• یکشنبه 16 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 26 شوال 1445
  • 2024 May 05
دو شنبه 27 خرداد 1398
کد مطلب : 59921
+
-

بیمه ساختمان‌ها در قم اجباری می‌شود

مدیر کل مدیریت بحران قم با تأکید بر ضرورت پیگیری اجرای طرح بیمه اجباری ساختمان‌ها در این استان گفت: با توجه به اهمیت موضوع بیمه ساختمان‌ها در مقابل حوادث طبیعی ضرورت دارد تا شهرداری و شورای اسلامی شهر قم این موضوع را پیگیری و به صورت اجباری همه ساختمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی شهر را بیمه حوادث کنند.

«محسن اوروجی» در گفت‌و‌گو با ایرنا، درس گرفتن از تجربه‌های موفق در بلایای طبیعی را ضروری دانست و افزود: یکی از تجربه‌های موفق در برخی مناطق دچار حادثه، بیمه بودن ساختمان‌ها توسط شهرداری یا دهیاری منطقه بود که این موضوع موجب شد همه خسارت‌های وارده توسط بیمه با عزت و احترام به حادثه‌دیدگان  پرداخت شود.

وی ادامه داد: اگر خانه‌های مناطق دچار بحران پیش از بروز حادثه بیمه بودند، هیچ نگرانی برای بازپرداخت خسارت‌ها پس از هر گونه حادثه و بلای طبیعی وجود نخواهد داشت.
مدیر کل مدیریت بحران قم، بیمه ساختمان‌ها و حفظ حریم رودخانه‌ها را دو ضرورت مهم برای کاهش خسارت‌های ناشی از بلایای طبیعی از جمله سیل دانست و گفت: مهم‌ترین مشکل استان در ایام سیل فروردین ماه مربوط به مناطقی بود که قوانین و مقررات کشور برای حریم رودخانه‌ها را رعایت نکرده بودند، اما در جاهایی که حریم رودخانه رعایت شده بود هیچ‌گونه مشکلی در استان رخ نداد.

وی ادامه داد: به دلیل این‌که بسیاری از خانه‌های آسیب دیده مناطق سیل زده کشور بدون بیمه بودند، جبران این خسارت‌ها تنها با کمک‌های دولتی و مردم ممکن است که با توجه به حجم خسارت‌های وارد شده و محدودیت اعتبارات دولتی، برای جبران این خسارت‌ها دولت باید همه طرح‌های عمرانی کشور را تعطیل کند تا بتواند هزینه بازسازی شهرهای آسیب دیده را تأمین کند. این در حالی است که اگر ساختمان این شهرها بیمه بود، امروز بسیاری از نگرانی‌های موجود برای بازسازی این مناطق برطرف می‌شد.

وی اجرای طرح‌های آبخیزداری را در کنترل حجم سیلاب ورودی به رودخانه‌های استان ضروری دانست و ادامه داد: اواخر سال گذشته طرح آبخیزداری در بالادست نیزار و پردیسان قم به بهره‌برداری رسید که این طرح بخش مهمی از سیلاب را در بالادست مهار کرد.
اوروجی اظهار کرد: سد الغدیر قم بر اثر بارش‌های باران اواخر امسال سرریز و خروجی این سد به بیش از ۱۰۰ متر مکعب بر ثانیه رسید، اما به دلیل این‌که در پایین‌دست این سد، حریم رودخانه قره‌چای در ساخت و سازها رعایت شده بود، این سیلاب هیچ‌گونه خسارتی در پی نداشت.

این خبر را به اشتراک بگذارید