• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 25 خرداد 1398
کد مطلب : 59483
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/61Qn
+
-

فیلترینگ به اینترنت ملی چین رسید

بسته شدن 9800حساب کاربری خبرگزاری و کنترل حساب‌های کاربری اشخاص در شبکه‌های اجتماعی در چین بخشی از کمپین بزرگ دولت چین برای کنترل محتوای اینترنت ملی این کشور است

اینترنت
فیلترینگ به اینترنت ملی چین رسید

چینی‌ها که اینترنت‌شان به ایزوله بودن در جهان شهره است، حالا یک گام دیگر هم جلو آمده‌اند؛‌ حکومت این کشور محتوای اینترنت داخلی خودش را که از قبل فیلتر شده، بیشتر سانسور می‌کند. همین چند روز پیش، اطلاعاتی به رسانه‌های خارجی درز کرد که نشان می‌داد، چین چند‌ماه پیش 9800اکانت خبرگزاری را به‌خاطر انتشار محتوای نامناسب از دسترس خارج کرد؛ به جز آن، رسانه‌های بین‌المللی ازجمله واشنگتن‌پست و گاردین نیز از دسترس ساکنان چین خارج شده‌اند. این بخشی از برنامه جدید دولت چین است که نامش را کمپین «یکسوسازی» گذاشته‌اند و اداره امنیت سایبری، وزارت فناوری اطلاعات، دایره امنیت عمومی و رگولاتوری چین در اجرای آن نقش اساسی دارند. چینی‌ها زمانی تصور می‌کردند با راه‌اندازی اینترنت ملی و عضویت اکثریت افراد در شبکه‌های اجتماعی داخلی و بومی مشکلات مجازی‌شان کمتر می‌شود.


کمپین دولتی برای نظارت برکاربران میلیاردی
چین و هند بیشترین تعداد کاربران اینترنت در تمام جهان را در اختیار دارند. اولی، اینترنت جهانی را با یک شبکه داخلی جایگزین کرده و به محتوایی که از نظر خودش غیرقبول باشد، اجازه عبور نمی‌دهد. در طرف مقابل اما هند قرار گرفته است، کشوری که به بزرگ‌ترین دمکراسی جهان مشهور است و یکی از آزادترین سیستم‌ها برای ابراز عقیده را دارد. تعداد کاربران اینترنت در این 2 کشور در سال 2019حدود 3.8میلیارد نفر برآورد شده است؛ یعنی بیشتر از نیمی از کل جمعیت جهان. در عین‌حال، ‌چین همیشه به ساخت شبکه‌های اجتماعی، پیام‌رسان، موتور جست‌وجو و... از نوع بومی مبادرت کرده تا بتواند محتوای دلخواهش را به مخاطب داخلی برساند. برای ساده‌تر کردن این اعمال‌نظر، یک شبکه داخلی جدا از شبکه جهانی اینترنت شکل گرفته که رد و بدل شدن داده از طریق آن انجام می‌شود. حالا اما حتی همین شبکه داخلی با محتوای کنترل‌شده نیز مورد قبول نیست و این‌طور که شین‌هوا، خبرگزاری دولتی چین گزارش داده، حکومت قرار است آن را پاکسازی کند.

پاکسازی محتوای غیرشفاف
دقیقا معلوم نیست محتوای نامناسبی که از نظر مقامات چینی باید پاکسازی شود، چیست. هرچند احتمالا محتوای سیاسی و مخالف حکومت یکی از اصلی‌ترین موارد برای پاکسازی و تعلیق حساب کاربری باشد اما براساس آنچه تاکنون در چین انجام شده، حساب‌های کاربری که به جز سیاست در زمینه‌هایی مثل اخبار اقتصادی نیز نظر داده‌اند، ‌از دسترس خارج شده‌اند. فرگوس رایان، آنالیزگر داده از یک مرکز سیاست استراتژیک در استرالیا، در‌این‌باره می‌گوید: «محتواهای نامناسب، اسپم و محتواهایی که از نظر عمومی نامناسب هستند را از دسترس خارج می‌کنند.» با این همه هیچ دستورالعمل مشخصی برای کمپین پاکسازی اینترنت در چین وجود ندارد. ضمن اینکه این سختگیری صرفا در مورد اکانت‌های اشخاص یا شبکه‌ها در شبکه‌های اجتماعی داخلی نیست بلکه اپلیکیشن‌های موبایل نیز در مواردی از دسترس مخاطبان داخل چین خارج شده‌اند.

زمستان ارتباطات برای چین

شیمین فنگ، کارشناس حوزه دانش همگانی درباره آنچه برسر اینترنت چینی آمده، می‌گوید: «هرچند ممکن است در ظاهر این‌طور به‌نظر نرسد یا دلایل دیگری عنوان شود اما به‌نظر می‌رسد، دلیل سیاسی برای بستن یک حساب کاربری یا سانسور کردن محتوا نسبت به بقیه دلایل ارجح باشد.» او همین چند روز پیش، بعد از اینکه درباره سرنوشت هواوی بعد از درگیری با آمریکا نظراتی را منتشر کرد، متوجه شد حساب‌های کاربری‌اش در شبکه‌های اجتماعی چینی از دسترس خارج شده است. او که هم‌اکنون در آمریکا زندگی می‌کند، می‌گوید تا زمانی که مخاطبانش به او پیام دادند که نمی‌توانند حسابش را ببینند، از این مشکل باخبر نشده بود. به‌عبارت دیگر، از قبل هیچ هشداری درباره انجام یک کار خلاف یا انتشار محتوای نامناسب به او داده نشده بود. او در یک ایمیل به رویترز گفته، به‌نظر می‌رسد از این به بعد اکانت‌های شخصی فارغ از اینکه در مسائل سیاسی صاحب‌نظر حرفه‌ای باشند یا نه، ‌تحت نظر خواهند بود.» این اتفاق به‌نظر او باعث می‌شود، ‌دوره‌ای جدید در تاریخ اینترنت چین در راه باشد؛ این‌طور که شیمین فینگ می‌گوید: «زمستان اینترنت چین در راه است.»




 

این خبر را به اشتراک بگذارید