• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 16 اردیبهشت 1398
کد مطلب : 54836
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/3nVO
+
-

مخالفت مجمع با استانی شدن انتخابات


 عضو مجمع تشخیص مصلحت‌نظام از اعلام نظر مخالفت هیأت عالی نظارت مجمع با استانی شدن انتخابات خبر داد. غلامرضا مصباحی مقدم، عضو هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفت‌وگو با تسنیم درباره بررسی لایحه استانی شدن انتخابات در هیأت نظارت مجمع، گفت: این طرح بررسی شد و نتیجه بررسی نیز در این مورد به کمیسیون مربوطه مجلس شورای اسلامی ارجاع شده است. وی درباره نظر اعضا درباره این طرح، گفت: اکثریت اعضای هیأت عالی نظارت، مخالف این طرح بودند.
اعلام مخالفت مجمع با مصوبه مجلس در حالی است که شورای نگهبان هنوز نظر خود را پیرامون این مصوبه اعلام نکرده است و قرار است در جلسه فوق‌العاده شورا در روز پنجشنبه این هفته مورد بررسی قرار بگیرد. چندی پیش، سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با نظر شورای نگهبان برای استانی شدن انتخابات گفته بود: شورای نگهبان در مورد نفس استانی شدن یا نشدن انتخابات نظری ندارد و هرچه مجلس تشخیص دهد براساس همان اظهارنظر خواهیم کرد. عباسعلی کدخدایی تصریح کرده بود: «لیکن استانی شدن انتخابات باید به‌گونه‌ای باشد که ارتباط نمایندگان با حوزه‌های انتخابیه کاهش پیدا نکند؛ زیرا می‌تواند مغایر سیاست‌های کلی نظام باشد.» وی همچنین گفته بود که «استانی شدن انتخابات نباید کاهش مشارکت را به همراه داشته باشد و یا خدای ناکرده مسائل امنیتی و قومیتی را در برگیرد. اگر این موارد نباشد شورای نگهبان نظر خاص مثبت یا منفی نسبت به استانی شدن انتخابات ندارد.»
چالش تصمیم‌گیری درباره استانی شدن انتخابات در حالی است که 10‌ماه دیگر تا برگزاری انتخابات مجلس در اسفندماه سال‌جاری باقی مانده است؛ محور مخالفت‌ها در محافل سیاسی و نهادهای تصمیم‌گیری این است که درصورت استانی شدن انتخابات، ارتباط شهرها و مناطق کوچک با نماینده‌ها و مراکز قدرت کاهش پیدا کرده و این مسئله برخلاف قانون اساسی است. در مقابل موافقان بر این عقیده هستند که با اجرای طرح انتخابات استانی، نمایندگانی با مطالبات کلان و مواضع ملی وارد مجلس خواهند شد که منافع ملی را بر منافع محلی ترجیح خواهند داد.
هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام که در دی‌ماه 1396متشکل از 15عضو مجمع به‌منظور نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام تشکیل شده و طی یک سال گذشته درباره برخی مصوبات مجلس اعمال نظر کرده است. نقش آفرینی این هیأت که مخالفان از آن با عنوان «شورای نگهبان دوم» یاد می‌کنند، طی این مدت جنجال برانگیز بوده است. اما عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان طی اظهارنظری در پاسخ به منتقدان، درباره نسبت وظایف این هیأت با وظایف شورای نگهبان گفته بود: «سابقه نظرات شورای نگهبان نشان می‌دهد که بار‌ها مصوبات مجلس با اعلام مجمع تشخیص مصلحت، به‌دلیل مغایرت یا عدم‌انطباق با سیاست‌های کلی ابلاغی، از سوی شورای نگهبان با ایراد اصل ۱۱۰ قانون اساسی مواجه و مصوبه جهت اصلاح به مجلس اعاده شده است.» بر این اساس، باید منتظر اعلام نظر شورای نگهبان درباره طرح استانی شدن انتخابات بود؛ این احتمال وجود دارد که درصورت ایراد شورای نگهبان، این مصوبه بار دیگر به مجلس ارجاع شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید