زهرا رستگارمقدم
شهرداران تهران پس از انقلاب در دوره خود چه عملکردی داشتهاند؟ با توجه به اینکه بعضی از این شهرداران مدت کوتاهی بر مسند شهرداری تکیه زدهاند، نتوانستهاند چنان که شایسته است عملکرد مناسبی داشته باشند. با اینحال نگاهی کوتاه به عملکرد آنان خالی از لطف نیست.
محمد توسلی
(اسفند ۱۳۵۷ تا دی ۱۳۵۹) بهمدت 22ماه
تشکیل شورای عالی ترافیک شهرهای کشور، اجرای محدوده طرح ترافیک، احداث خطوط ویژه اتوبوسرانی، راهاندازی پایانه جنوب و انجام مطالعات و انتخاب محل میادین میوه و ترهبار.
سید کمالالدین نیکروش
(دی ۱۳۵۹ تا شهریور ۱۳۶۰) 8ماه
نیکروش تحتتأثیر دیدگاههای انقلابی قرار داشت و توجه بیشترش به قشر ضعیف و محروم بود، اما اقدام عملیاتی خاصی در کارنامه او ثبت نشده است.
غلامحسین دلجو
(شهریور ۱۳۶۰تا مهر ۱۳۶۱) 13ماه
دلجو با سخنرانیاش در اجلاس شهرداران پایتخت کشورهای اسلامی به زبان عربی و قولهایی درباره خروج تمامی انبارهای بزرگ عمومی و خصوصی به خارج تهران در اذهان مانده است.
محمدکاظم سیفیان
(مهر ۱۳۶۱ تا شهریور ۱۳۶۲) 9ماه
او بنیانگذار رشته معماری اسلامی در ایران است، اما او را میتوان از شهرداران کوتاهمدت تهران دانست. پس از او حسین بنکدار بهمدت 4ماه سرپرست شهرداری تهران شد.
محمدنبی حبیبی
(دی ۱۳۶۲تا آذر ۱۳۶۶) ۴۴ماه
در دوره او شهرداری ساخت مترو را بعد از توقفی چندساله بهعلت وقوع انقلاب ۱۳۵۷ و جنگ ایران و عراق دوباره ازسر گرفت.
سیدمرتضی طباطبایی
(آذر ۱۳۶۶تا دی ۱۳۶۸) 16ماه
وقتی که طباطبایی در آذر ۶۸ از شهرداری کنار رفت، حدود 100نفر از کارکنان شهرداری به دادگستری کشیده شده بودند و شهردار خود نیز در مقام اتهام بود.
غلامحسین کرباسچی
(دی ۱۳۶۸ تا مرداد ۱۳۷۷) نزدیک به 9سال
مدیریت جامع شهر تهران را که در زمان شهرداری غلامرضا نیکپی، پیش از انقلاب، طرحریزی شدهبود ادامه داد. جرقه ایجاد فرهنگسراها در دوران مسئولیت او زده شد و به مرحله عمل رسید؛ علاوه بر تکمیل شبکه بزرگراهی تهران، ارتقای کیفیت محیطزیست، بهبود و تقویت جایگاه شهرداری در تصمیمات اداری و تاسیس مؤسسه همشهری و انتشار روزنامه همشهری در دوره مدیریت او صورت گرفت.
مرتضی الویری
(خرداد ۱۳۷۸ تا بهمن ۱۳۸۰) ۲۹ماه
او بهدلیل ناهماهنگی با اعضای شورای اول از سمت شهردار تهران بودن، کنارهگیری کرد. محمد حقانی بهمدت ۱۳ روز پس از الویری سرپرست شهرداری تهران شد.
محمدحسن ملکمدنی
(اسفند ۱۳۸۰ تا دی ۱۳۸۱) ۱۰ ماه
راهاندازی فرهنگسرای بهمن، مشارکت در تشکیل انجمن خوشنویسان تهران، احداث پارک گفتوگو، افتتاح بوستان کارگر، بازسازی و مرمت عمارت قورخانه، افتتاح مجموعه شهیدهرندی و خریداری مالکیت زندان قصر و تبدیل آن به مجموعه فرهنگی.
یکی از مهمترین نارضایتیها از او، توقف فروش تراکم بود که به افزایش قیمت مسکن منجر شده بود. ملکمدنی معتقد بود بالا رفتن هزینه زندگی در پایتخت تنها راه جلوگیری از مهاجرت فزاینده به تهران است. محمدحسین مقیمی پس از او 4ماه سرپرست شهرداری شد.
محمود احمدینژاد
(اردیبهشت ۱۳۸۲ تا تیر ۱۳۸۴) 26ماه
جایگزین کردن تعداد زیادی از چراغهای قرمز و تقاطعها با دوربرگردان، تلاش ناموفق برای پلمب نمایشگاه بینالمللی تهران، تقویت و تأسیس مراکز مذهبی و دستههای سینهزنی در شهرداری، برخورد با فرهنگسراها و تعطیل کردن برخی مراکز فرهنگی شهرداری چون خانه تئاتر، اداره تئاتر، آموزشگاه مجسمهسازی، تئاتر نصر و تئاتر پارس.
محمدباقر قالیباف
(شهریور ۱۳۸۴ تا شهریور ۱۳۹۶) 12سال
سبک او در مدیریت شهر تهران «مدیریت جهادی» بود. از کارهای او میتوان به افتتاح پروژههای کلان عمرانی در تهران، پروژههایی چون اتوبان امام علی(ع) و دوطبقه کردن اتوبان صدر اشاره کرد. او توانست در سال۸۶ نیز اعتماد این شورا را برای ۴سال دیگر جلب کند.
محمدعلی نجفی
(شهریور ۱۳۹۶ تا فروردین ۱۳۹۷) 7ماه
سامانه شفافیت مالی شهرداری پایتخت در زمان او کلید خورد.
سمیعالله حسینی مکارم یکماه پس از نجفی سرپرست شهرداری شد.
سیدمحمدعلی افشانی
(اردیبهشت ۱۳۹۷ تا آبان ۱۳۹۷) 6ماه
افشانی بعد از استعفای محمدعلی نجفی -شهردار سابق تهران- برنامههای خود را در قالب ۱۴فصل با شعار «شهر زیستپذیر، شهروند مشارکتپذیر» به شورای شهر تهران ارائه کرد.
پیروز حناچی
(آذر ۱۳۹۷تاکنون)
حناچی مخالف استفاده از خودروی شخصی است و استفاده از مترو و دوچرخه و تاکسی را ترویج میکند. او به دنبال این است که فضای دوچرخهسواری ایمن را افزایش دهد.
مهمترین دستاورد شهرداران تهران پس از انقلاب چه بوده است؟
از اتوبانکشی تا قیام علیه خودروی شخصی
در همینه زمینه :