
۱۱۰ پایگاه سیار برای پایش فشارخون

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: علاوه بر مراکز درمانی خصوصی و دولتی ۱۱۰ پایگاه سیار تا ۱۵ تیرماه پایش و غربالگری فشارخون در خراسان رضوی را انجام میدهند.
به گزارش ایرنا، «محمدرضا دارابی» افزود: مطالعات نشان میدهد ۵۰ درصد مبتلایان به پرفشاری خون از بیماری مزمن خود بیاطلاعند و نیمی از افرادی که از بیماری خود مطلعند دارو مصرف نمیکنند. وی سلامت را در تعاریف امروز شامل 4 بعد جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی دانست و ادامه داد: بر این اساس پایش و غربالگری بیماریهای مزمن همچون پرفشاری خون در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است. چنانچه پیش از این نتایج غربالگری بیماری دیابت نشان داد نیمی از مبتلایان، از بیماری خود اطلاع ندارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر تداوم طرح تحول سلامت در دولت دوازدهم تاکید کرد و گفت: طی 6 سال اجرای این طرح ۳۳۰ هزار متر مربع فضای درمانی و بهداشتی در استان بازسازی و حدود ۳۲۰ هزار متر مربع اماکن جدید نیز نوسازی و یا به این فضاها اضافه شده است.
دارابی طرح تحول سلامت را اولویت سوم دولت دوازدهم عنوان کرد و افزود: افزون بر 5 میلیون نفر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد زیر پوشش طرحهای جامع سلامت قرار گرفتهاند و این طرحها طرحهایی هستند که با هدف کاهش هزینههای درمان به مردم در راستای توصیههای مقام معظم رهبری و سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی به اجرا درآمده است.
وی ادامه داد: مرحله نخست طرح غربالگری فشار خون با رویکرد اطلاعرسانی و افزایش آگاهی جامعه از ۲۷ اردیبهشت در حال اجراست و مرحله اجرایی این طرح در پایگاهها و مراکز جامع سلامت شهری و روستایی و پایگاههای موقت بهتازگی آغاز شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر 2 میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در خراسان رضوی بالای ۳۰ سال سن دارند. بر اساس غربالگریهای انجامشده در سالهای گذشته ۱۸۱ هزار نفر از افراد بالای ۳۰ سال استان خراسان رضوی به فشار خون بالا مبتلا بودند که از بیماری خود اطلاعی
نداشتند.
طرح ملی غربالگری فشار خون از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۵ تیرماه در قالب 2 مرحله شامل اطلاعرسانی و آگاهیسازی و غربالگری فشار خون در حال اجراست.