• سه شنبه 18 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 28 شوال 1445
  • 2024 May 07
یکشنبه 26 خرداد 1398
کد مطلب : 59638
+
-

لبنیات‌فروشی‌های سنتی زیر ذره‌بین بهداشت

رئیس اداره نظارت بر بهداشت: در بازه‌های زمانی تعریف‌شده کار نمونه‌برداری از شیر تولیدی در دامداری‌های روستایی سنتی و صنعتی را انجام می‌دهیم

اصناف
لبنیات‌فروشی‌های سنتی زیر ذره‌بین بهداشت

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان البرز با اشاره به اجرای طرح پایش دامداری‌های البرز، گفت: بر لبنیات‌فروشی‌های سنتی نظارت می‌شود. «سیدمحسن ابوترابی» در گفت‌و‌گو با مهر در‌خصوص کنترل و نظارت بر کار دامداری‌های استان به‌منظور کنترل سلامت شیر خام تولیدی، اظهار‌کرد: تعداد دامداری‌های روستایی موجود در استان 2 هزار و ۶۰۰ و تعداد دامداری‌های صنعتی نیز ۱۷۲‌مورد است.

وی با تأکید بر این‌که کنترل و نظارت در 2 بخش انجام می‌شود، گفت: بخش نخست انجام واکسیناسیون دام‌ها در سطح دامداری‌هاست که توسط اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی انجام می‌شود و طی آن تزریق واکسن تب مالت برای تمامی دام‌ها صورت می‌گیرد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان البرز گفت: در بخش دوم که بحث نظارت بهداشتی بر دامداری‌های استان مطرح است، در طول یک سال به‌طور مرتب و با بازه‌های زمانی تعریف‌شده کار نمونه‌برداری از شیر تولیدی در دامداری‌های روستایی (سنتی) و صنعتی را انجام می‌دهیم تا مباحث پایش میکروبی و پایش بیماری تب مالت هر 2 دنبال شود.

ابوترابی بیان کرد: سال گذشته در 4 مرحله از ۲۰ دامداری سنتی، ۱۵ دامداری صنعتی و همچنین 3 مرکز جمع‌آوری شیر، ۱۴۵ نمونه اخذ شد که خوشبختانه این نمونه‌ها ازنظر بروسلوز یا عامل بیماری تب مالت سالم بوده است.

وی تأکید کرد: با اجرای طرح پایش در تمامی شهرهای استان علاوه بر انجام نمونه‌برداری در دامداری‌ها بر شیر خام عرضه‌شده در لبنیات‌فروشی‌های سنتی نظارت‌ شده است. رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان البرز به عرضه فراورده‌های لبنی در سطح لبنیات‌فروش‌های سنتی اشاره کرد و گفت: در میان این محصولات لبنی، فراورده‌هایی مانند ماست و یا دوغ چون در مرحله فراوری حرارت می‌بینند، اگر مشکل آلودگی نیز داشته باشند، طی این مرحله آلودگی آن از بین می‌رود، اما در بحث شیر خام اینگونه نیست.

ابوترابی با تأکید بر این‌که مردم از شیر خام استفاده نکنند، گفت: درست است که بحث نظارت و پایش از دامداری‌ها را به‌طور مرتب دنبال می‌کنیم، ولی یک درصد احتمال دارد که شیر خام آلوده باشد؛ در این میان احتمال بروز این مورد برای شیرهای تهیه‌شده از دام‌های کوچک مانند گوسفندان بیشتر است.

وی با تأکید بر این‌که هرقدر استفاده مردم از فراورده‌های لبنی پاستوریزه و استریلیزه بیشتر باشد، تضمین سلامت آنها در برابر انتقال بیماری مانند تب مالت بیشتر است، توضیح داد: درست است که قیمت محصولات لبنی صنعتی به‌مراتب بیشتر از لبنیات سنتی است، اما باید توجه داشته باشیم که این پرداخت هزینه بیشتر برای تضمین سلامتی است.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان البرز با اشاره به این‌که خطرناک‌ترین بیماری‌ای که از طریق دام و با مصرف شیر خام آلوده به انسان منتقل می‌شود، تب مالت است، عنوان کرد: این بیماری با تب خفیف شروع می‌شود و همه فکر می‌کنند همان بیماری سرماخوردگی است. این تب کردن‌ها گاهی قطع می‌شود، به همین دلیل تشخیص بیماری تب مالت در انسان‌های مبتلابه این بیماری آسان نیست و پزشکان نیز در همان بدو مراجعه بیمار نمی‌توانند به‌راحتی این بیماری را تشخیص دهند.

ابوترابی همچنین تأکید کرد: زمانی که بیماری تب مالت به مرحله حادتری برسد و تب بیمار شدیدتر شود، پزشکان با انجام آزمایش‌های تکمیلی به این بیماری پی می‌برند، گاهی نیز خود بیمار به پزشک اطلاع می‌دهد که شیر خام مصرف کرده است و پزشک از این طریق تشخیص می‌دهد.

این خبر را به اشتراک بگذارید