مراسم نکوداشت «محمد بهمنبیگی» پایهگذار آموزش عشایر برگزار و در این مراسم از طراحی جدید کتابهای او رونمایی شد. پیش از برگزاری این مراسم هم از سردیس او در خیابان یوسفآباد رونمایی شده بود.
به گزارش شهرنوشت، احمد مسجدجامعی در مراسم نکوداشت محمد بهمنبیگی که صبح روز گذشته در تالار ایوان شمس برگزار شد، گفت: عشایر در همه فراز و فرودها هیچگاه معلم بزرگ خودشان را فراموش نکردند و پیوسته یاد و خاطره او را تجدید میکنند و بزرگ میدارند.
او با بیان اینکه آنچه بهمنبیگی انجام داد وجه دیگری از زندگی عشایر بود که کمتر به آن پرداخته شد، اظهار کرد: کار بزرگی که مرحوم بهمنبیگی انجام داد این بود که عشایر را در میان فرهنگ و هنر ایران معرفی کرد و شناساند. بهطوری که بزرگترین هنرمندان کشور از همین راهکارهای ارزشمند درباره عشایر استفاده کردهاند.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران در توصیف اقدامات بهمنبیگی گفت که او استعداد و خلاقیتی را که ناشناخته بود معرفی کرد. او شخصیت ممتاز و تحصیلکرده حقوق از دانشگاه تهران بود و خط خوشی داشت که این از سنت بزرگان این سرزمین است. مسجدجامعی توضیح داد: مرحوم بهمنبیگی در فعالیتهای خود پلکانی و پیوسته حرکت کرد و به اینجا رسید که نهفقط هزینههای تحصیلی دانشآموزان را میپرداخت و 12استان را زیر پوشش گرفت بلکه هنرمندان را با عشایر آشنا کرد و در مرحله بعد برای بورسیه دانشآموختگان عشایر تلاش زیادی کرد.
محمدرضا دهداریپور، شهردار منطقه 6شهرداری تهران نیز در ادامه این مراسم، هدف مهم محمد بهمنبیگی را باسواد کردن ایلات عشایر ایران عنوان کرد و گفت: زمانی که نحوه خدمترسانی مردمان سرزمینمان را میبینیم که برای هدف خود چه خون دلها خوردهاند، وظیفه ماست که ادامهدهنده راه آنها باشیم.
عشق به معلمی و باسواد کردن عشایر
ابراهیم امینی، عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران هم در این مراسم نکوداشت، با بیان اینکه برخی مواقع بین زندگی و مرگ انسان رمز و راز وجود دارد، گفت: بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) پایههای انقلاب را از 15خرداد آغاز کردند و در 15خرداد هم رحلت کردند، مرحوم آیتالله هاشمیرفسنجانی هم علاقه شدیدی به امیرکبیر داشت و در سالگرد شهادت امیرکبیر فوت کردند. استاد «محمد بهمنبیگی» که در حوزههای مختلف پیشگام بود و عشق ایشان به معلمی و باسواد کردن عشایر مهمترین هدفش بود در روز معلم فوت میکند.
به گفته او مرحوم بهمنبیگی به عشایر کشور که بهعنوان مهمترین سرمایه، استعداد و پتانسیل انسانی حتی از داشتن مدرسه هم محروم بودند عشق خدمت داشت. بهطوری که در آن شرایط کسی که درد و رنج آنها را از نزدیک لمس کرده و با زندگی آنان آشناست باسواد کردن عشایر را بهعنوان هدفش انتخاب میکند.
بهمنبیگی نماد یک معلم راستین و اندیشهپژوه بود
محمدجواد حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران در این مراسم، نامگذاری خیابانی با عنوان «محمد بهمنبیگی» را افتخاری برای تهران دانست و گفت: شهر یک موجود زنده است و بدون عشق، مهر و دوستی نمیتواند سرپا باشد و مرحوم بهمنبیگی به دوستداران و شاگردانش یاد داد پیش از آنکه عالم، دانشمند، دکتر و هنرمند باشند، انسان باشند.
حقشناس بیان کرد: او میتوانست یکی از استادان بنام دانشگاههای بزرگ مغربزمین یا یکی از رجال سیاسی دوران پهلوی دوم باشد اما عشق به ایل و هموطنش سبب شد تا آموزش را انتخاب و یک رکن به ارکان آموزشی کشور اضافه کند.
او با اشاره به اینکه در آن دوران فقط آموزش شهری و روستایی مطرح بود، افزوده شدن آموزش عشایری به نظام آموزشی کشور را خدمت ارزندهای از سوی بهمن بیگی به همه عشایر و ایرانزمین عنوان کرد.
حجت نظری دیگر عضو شورای شهر تهران که پیشنهاددهنده نامگذاری خیابانی به نام «محمد بهمنبیگی» بود، گفت: ایشان موقعیتهای خوب زیادی داشت اما به ایل خودش بازگشت و به آنها آموزش داد؛ این یعنی اوج مسئولیتپذیری.
پنج شنبه 12 اردیبهشت 1398
کد مطلب :
54452
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/q0Qk
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved