• پنج شنبه 12 تیر 1404
  • الْخَمِيس 7 محرم 1447
  • 2025 Jul 03
یکشنبه 18 فروردین 1398
کد مطلب : 51542
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/9zoB
+
-

عبور از بحران

یک شهروند: مسئولان از جمله نیروهای ارتش، سپاه و هلال‌احمر کوتاهی نکردند و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به کمک مردم شتافتند

سیل
عبور از بحران

فرحناز چراغی|  کرمانشاه- خبرنگار:


سیل در ابتدای تعطیلات نوروزی‌کام همه را تلخ کرد. ۲۴ استان کشور در آغازین روزهای سال ۹۸ گرفتار سیل شدند. کرمانشاه نیز از تیررس بارندگی‌های سیل‌آسا در امان نماند و گرفتار خسارت های سیل شد.  2 سامانه سیل‌آسا از ابتدا تا پایان تعطیلات به کرمانشاه رسید که خوشبختانه آسیب و تلفات جانی چندانی نداشت. 

البته ناگفته نماند که سامانه اول بارشی در سرپل ذهاب یک نفر و در دومین سیل نیز در هرسین یک نفر جان خود را از دست دادند. شدت بارندگی‌ها در سیل دوم به‌مراتب بالاتر بود و مناطق زیادی از استان را درگیر خود کرده بود اما با هشدارهایی که از پیش توسط ستاد بحران به مردم استان داده شده بود، مردم از هر لحاظ آماده مقابله با این بحران بودند که با کمترین خسارت این سیل از سر مردم عبور کرد. به یقین اگر تلاش ‌‌و همدلی مسئولان ارشد و مدیران استان و مردم نبود به‌راحتی نمی‌توانستند از بحران سیل عبور کنند.  مردم استان نیز در عبور کرمانشاه از بحران سیل با عمل به توصیه‌ها و توجه به هشدارها گام اساسی را برداشتند که جای قدردانی دارد. 


انتقاد از عملکرد ستاد مدیریت بحران استان

برخی رسانه‌ها عملکرد ستاد مدیریت بحران استان را به لحاظ اطلاع‌رسانی‌ها مورد نقد قرار دادند  و معتقد بودند ستاد بحران در این زمینه موجب ایجاد نگرانی در مردم شده است. اما به اعتقاد بسیاری اگر این اطلاع‌رسانی‌ها از قبل انجام نمی‌شد بدون شک کرمانشاه نیز مانند بسیاری از هموطنانمان در استان‌های گلستان و لرستان و... الان شرایط دردناکی داشتند و خسارت‌ها از لحاظ سنگینی بار بیشتری بر دوش مردم می‌گذاشت. 

یک شهروند کرمانشاهی با بیان این‌که استاندار کرمانشاه در جریان بحران سیل همراه و در کنار مردم بود‌، می‌گوید: هشدارهای استانداری و ستاد مدیریت بحران استانداری خیلی به مردم کمک کرد و باعث شد سیل خسارات کمتری داشته باشد. 

وی می‌افزاید: مردم برای مقابله با سیل از پیش مهیا بودند. بسیاری از کسبه که احتمال آب‌گرفتگی و ورود سیل به داخل مغازه خود را می‌دادند، با ایزوگام کردن و گذاشتن کیسه‌های شن و سیمان از ورود سیلاب جلوگیری کردند.  این شهروند کرمانشاهی به تلاش ارگان‌های مختلف در هشدار به مردم و کمتر کردن آسیب سیل اشاره می‌کند و می‌افزاید: فرمانداری با بلندگوهای سیار به محلات مختلف رفت و محلات در معرض خطر سیل را به اطلاع مردم رساند. 

«علی قیطاسی» یکی دیگر از شهروندان کرمانشاهی نیز با بیان این‌که خدا را بابت مهار سیل در کرمانشاه باید شکر کرد، می‌افزاید: برخی منتقدان به دلیل این‌که کرمانشاه مانند لرستان و گلستان دچار سیل‌زدگی آن‌چنانی نشده عملکرد مسئولان استانی را در خصوص اطلاع‌رسانی مورد نقد قرار می‌دهند که به دور از انصاف است. اگر چنین هشدارهای جدی از قبل به مردم کرمانشاه داده نمی‌شد، بدون شک مردم خسارت‌های بیشتری می‌دیدند.

وی ادامه می‌دهد: با وجود این هشدارها و دستور تخلیه در محلات در معرض خطر، برخی از مردم به آنها توجه نکردند و در بحران سیل در محلاتی چون کرناچی گرفتار شدند. بنابراین باید قدردان استاندار و تیم مدیریتی استان بود، چراکه اگر این اقدامات به طور جدی انجام نمی‌شد، مردم گرفتار می‌شدند.


مسئولان کوتاهی نکردند 

یک شهروند صحنه‌ای ساکن در یکی از کمپ‌های هلال‌احمر می‌گوید: تعدادی از ساکنان روستا به دلیل این‌که پای دام و کشاورزی‌شان در میان بود، به هشدارها بی‌توجه بودند. متأسفانه سیل آمد و در سیل گرفتار شدند. با وجود این، مسئولان از جمله نیروهای ارتش و سپاه، هلال‌احمر کوتاهی نکردند و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به کمک مردم شتافتند اما اگر مردم هشدارها را جدی می‌گرفتند شاید ضرر کمتری به دام و مزارع پرورش ماهی زده می‌شد.

البته بخشی از سیل را کاری نمی‌شود کرد و سیل راه خود را پیش می‌رود. امیدواریم که دولت سیل‌زدگان کرمانشاه را نیز در پرداخت خسارت‌ها یاری کند، چراکه مردم روستاهای شهرستان صحنه و هرسین بسیار متضرر شده‌اند و اگر دولت کمک نکند، بی‌شک زمین خواهند خورد. سیل تمام زندگی روستاییان از کشاورزی گرفته تا دامداری را از بین برده است. 


قدردانی از تلاش‌های شهرداری و فرمانداری 

یکی دیگر از شهروندان ساکن شهرک کرناچی با قدردانی از تلاش‌های شهرداری و فرمانداری کرمانشاه می‌گوید: منزل ما در جوار رودخانه قره‌سو ساخته شده است. با وجود هشدارها هنگام بالا آمدن آب رودخانه قره‌سو منزل را ترک نکردیم و گرفتار آب‌گرفتگی شدیم. وضعیت بسیار بدی بود که با کمک نیروهای هلال‌احمر و فرمانداری کرمانشاه به چادرهای هلال‌احمر انتقال داده شدیم.  این بانوی ۵۵ساله ادامه می‌دهد: خانه پسرم در این سیل ویران شد و تعدادی از لوازم برقی خانه خودمان هم خراب شد. امیدواریم دولت به استان ما هم کمک کند، شاید بخشی از ضررها جبران شود.


 گزارش استاندار ‌

استاندار کرمانشاه نیز در هفتمین جلسه ستاد مدیریت بحران در سال ۹۸ به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت سیل در کرمانشاه پرداخت و اظهار کرد: استان کرمانشاه شاهد فعالیت 2 سامانه بارشی سنگین در ایام نوروز بود‌. اوج بارش‌های سامانه اول در شهرستان‌های سرپل ذهاب، قصر شیرین و گیلانغرب بود که به دلیل شدت بارش‌ها، سیل خیلی سریع راه افتاد. خوشبختانه در سرپل ذهاب از قبل کانکس‌های واقع در مسیر سیلاب تخلیه شدند و خسارتی وارد نشد.

 «هوشنگ بازوند» ادامه داد: اوایل فروردین یک نفر فوتی داشتیم. در روزهای ۱۰ و ۱۱ فروردین‌ماه شاهد فعالیت دومین سامانه بارشی سنگین در استان بودیم. مردم استان در طول فعالیت این سامانه بارشی یک مشارکت بسیار گسترده و خودجوش داشتند. هوشیاری و آمادگی بسیار خوب و همدلی میان مردم و مسئولان، میزان خسارت‌ها را بسیار کاهش داد. در سیل اخیر یک وفاق بسیار خوب صورت گرفت. نیروها و دستگاه‌های مختلف مانند مدیریت بحران، شورای تأمین استان، سپاه، ارتش، نیروی انتظامی، هوانیروز، اطلاعات، هلال‌احمر، آب منطقه‌ای، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و دیگر دستگاه‌های خدمات‌رسان در حوزه آب و برق و گاز به شکل شبانه‌روزی پای کار بودند.

در شب اول فعالیت سامانه تا صبح با فرماندهان ارتش و سپاه در منطقه مشغول گشت و مدیریت میدانی بودیم.با طغیان گاماسیاب، ۵۰ روستا در محاصره آب قرار گرفتند. در این میان ۸ روستا در محاصره کامل قرار گرفتند و خسارت‌های بسیاری به کشاورزی و دامپروری و ساختمان‌های آنها وارد شد. تخلیه این روستاها و دام‌های آنها با سختی بسیار و با کمک نیروهای فداکار ارتش و سپاه انجام شد. 

به گفته استاندار، در جریان طغیان رودخانه قره‌سو حدود ۲۰۰ خانوار در شهرک کرناچی دچار سیل شدند که از این تعداد، ۴۰ خانه واقع در بستر رودخانه به طور کامل دچار سیلاب شدند. این خانوارها هم خیلی سریع در جاهای پیش‌بینی شده اسکان داده شدند.‌


تخریب 1210 واحد مسکونی 

معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه از تخریب هزار و 210 واحد مسکونی در پی بارش‌های اخیر و نیز جاری شدن سیل در برخی مناطق استان خبر می‌دهد. «فرهاد فقیهی» می‌گوید: در حال حاضر ارزیابی‌ها در 10 شهرستان و 328 روستای سیل‌زده استان در حال انجام است. با توجه به ارزیابی صورت گرفته تا این لحظه حدود هزار و 210 واحد مسکونی در شهرها و روستاها بر اثر بارش‌های سنگین و سیل تخریب شدند.

این خبر را به اشتراک بگذارید