه من و هر هنرمندی است توجه و حمایت لازم از هنرمندان را ندارد.

وضعیت کار شما در البرز چطور است؟

سال‌های گذشته شرایط خوب بود، سال 86 تا 89 پرکارترین سال‌های کاری من بود، اما اکنون هنر و به‌ویژه تئاتر به قهقرا و نابودی می‌رود. فضا برای هنر استان تنگ شده است و حمایت‌های لازم انجام نمی‌شود. در یک سال و نیم گذشته هیچ نوع حمایت و توجهی به اهالی هنر نمی‌شود. بی‌مهری مدیریت هنر در البرز باعث شده بسیاری از هنرمندان کرجی به تهران کوچ کنند.

دلیل این افت و ضعف را در چه می‌بینید؟

بومی نبودن مدیریت آسیب بزرگی به بدنه هنر استان زده و باعث شده است هنرمندان نامدار البرز به تهران مهاجرت کنند. 

صحبت پایانی؟

هنرمندان با عشق و علاقه کار می‌کنند. من خودم با وجود تاهل و داشتن فرزند برای سرپا و زنده نگه داشتن هنر خود تلاش می‌کنم و آرزو دارم اتفاقی بیفتد تا هنر شهرم احیا شود. امیدوارم افرادی که دلسوز هنر هستند و دغدغه هنرمندان را دارند بر صندلی مسئولیت بنشینند و هنر رو به زوال استان را زنده کنند.
 

فعالیت‌های هنرمند البرزی


«هانیه کریمی» بانوی هنرمند البرزی: به عنوان معاون پرورشی در مدارس و در زمینه نمایش خلاق تدریس می‌کنم. حدود 11 سال است به عنوان مربی برای جشنواره‌های مختلف در زمینه نمایشنامه‌خوانی، تئاتر صحنه‌ای و فیلم در مدارس فعالیت دارم.

در گذشته حتی در فیلم کوتاه هم از دانش‌آموزان استان هیچ رتبه و مقامی نداشتیم، اما دانش‌آموزانم سال گذشته 2 رتبه کشوری برای فیلم کوتاه جشنواره نوجوان سالم کسب کردند. امسال هم در جشنواره «نوجوان سالم» به مرحله کشوری رسیدند.

در جشنواره «پرسش مهر» ریاست جمهوری و همچنین در «نمایشنامه‌خوانی» در استان رتبه اول را کسب کردند و برای ورود به مرحله کشوری معرفی شدند.
کلاس آموزش بازیگری هم دارم و در مدارس «ورک‌شاپ» فیلم‌سازی و بازیگری برگزار می‌کنم تا دانش‌آموزانی که علاقه‌مند به بازیگری هستند اما توان مالی برای ورود به این کار را ندارند شناسایی و مسیر زندگی‌شان تغییر  کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید