• چهار شنبه 12 اردیبهشت 1403
  • الأرْبِعَاء 22 شوال 1445
  • 2024 May 01
دو شنبه 3 تیر 1398
کد مطلب : 61424
+
-

دلالان در سودای قاچاق گندم

مدیر کل غله کرمان: هر گونه خروج گندم از استان غیرقانونی است و با برخورد قضایی و انتظامی مواجه خواهد شد

کشاورزی
دلالان در سودای قاچاق گندم

هنوز مردم ماجرای قاچاق گسترده گوشت از مرزها را به یاد دارند؛ اما گویا این داستان تمامی ندارد و قاچاقچیان این بار دست روی کالای استراتژیک گندم گذاشته‌اند. 

به گزارش مهر، کرمان به خصوص در جنوب و غرب استان به انبار غله شرق کشور شهرت دارد. کشاورزان توانسته‌اند حداقل نیاز استان را طی سال‌های اخیر تأمین کنند تا استان در این خصوص خودکفا شود. اما در روزهای اخیر زمزمه‌هایی در خصوص آغاز قاچاق گندم از استان کرمان به گوش می‌رسد. 

این افراد با فرا رسیدن فصل برداشت محصول با مراجعه به کشاورزان گندم را می‌خرند و در انبارهای مخصوص نگهداری می‌کنند تا در نهایت گندم را از مبادی مختلف از کشور خارج کنند. 

این نوع قاچاق محصول دقیقاً تکرار الگوی قاچاق دام‌های استان کرمان به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس طی ماه‌های گذشته است. 

در آن زمان نیز عده‌ای دلال با همکاری برخی عوامل محلی که به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه با آن‌ها همدستی می‌کردند، تعداد جالب توجهی از دام‌های داخلی را از کشور خارج کردند و در نهایت دولت برای تأمین نیاز گوشت مجبور به واردات گسترده دام زنده شد. 

در استان کرمان روند تولید گندم طی سال‌های اخیر سیر صعودی طی کرده است. در این استان سالانه ۳۰۰ تن گندم تولید می‌شود که در سیلوهای داخل استان ذخیره و نیاز مردم تأمین می‌شود. 


قاچاق گندم در قلعه‌گنج 

نخستین خبر از این نوع قاچاق نوظهور از شهر قلعه‌گنج منتشر شد و فرماندار این شهر نسبت به قاچاق گندم هشدار داد. 

 «عطا ناوکی» در این خصوص گفت: این نوع قاچاق در شهرستان سابقه نداشته است، اما در سال جاری شاهد مواردی از قاچاق گندم از شهرستان هستیم که در این زمینه باید جلوی فعالیت دلالان در مزارع و خرید گندم از کشاورزان گرفته شود. 

وی با ممنوع اعلام کردن خروج گندم از استان هرگونه اقدام در این زمینه را غیرقانونی دانست و افزود: دستگاه‌های مربوط با عواملی که اقدام به قاچاق گندم کنند برخورد می‌کند و آن‌ها را تحویل مقامات قضایی می‌دهند. 

وی از تولید سالانه ۴۵ هزار تن گندم در این شهرستان خبر داد و افزود: دلالان در زمان برداشت محصول اقدام به خرید گندم با قیمت‌های بالاتر از بازار می‌کنند و در نهایت گندم به آن سوی مرزها منتقل می‌شود. 

وی به اجرای طرح خرید گندم از کشاورزان توسط دولت اشاره کرد و از کشاورزان خواست به هیچ عنوان با دلالان در این زمینه همکاری نکنند. 

اما مردم به عنوان مهم‌ترین رکن در بازار مصرف با یادآوری وضعیت گوشت در کرمان در روزهای انتهایی سال گذشته از مسئولان می‌خواهند با دلالان و قاچاقچیان گندم به عنوان مخلان و مفسدان اقتصادی که با قصد قبلی اقدام به اخلال در بازار می‌کنند برخورد بسیار شدیدی داشته باشند. 


دستگاه قضایی دلالان را به دلیل فساد اقتصادی مجازات کند

یکی از شهروندان کرمانی گفت: نمی‌خواهیم در آینده در زمینه تأمین نان با مشکل مواجه شویم. کوتاهی در برخورد با دلالان و قاچاقچیان گندم برای مردم پذیرفته نیست و از مسئولان می‌خواهیم این افراد را دستگیر و در مقابل چشم مردم مطابق با قانون با آن‌ها برخورد کنند. 

 «محمد احمدی» اخلال در آرامش و ثبات اقتصادی به خصوص بازی با کالاهای استراتژیک برای پر کردن جیب سودجویان یا اخلال در زندگی مردم را شایسته شدیدترین برخوردهای قضایی دانست. 
یکی دیگر از شهروندان کرمانی هم گفت: در درجه اول جهاد کشاورزی و مسئولان اجرایی باید به کشاورزان هشدارهای لازم را بدهند و زمینه خرید تضمینی محصول و پرداخت به موقع پول را به آن‌ها فراهم کنند. 

در درجه دوم نیروی انتظامی باید مبادی و راه‌های استان را با دقت رصد و عوامل اصلی قاچاق گندم را شناسایی و دستگیر کند. 

«زهرا محمدیان» افزود: از قوه قضائیه هم می‌خواهیم با این افراد به عنوان مفسد اقتصادی نهایت برخورد قانونی را داشته باشد. 


هیچ جای نگرانی نیست 

این در حالی است که مسئولان شرکت غله استان کرمان تاکید می‌کنند هیچ جای نگرانی نیست و اقدامات لازم برای خرید گندم انجام شده است و با دلالان در این حوزه نیز برخورد قانونی می‌شود. 
مدیر کل غله استان کرمان گفت: روال کار مطابق روند عادی در حال طی شدن است و ذخیره استراتژیک استان نیز مطلوب است و هیچ جای نگرانی نیست. 

 «مجید نژادبیگلری» با اشاره به این‌که جلسات توجیهی با کشاورزان برگزار شده است، گفت: اقدامات لازم برای تسهیل خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان انجام شده و تاکنون ۱۵۰ هزار تن گندم خریداری شده است. 

وی همچنین گفت: در زمینه حمل‌و‌نقل گندم نیز همکاری لازم با کشاورزان انجام می‌شود و باز هم تاکید می‌کنیم کشاورزان استان کرمان به هیچ عنوان با دلالان و مخلان بازار گندم همکاری نکنند. 

وی تاکید کرد: هرگونه خروج گندم از استان کرمان غیرقانونی است و با برخورد قضایی و انتظامی مواجه خواهد شد. 


شناسایی محل‌های دپوی گندم

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالای استانداری کرمان نیز گفت: در روزهای ابتدایی برداشت گندم متوجه حضور دلالان برای خرید گندم و خروج از استان شدیم که بلافاصله با همکاری کشاورزان و دستگاه‌های مربوطه با این پدیده برخورد کردیم و این مشکل مهار شد. 

 «ابراهیم شهریاری» افزود: در موارد محدودی شاهد خرید گندم توسط دلالان بودیم که در حال شناسایی محل‌های دپوی گندم‌های خریداری شده و بازگرداندن این محصول به چرخه قانونی هستیم. 

وی گفت: محصول به موقع از کشاورزان خریداری و در سیلوها انبار شد، اما هنوز هم دلالان سعی می‌کنند با پیشنهاد قیمت‌های بالاتر از قیمت مصوب دولتی گندم را بخرند. 

وی خروج گندم از استان کرمان را غیرقانونی اعلام کرد و گفت: در درجه اول کشاورزان به عنوان عضوی از جامعه باید از فروش محصول خودداری و افرادی را که سعی در خرید محصول گندم دارند، معرفی کنند. 

وی تاکید کرد: دلالان درصدد ضربه زدن به امنیت اقتصادی کشور هستند و همه ما باید در کنار یکدیگر جلوی این هجمه را بگیریم. 

وی گفت: ایستگاه‌های بازرسی به صورت شبانه‌روزی در جاده‌های استان فعال هستند و رصد دقیق اطلاعاتی در حال انجام است.


کشاورزان از فروش گندم به دلالان خودداری کنند

رئیس دادگستری استان کرمان به همه دستگاه‌های مربوط هشدار داد برای مقابله با قاچاق کالا هماهنگی و تدابیر لازم را انجام دهند. 
«یدالله موحد» افزود: به صورت موثق اطلاعاتی وجود دارد که برخی افراد در کشورهای همسایه با اجیر کردن دلالان قصد خرید و خروج گندم از استان کرمان را دارند. 

وی تاکید کرد: همه دستگاه‌ها باید وظایف تعیین‌شده را به دقت انجام دهند و کشاورزان نیز از فروش گندم به دلالان خودداری کنند؛ زیرا پشت این قضیه یک سازماندهی خصمانه از آن سوی مرزها قرار دارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید