• شنبه 27 مرداد 1403
  • السَّبْت 11 صفر 1446
  • 2024 Aug 17
دو شنبه 27 خرداد 1398
کد مطلب : 59818
+
-

توسعه اقتصادی بوشهر با سود سرشار گردشگری دریایی

100 میلیارد ریال اعتبار برای ایجاد اسکله شناور گردشگری در بندر بوشهر اختصاص یافته است

گردشگری
توسعه اقتصادی بوشهر با سود سرشار گردشگری دریایی

گردشگری دریایی در دنیای امروز از جذاب‌ترین و هیجان‌انگیزترین صنعت‌های درآمدزا و اشتغال‌آفرین رو به رشد است و کشورهای بسیاری دنبال توسعه و بهبود آن هستند. گردشگری دریایی تنها به تورهای آبی محدود نمی‌شود، بلکه ورزش‌ها و تفریح‌های آبی، غواصی و سایر سرگرمی‌های مرتبط با ساحل و فراساحل همگی در این بسته اقتصادی باید با هم دیده شود و زیرساخت‌های لازم برای توسعه این صنعت پردرآمد و اشتغال‌زا ایجاد شود تا جاذبه‌های لازم برای گردشگرانی که به دنبال تنوع، آرامش، سرگرمی و نشاط و شادی هستند فراهم آید.

به گزارش ایرنا، خلیج فارس و مرز طولانی آن با جنوب ایران، جزیره‌های متعدد و سواحل زیبا نعمتی خدادادی برای استان‌های جنوبی کشور به‌ویژه بوشهر است که در کنار صیادی، تجارت و ذخایر غنی نفت و گاز فرصتی طلایی است که می‌توان با برنامه‌‌ریزی و سرمایه‌گذاری مناسب در بخش گردشگری علاوه بر درآمدزایی و ارزآوری برای هزاران نفر اشتغال ایجاد کرد.

بوشهر از جمله استان‌های ساحلی کشور است با بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز آبی با خلیج فارس و سواحل شنی، پارک‌های ملی دریایی نایبند و دیر - نخیلو، جنگل‌های حرا، شناگاه‌ها، اسکله‌ها، بندرها، شناورها، ورزشگاه‌ها و بوستان‌های ساحلی، قایقرانی، گشت‌های دریایی، مناطق حفاظت‌شده ساحلی جزایر متعدد و پرجاذبه آن، موسیقی و فرهنگ ساحل‌نشینان قابلیت و ظرفیت مناسبی در بخش گردشگری دریایی دارد.

هم‌اکنون فصول خوش‌آب‌وهوای سال به‌ویژه اواخر پاییز و زمستان و اوایل بهار و تعطیلات نوروزی شهرهای ساحلی استان بوشهر مملو از جمعیت میلیونی گردشگرانی است که برای بهره‌مندی از آب‌های گرم و سواحل زیبای این مناطق از سراسر کشور به‌ویژه استان‌های همجوار است و روزهای تعطیل خود را در کنار ساحل به استراحت، تفریح و ورزش سپری می‌کنند.


ضرورت توسعه امکانات گردشگری دریایی

کارشناسان و فعالان بخش گردشگری در استان بوشهر بر این باورند که با توسعه امکانات گردشگری دریایی در این استان ساحلی می‌توان علاوه بر فصل‌های پاییز و زمستان که شرایط جوی مناسبی دارد، در فصل تابستان و اواخر بهار نیز گردشگر به این استان جذب کرد.
مدیرعامل انجمن صنفی شرکت‌ها و دفتر خدماتی هوایی و جهان‌گردی استان بوشهر گفت: درآمد، اشتغال، تبادل فرهنگی و توسعه اقتصادی از جمله پیام‌های اقتصادی و فرهنگی صنعت گردشگری است. «سید احمد هاشمی» افزود: صنعت گردشگری در برخی کشورها اقتصاد اول، دوم و سوم است و در کشور ما به علت تک‌محصولی بودن در سه دهه گذشته توسعه لازم را نداشته، ولی در دهه اخیر به واسطه جدیت و اهمیت دولت‌ها این صنعت سر و سامان گرفت.

وی بیان کرد: سهم ایران از گردشگری در مقایسه با کشورهایی مانند ترکیه، ارمنستان، تاجیکستان، گرجستان و آذربایجان متفاوت است. 
هاشمی ادامه داد: صنعت گردشگری یک کارخانه بدون دود است و با سرمایه‌گذاری مناسب دولت‌ها در زیرساخت‌ها می‌توان بهترین خدمات گردشگری را ارائه داد و در مقابل درآمد و اشتغال بالایی در این بخش کسب کرد.


جاذبه‌های متنوع بوشهر

وی گفت: استان بوشهر جاذبه‌های متنوع گردشگری دارد، ولی استفاده از این ظرفیت‌ها در چهارفصل سال نیازمند تأمین زیرساخت‌های لازم است. 
هاشمی اضافه کرد: در شرایط کنونی، مسیرها و مقاصد گردشگری از استان‌های اصفهان، فارس، تهران، تبریز و مشهد به سمت استان‌های ساحلی نظیر بوشهر تغییر یافته است و این امر ضرورت توجه به تقویت زیرساخت‌ها و ایجاد تنوع در بخش گردشگری این استان را دوچندان می‌کند.

وی گفت: با توجه به این تغییر مسیر گردشگری و ظرفیت و جاذبه‌های طبیعی‌ای که در این استان وجود دارد، باید با تقویت زیرساخت‌ها و تأمین امکانات لازم، جذب سرمایه‌گذاران در بخش‌های مختلف گردشگری زمینه حضور هرچه بیشتر گردشگران را در استان فراهم کرد.
هاشمی اضافه کرد: امروز شرایط سفر از گروهی به انفرادی تغییر کرده است و همین امر باعث شده هزینه‌ها بالاتر و درآمدها در سایر بخش‌ها متفاوت‌تر باشد، به نحوی که سال گذشته توانستیم بیش از ۲ هزار مورد صنایع تبدیلی نخیلات و صنایع دریایی به گردشگران بدهیم. در کنار طبیعت و مناطق حفاظت‌شده، آنچه می‌تواند مقصد اصلی گردشگران در استان بوشهر باشد موسیقی سنتی در کنار صنایع دستی و گردشگری دریایی است که این موارد در کنار هم در جذب گردشگر مؤثر است.


بوشهر؛  قطب گردشگری دریایی 

وی یادآور شد: استان بوشهر از جمله استان‌های اصلی و از قطب‌های مهم کشور در بخش گردشگری دریایی است که باید با برنامه‌‌ریزی و توجه به قابلیت‌های خدادادیِ در اختیار از این ظرفیت برای جذب گردشگر استفاده کرد.  

مدیرعامل انجمن صنفی شرکت‌ها و دفتر خدماتی هوایی و جهان‌گردی استان بوشهر گفت: سال‌های گذشته در بخش گردشگری دریایی به صورت رقابتی فعالیت می‌شد، اما امسال با هدف ایجاد امکان دسترسی و انتخاب خدمات بهتر، سامانه بلیت الکترونیکی گردشگری دریایی در این استان طراحی شد.هاشمی افزود: در نوروز امسال اسکله مسافری و گردشگری در شهر بوشهر با نظارت ایمنی و فنی و خدمات طراحی شد و گردشگران در فضایی مناسب خدمات مورد نیاز خود را دریافت کردند. در نوروز ۹۸، چند نوع شناور سنتی و گردشگری برای رفاه حال گردشگران ساماندهی و ایجاد شد.

 وی یادآور شد: استقبال گردشگران از شناور مخصوص گردشگری بیانگر این است که مهم‌ترین مطالبه مردم دریافت خدمات گردشگری باکیفیت است. در نوروز امسال، همزمان خط مسافری و گردشگری از یک اسکله تدارک دیده شد و نظارت ایمنی و فنی بندر و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به صورت همزمان در اسکله صورت گرفت. در زمان حاضر، 3 کشتی شامل تارا دریا (مختص گردشگری)، آروس مهیار و رؤیای جنوب در بخش مسافری و گردشگری در استان بوشهر فعالیت می‌کنند. 


بازارهای تجاری؛ راهکار رونق گردشگری تابستانی

هاشمی اضافه کرد: هم‌اکنون به دلیل نبود معافیت‌های لازم برای واردات کالاهای ملوانی و وارداتی و نداشتن بازار مناسب تجاری، بیشتر جاذبه‌های گردشگری استان بوشهر در نیمه دوم سال که شرایط جوی مناسبی بر استان حاکم است، مورد استفاده قرار می‌گیرد و تابستان به دلیل گرمای هوا جذابیتی برای گردشگران ندارد. وی یادآور شد: این وضعیت باعث شده است که گردشگری دریایی در استان محدود به زمستان شود، اما با لحاظ کردن معافیت‌های لازم و ایجاد بازار مناسب زمینه جذب گردشگر در همه فصل‌های سال را فراهم می‌کند.  این فعال بخش گردشگری تاکید کرد: برای این‌که گردشگری استان بوشهر محدود به نیمه دوم سال نباشد جاذبه‌ها و زیرساخت‌های لازم به‌ویژه در بخش تجاری در استان باید فراهم شود. 


اقدامات اداره کل بنادر و دریانوردی

کارشناس مسئول گردشگری دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: دریا قابلیتی است که این استان از آن برخوردار است و تلاش شده با ایجاد و تقویت زیرساخت‌های لازم از این ظرفیت استفاده شود. 
«یاسر کاظمی عسکرانی» افزود: در این زمینه، با به‌کارگیری کارشناسان و بازرسان خبره و متخصص برای برنامه‌ریزی، توسعه و اجرای اهداف سازمان در زمینه گردشگری دریایی استفاده شده است.

وی بیان کرد: بهسازی علائم دریایی و کمک ناوبری محدوده آب‌های ساحلی از لحاظ اطلاع‌رسانی و ایمنی در تردد شناورهای دریایی و قایق‌ها در آب‌های استان و علامت‌گذاری محدوده یک مایل از ساحل برای تعیین محدوده ایمن و نظارت بر فعالیت شناورها و قایق‌های تفریحی، جت‌اسکی‌ها و ورزش‌های آبی در بندرهای استان انجام شده است.

کاظمی عسکرانی یادآور شد: تعیین ۲۲ شناگاه مجاز، ۱۱ محل فعالیت قایق‌های تفریحی و جت‌اسکی‌ها در بندرها به تفکیک محدوده مجاز فعالیت، توسعه زیرساخت‌های گردشگری مسافری دریایی، تخصیص ۷۰ میلیارد ریال اعتبار برای ایجاد اسکله‌های مسافری دریایی و گردشگری در بندرهای گناوه، دیلم و کنگان از دیگر اقدامات است.

این کارشناس ادامه داد: برای توسعه زیرساخت گردشگری و مسئولیت اجتماعی ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای ایجاد موج‌شکن و اسکله شناور گردشگری در بندر بوشهر تخصیص یافته است. 
کاظمی عسکرانی گفت: راه‌اندازی و بهسازی سالن انتظار و ایجاد 2 اسکله شناور در پایانه بین‌المللی مسافری و گردشگری در بندر بوشهر و پیگیری تخصیص ۱۰۰ میلیون ریال اعتبار برای توسعه پایانه بین‌المللی از جمله برنامه‌های این سازمان است.

وی اضافه کرد: راه‌اندازی سامانه خرید بلیت الکترونیکی و اطلاع‌رسانی اینترنتی فعالیت شناورهای گردشگری و مسافری در استان با هدف تمرکز و نظارت مؤثر بر فعالیت‌های گردشگری دریایی از جمله اقدامات دیگری است که برای ساماندهی گردشگری دریایی در بوشهر انجام شد. 

کاظمی عسکرانی نصب تابلوهای تلفن تماس اضطرار دریایی (۱۵۵۰) در ورودی بندرهای استان برای اطلاع گردشگران و مسافران برای اعلام هر گونه اضطرار دریایی از طریق سریع‌ترین مسیر ممکن، استقرار یک فروند جایروپلین و تیم پروازی برای پایش‌های هوایی در فعالیت‌های گردشگری، بررسی آلودگی دریایی و جست‌وجو و تجارت دریایی به‌ویژه در کرانه ساحل را از جمله برنامه‌های این اداره کل عنوان کرد.
 

کلید طلایی برای رونق اقتصادی



رئیس گروه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر گفت: گردشگری دریایی یکی از صنایع دریایی رو به رشد در جهان است که در بسیاری از کشورهای جهان به آن توجه بسیار می‌شود. «رضوان حیدری» افزود: تورهای دریایی، ورزش و تفریح‌های آبی، غواصی و سایر سرگرمی‌های مرتبط با ساحل و فراساحل همگی در حوزه گردشگری دریایی قرار می‌گیرند.
وی بیان کرد: جت‌اسکی، قایق‌سواری، فلای‌بورد، ماهیگیری در آب‌های کم‌عمق، شنا، تماشای غروب آفتاب و آفتاب گرفتن در ساحل ماسه‌ای، دریانوردی با کشتی‌های کروز، غواصی و ماهیگیری درآب‌های عمیق نیز بخشی از گردشگری دریایی است که در برخی از سواحل شمالی و جنوبی ایران ارائه می‌شود. این صنعت هم‌اکنون در بسیاری از کشورها یکی از مهم‌ترین عوامل در جذب گردشگر و در نهایت، منجر به رونق اقتصادی می‌شود. 

حیدری بیان کرد: در سال‌های گذشته از اسکله شیلات با زیرساخت نامناسب برای گشت دریایی استفاده می‌شد و ایمنی لازم را نداشت، اما با تعامل اداره بنادر و دریانوردی استان بوشهر امسال اسکله مسافری و گردشگری مناسبی راه‌اندازی شد. وی یادآور شد: در کنار ایجاد اسکله و پایانه مسافری و گردشگری مناسب سالن انتظار چهارصدنفره احداث شد. 

حیدری گفت: تا سال گذشته از شناورهای سنتی برای گشت دریایی استفاده می‌شد. هرچند این شناورها جذابیتی برای مسافران داشت، مناسب گردشگری نبود. به همین دلیل، امسال از شناورهای فلزی و فایبرگلاس در این بخش استفاده شد.وی ادامه داد: افزون بر این، یک شناور گردشگری با ۱۲۰ نفر ظرفیت با ۷۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در 3 بخش فضای روباز، سالنی و کافی‌شاپ به ناوگان استان اضافه شد.
حیدری گفت: این نخستین شناور گردشگری در استان بوشهر است که بر اساس برنامه‌‌ریزی انجام شده و با توجه به این‌که کاربرد آن تنها گردشگری است، در ۱۲ ماه سال خدمات ارائه می‌کند. در کنار این شناور گردشگری، قایق‌های تفریحی نیز زیر نظر شهرداری بوشهر به مسافران خدمات ارائه می‌کنند.

وی بیان کرد: با توجه به استقبال مسافران از گشت‌های دریایی، تبدیل قایق‌های تفریحی به قایق‌های گردشگری از جمله برنامه‌های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر است. 
رئیس گروه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر راه‌اندازی باشگاه‌های تفریح‌های دریایی، استفاده از ظرفیت غواصی، پارک‌های دریایی، موزه‌های دریایی و غواصی برای معرفی اکولوژی منطقه و زیستگاه جانوران دریایی از جمله الزامات گردشگری دریایی است.
 

توسعه ورزش‌های آبی در بوشهر


مدیر کل ورزش و جوانان استان بوشهر گفت: با توجه به وجود 8 شهرستان ساحلی، امروز اولویت توسعه ورزش استان مبتنی بر رشته‌های آبی ساحلی است. «احمد بهروزیان فرد» افزود: قایقرانی و قایق‌سواری، جت‌اسکی، فلای‌بورد، پاراسل، موج‌سواری و مسابقه‌های شنای آب‌های آزاد از جمله رشته‌های فعال در این استان است که علاقه‌مندان و گردشگران زیادی را می‌تواند جذب کند.

وی بیان کرد: به غیر از ورزش قهرمانی و مسابقه‌های رسمی در برخی رشته‌ها با توسعه زیرساخت‌ها و تبلیغات لازم می‌توان بخش تفریحی و همگانی رشته‌های آبی ساحلی را توسعه داد. 
مدیر کل ورزش و جوانان استان بوشهر گفت: درنیمه دوم سال گذشته، بیش از4 هزار ورزشکار برای تورنمنت‌ها و مسابقه‌های ورزشی وارد استان بوشهر شدند که هر یک از آنان می‌توانند با برگشت به شهر خود به معرفی جاذبه‌ها و ظرفیت‌های گردشگری استان کمک کنند.

وی با اشاره به ورزشگاه ساحلی واقع در دهکده گردشگری بوشهر گفت: نماینده دپارتمان فوتبال ساحلی این ورزشگاه را در شمار 5 ورزشگاه برتر ساحلی جهان قرار دارد و با این ورزشگاه امروز استان بوشهر مستعد برگزاری تورنمنت‌های بین‌المللی رشته‌های ساحلی کرده است. بهروزیان فرد یادآور شد: ۲ تورنمنت بین‌المللی فوتبال ساحلی با حضور تیم‌های بزرگ این رشته در 3 سال اخیر در بوشهر برگزار شده است.
مدیر کل ورزش و جوانان استان بوشهر افزود: با توجه به قابلیت دریا در استان بوشهر، می‌توان با برگزاری مسابقه‌های تفریحی و خانوادگی علاقه‌مندان به این رشته‌های ورزشی را وارد استان کرد. 
بهروزیان فرد گفت: با معرفی شناگاه‌های استاندارد و نصب تابلو امکان استقرار ناجی در شناگاه‌ها با اعلام نیاز ستاد ساماندهی سواحل استان انجام می‌شود.

وی یادآور شد: بوشهر قطب قایقرانی کشور است که با پیگیری‌های انجام‌شده و حمایت و تاکید استاندار در سفر اخیر رئیس جمهوری برای احداث پیست بین‌المللی قایقرانی بوشهر ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده است.
مدیر کل ورزش و جوانان استان بوشهر افزود: احداث پیست بین‌المللی قایقرانی بوشهر گام ارزشمندی برای توسعه و جذب گردشگر و تقویت گردشگری ورزشی است که باید به آن پرداخته شود. 
این مقام مسئول ادامه داد: احداث پلاژ بانوان در شهرهای ساحلی استان با هدف استفاده راحت‌تر بانوان از ساحل با همکاری شهرداری‌ها از جمله برنامه‌هایی است که کمک شایانی به توسعه گردشگری می‌کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید